رئیس مدیریت بحران راه و شهرسازی اردبیل:

اردبیل در لرزه‌خیزی در شرایط خطر نسبی زیاد قرار گرفته است

رئیس مدیریت بحران و پدافند غیرعامل اداره کل راه و شهرسازی استان اردبیل گفت: استان اردبیل از لحاظ لرزه‌خیزی با خطر نسبی زیاد قرار گرفته و شرایط متفاوتی دارد.

امیر دانش 8 دی در جلسه کارگروه ایمنی در برابر زلزله و کاهش بلایای طبیعی در اردبیل اظهار کرد: 5 دی ماه به نام روز ایمنی در برابر زلزله نامگذاری شده که جا دارد به همین مناسبت با برنامه‌ریزی و دوراندیشی به سمتی حرکت کنیم تا همچنان خطرات، آسیب‌ها و تلفات زلزله و سایر حوادث ناگوار به حداقل برسد.


وی فعالیت راه و شهرسازی را در قالب 4 کارگروه تخصصی مدیریت بحران استان یادآور شد و تصریح کرد: استان اردبیل از لحاظ لرزه‌خیزی در شرایط با خطر نسبی زیاد قرار گرفته و به عنوان استان درجه 2 محسوب می‌شود.


رئیس مدیریت بحران و پدافند غیرعامل اداره کل راه و شهرسازی استان اردبیل گفت: ما موفق شدیم در استان اردبیل 38 دستگاه شتاب‌نگار را در مناطق مختلف استان مستقر کنیم تا کوچکترین لرزه‌ها را ثبت کرده و امکان ارائه خدمات و اعزام اکیپ‌های امدادی را فراهم کنند.


دانش افزود: کشور ایران جز 10 کشور بلاخیز دنیاست و به طور میانگین سالانه حوادث غیرمترقبه به ویژه سیل، زلزله، رانش و... در آن رخ می‌دهد که در استان اردبیل نیز بیشترین حوادث مربوط به سیل و زلزله است.


وی در بخش دیگری از سخنان خود خاطر نشان کرد: با توجه به قانون نظام مهندسی و الزام آیین‌نامه‌های جدید در حوزه ساخت و ساز اعم از شهرها و روستاها در سال‌های اخیر تلاش بر کیفی‌سازی ساخت و ساز و مقاوم‌سازی واحدهای مسکونی روستایی بوده که نتایج مثبت و مطلوبی نیز به همراه داشته است.


دانش اضافه کرد: ما نیز در اداره کل راه و شهرسازی در قالب کارگروه زلزله با برگزاری جلسات منظم به رغم شرایط کرونایی سعی کردیم تا مسایل و موضوعات مختلف را مورد توجه قرار داده و از سازندگان بخواهیم مبحث 19 و آیین‌نامه‌های 2 هزار و 800 زلزله را در ساخت و سازها مراعات کرده و نظارت‌ها را نیز تقویت کنند.


وی در مورد نماهای سنگی سنگین بیان کرد: با وقوع زلزله و یخبندان در شهرهای سردسیری همچون اردبیل خطرآفرینی این نماها بیشتر است و ما از کمیته سیما و منظر شهری درخواست کردیم تا نماهای بومی و با مقاومت بالا را در عین حال سبک مورد توجه قرار داده و به سازندگان بنا توصیه کنند از این نماهای مستحکم و در عین حال سبک استفاده کنند.


رئیس مدیریت بحران و پدافند غیرعامل اداره کل راه و شهرسازی استان اردبیل اظهار کرد: متأسفانه اجرای نماهای رومی و سنگی به ویژه در فضای مشرف به سد معبر، خیابان و کوچه‌ها مشکلاتی را به وجود آورده که انتظار می‌رود اصلاح این فرآیند با همکاری نظام مهندسی و شهرداری به انجام برسد.


دانش با هشدار به ساخت و سازهای بی‌رویه در اطراف شورابیل گفت: باید در انتخاب زمین به ویژه اراضی دارای استحکام خاک دقت کنیم چرا که در اطراف رودخانه‌ها وجود بستر آبرفتی خطر کم دوام بودن ساخت و سازها را بالا برده است.


انتهای پیام

  • چهارشنبه/ ۸ دی ۱۴۰۰ / ۱۲:۴۱
  • دسته‌بندی: اردبیل
  • کد خبر: 1400100805687
  • خبرنگار :