معاون فرهنگی وزارت علوم :

اعتبارات فرهنگی دانشگاه‌ها در سالیان اخیر دچار بحران شده است/با جدیت پیگیر حل مسئله بودجه هستیم

معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم با تاکید بر اینکه نمی توان بدون داشتن برنامه دقیق و اعتبارات مناسب سند اسلامی را در دانشگاه‌ها تحقق بخشید، گفت: اعتبارات فرهنگی دانشگاه ها و وزارت علوم چند نقصان جدی دارد که همگرایی دولت، مجلس و شورای عالی انقلاب فرهنگی را می طلبد.

به گزارش ایسنا، دکتر عبدالحسین کلانتری در مراسم اختتامیه سی و ششمین جشنواره سراسری قرآن و عترت دانشجویان گفت: بزرگترین و پایدار ترین رویداد فرهنگی و قرآنی دانشگاه‌ها و آموزش عالی، جشنواره سراسری قرآن و عترت دانشجویی است. این جشنواره پرسابقه ترین و همگرا ترین و کم هزینه ترین رویداد دانشگاهی به‌شمار می رود.

وی عنوان کرد: استفاده از مواهب قرآن و عترت مستلزم سیاست گذاری ها و برنامه ریزی های دقیق و تخصیص بودجه های لازم است. واقعیت انکار ناشدنی این است که نمی شود بدون داشتن برنامه دقیق و اعتبارات مناسب سند اسلامی را در دانشگاه ها تحقق بخشید و عطر و بوی قرآن و عترت با اعتبارات مالی مناسب می تواند تمامی فضای دانشگاهی را دربر گیرد.

معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم خاطرنشان کرد: در آستانه تصویب بودجه سال ۱۴۰۱ هستیم و انتظارات مهم و جدی داریم چراکه با این وضع اعتبارات نمی توان در دانشگاه ها کاری تحولی انجام داد.

دکتر کلانتری خاطرنشان کرد: اعتبارات فرهنگی دانشگاه ها و وزارت علوم چند نقصان جدی دارد که همگرایی دولت، مجلس و شورای عالی انقلاب فرهنگی را می طلبد که براین اساس بتوان از این مسئله و معضل عبور کرد.

وی گفت: متاسفانه در برخی از دانشگاه ها و در راستای کم کردن هزینه ها و کوچک سازی، معاونت های فرهنگی و دانشجویی ادغام شدند و این نکته موجب شد فعالیت های فرهنگی در حاشیه قرار گیرند.

معاون فرهنگی وزارت علوم اظهار داشت: ایراد دیگر این است که ردیف بودجه خاصی برای فعالیت های فرهنگی و اجتماعی در دانشگاه ها دیده نشده است. اهتمام به کم کردن ردیف های بودجه قابل فهم است اما این امر نباید موجب آسیب به بن مایه های فکری دانشگاه شود.

دکتر کلانتری تاکید کرد: ما نباید از ردیف های فرهنگی برای سایر فعالیت ها استفاده کنیم. لازم است شورای عالی انقلاب فرهنگی در زمینه ادغام معاونت های فرهنگی و دانشجویی ورود پیدا کند و آیین نامه جامع دانشگاه ها را مورد بازنگری قرار دهد.

وی عنوان کرد: باید بستری فراهم شود تا تخصیص اعتبارات فرهنگی دانشگاه ها در حوزه های دیگر قابل مصرف نباشد تا بتوان در حوزه فرهنگ فعالیت های جدی انجام داد.

معاون فرهنگی وزارت علوم افزود: من نمی گویم که تمام کارهای فرهنگی را گره بزنیم به بحث بودجه و اگر این فعالیت قرار بود با مباحث بودجه ای گره بخورد امروز شاهد برگزاری جشنواره هایی مانند جشنواره قرآن و عترت دانشجویی نبودیم.

کلانتری افزود: یک راه حل پایدار تخصیص درصد مشخصی از بودجه دانشگاه‌ها به موضوعات فرهنگی و نظارت بر آن توسط ستاد است. یعنی همانطور که درصد خاصی از بودجه به پژوهش اختصاص یابد، درصد مشخصی نیز به موضوعات و برنامه های فرهنگی اختصاص یابد و این میزان بدقت بررسی شود.

به گزارش اداره کل روابط عمومی وزارت علوم، دکتر کلانتری گفت: دردناک این است که در این شرایط، بوق های تبلیغاتی معاندین به کار افتاده که بودجه های فرهنگی چنین و چنان هستند. اما کدام بودجه فرهنگی؟! اکنون تشکل های دانشجویی، انجمنهای علمی، کانون‌های فرهنگی، نهادهای رهبری، معاونت های فرهنگی و بخش های مختلف فرهنگی دانشگاه ها با کمترین بودجه فعالیت می کنند.

وی خاطرنشان کرد: واقعیت امر این است که فعالیت های فرهنگی در دانشگاه ها ادامه می یابد، اما آنچه مطلوب است و در سند اسلامی دانشگاه ها خواسته شده با این وضع اعتبارات و تخصیص‌ها عملیاتی نمی‌شود.

معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم تاکید کرد: امیدواریم با همراهی و همدلی مجلس، دولت، سازمان برنامه و شورای عالی انقلاب فرهنگی تغییرات جدی در حوزه اعتبارات فرهنگی دانشگاه ها صورت گیرد.

انتهای پیام

  • چهارشنبه/ ۸ دی ۱۴۰۰ / ۱۴:۳۸
  • دسته‌بندی: صنفی،فرهنگی‌ودانشجویی
  • کد خبر: 1400100805854
  • خبرنگار : 71567