آغاز پویش ایران سرسبز، ایران قوی در مشهد 

با حضور رئیس سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری پویش ملی ایران سرسبز ایران قوی با شعار هر ایرانی یک درخت، به یاد هر شهید ۱۰۰۰ نهال در مشهد آغاز شد. 

مسعود منصور در مراسم آغاز پویش مردمی ایران سرسبز در ارتفاعات سبز کمربند جنوبی مشهد با اشاره به اینکه سالانه ۱۶ تن در هکتار خاک کشور براثر فرسایش بادی از بین رفته و نابود می‌شود، گفت: این پویش با مشارکت مردم می‌تواند گام موثری در احیای پوشش گیاهی و جلوگیری از فرسایش بادی باشد. حفظ منابع طبیعی و عناصر مهم از جمله آب، خاک، پوشش گیاهی و هوا در کشور اهمیت بسزایی در تحقق استقلال و امنیت کشور دارد. 

وی با بیان اینکه ایران کشوری خشک و نیمه خشک است که یک‌سوم بارندگی دنیا را دارد، در حالی که تبخیر در آن سه برابر دنیاست، ادامه داد: بخش زیادی از عرصه کشور ایران در معرض فرسایش آبی است. همچنین سالانه قریب به ۱۶ تن در هکتار خاک ایران بر اثر فرسایش بادی از دست می‌رود. 

رئیس سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری اظهار کرد: شهرها و روستاهای فراوانی در معرض سیلاب و بخشی از عرصه کشور نیز تحت تاثیر فرسایش بادی است که با وجود همه این مشکلات معتقدیم با تلاش، همگرایی و هماهنگی این مشکلات قابل رفع و آثار خسارتی ناشی از آن کاملا قابل مهار است. 

وی ادامه داد: به همین دلیل دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی سندی تحت عنوان شجره طیبه در کمیته فرهنگی خود تنظیم و تصویب کرده که برای آن تا کنون بیش از ۳۰ پیوست تهیه و تصویب شده است. 

منصور افزود: به موجب این سند مقرر است تا سال ۱۴۱۴ بیش از ۵۰۰ میلیون نهال و بذر در عرصه‌های طبیعی کشور غرس شود که از آن به نام پویش ایران سرسبز،  ایران قوی یاد می‌شود و به یاد هر شهید در کشور ۱۰۰۰ درخت کاشته می‌شود. 

رئیس سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری با بیان اینکه در این قالب ۷۰ دستگاه اجرایی کشور مشارکت دارند و مدت اجرای پویش از امسال برای مدت ۱۴ سال در نظر گرفته شده، ادامه داد: نکته مهم در تعیین این هدف  بلند در جهت حفظ منابع طبیعی کشور در این است که تحقق این مهم کار تک بعدی دستگاه‌های اجرایی و دستگاه‌های حاکمیتی نیست بلکه بیش و پیش از همه جوامع محلی و مردم در تحقق و تداوم آن نقش آفرینند. 

وی ادامه داد: به همین دلیل در تحقق این پویش و بنا بر ضرورت شاهد حضور گسترده مردم در سراسر کشور هستیم. 

رئیس سازمان جنگل‌ها اظهار کرد: قبل از این نیز پویش بذرکاری برای احیای جنگل‌های زاگرس انجام شده که شاهد حضور موثر مردم در ۷۴ شهر و ۱۱ استان زاگرسی در کشور بودیم. 

منصور تاکید کرد: سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور رسالت خود می‌داند که پیگیری، هماهنگی و نقش‌آفرینی محوری برای تحقق این پویش را بر عهده داشته باشد اما دست یاری به سوی عموم مردم و دستگاه‌ها دراز می‌کنیم تا در راستای اهداف بلند این کار مارا یاری دهند. 

رئیس سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری اظهار کرد: حفظ منابع طبیعی به عنوان فرهنگ عمومی رسالت همگانی است و چنین پویش‌هایی نشان از همراهی همه ما برای حفظ منابع طبیعی دارد. 

دکتر خدایی، معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری خراسان رضوی نیز در این مراسم با گرامیداشت یاد و خاطره شهدا به‌ ویژه شهید حاج قاسم سلیمانی گفت: ما در توسعه کشور نیازمند یک مفاهمه دقیق در بحث توسعه هستیم و اگر در این مسیر به یک مفهوم مشترک نرسیم ممکن است سرمایه‌های بلندمدت را از دست بدهیم و با اینگونه اقدامات مشخص می‌شود که ما در حوزه منابع طبیعی یک مفاهمه مشترک داریم و منابع طبیعی را به‌ عنوان سرمایه بلندمدت به رسمیت می‌شناسیم و معتقدیم توسعه زمانی می‌تواند معنا پیدا کند که در تعارض با این منابع نباشد. 

در ادامه مراسم حجت‌الاسلام نیک‌بین، رئیس مجمع نمایندگان استان در مجلس شورای اسلامی، گفت: انسان مهمترین دشمن طبیعت است و ما باید نسبت به منابع طبیعی بیش از پیش احساس مسئولیت کنیم.

سردار غفورپور، مشاور فرمانده سپاه امام رضا(ع) خراسان رضوی در امر بسیج نیز در این مراسم با اشاره به اعلام آمادگی بسیج و سپاه استان برای مشارکت قوی در چنین برنامه‌هایی اظهار کرد: هر کجا دولت از ظرفیت بسبج استفاده کرده، شاهد کارایی بیشتر و پیشرفت مطلوب امور بوده‌ایم. 

وی اظهار کرد: تببین، آموزش، اجرا و نگهداری زنجیره مهمی در احیای اراضی است که اگر درست اجرا نشود هدف اصلی را دچار چالش می کند. 

به گزارش اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان رضوی، غفورپور تاکید کرد: این درختان یادگاری برای نسل‌های آینده هستند و باید از آنها حفاظت و صیانت شود. 

در پایان این مراسم همسر شهید محمود کاوه نیز به یاد آن شهید بزرگوار نهالی کاشت.

انتهای پیام

  • پنجشنبه/ ۹ دی ۱۴۰۰ / ۰۰:۱۷
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1400100906185
  • خبرنگار : 50071