به گزارش ایسنا، صندوق کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف) روز سهشنبه با صدور بیانیهای نوشت: یونیسف از گزارش کشته و آتش زده شدن حداقل ۳۵ تن از جمله چهار کودک و دو تن از کارکنان سازمان بشردوستانه "نجات کودکان" استان کایا در شرق میانمار در تاریخ ۲۴ دسامبر شوکه و محزون شده است.
در ادامه بیانیه آمده است: گزارشهای قابل استناد میگویند که چهار کودک از جمله دو پسر هفده ساله، یک دختر نوجوان و یک کودک ۵-۶ ساله با جنسیت نامشخص طی این حمله کشته شدهاند. دو کارمند سازمان نجات کودکان - که امروز مرگشان تایید شد - درحال بازگشت به دفتر نجات کودکان در لویکاو بودند.
یونیسف ادامه داد: یونیسف قویا این حمله علیه شهروندان، کودکان و کارکنان بشردوست را محکوم میکند. حفاظت از شهروندان و علیالخصوص کودکان و کارکنان سازمانهای بشردوستانه باید مطابق با قوانین بشردوستانه بینالمللی و پیماننامه حقوق کودک - که میانمار نیز یکی از امضاکنندگان آن است - در زمان درگیریها به عنوان اولویت درنظر گرفته شوند.
در انتهای بیانیه آمده است: یونیسف خواستار اقدام فوری جهت راهاندازی تحقیقات درخصوص این حادثه اسفناک و مسؤول دانستن مقصران است. ما به خانواده قربانیان و همکارانمان در نجات کودکان عمیقا تسلیت میگوییم.
میانمار از اول فوریه ۲۰۲۱ با سرنگونی دولت منتخب آنگ سان سوچی، رهبر دموکراسی خواه این کشور به دست نظامیان در آشوب و ناآرامی به سر میبرد.
بر اساس آمار منتشر شده از سوی انجمن کمک رسان به زندانیان سیاسی، بیش از ۱۳۰۰ تن در جریان سرکوب اعتراضات و راهپیمایی مخالفان حکومت ارتشیها در این کشور کشته و بیش از ۱۱ هزار تن دیگر نیز حبس شدهاند؛ اما ارتش میانمار این آمار را به مناقشه کشیده است.
برخی از مخالفان ارتش سلاح به دست گرفته و با چریکهای اقلیت قومی که سالها با دولت بر سر خودمختاری در مناطق مختلفی از کشور میجنگیدند، ارتباط گرفتهاند.
"مارتین گریفیث"، معاون دبیرکل سازمان ملل در امور هماهنگی امور بشردوستانه و امداد اضطراری گفت بابت کشتارهای گزارش شده اخیر دست کم ۳۵ غیرنظامی در میانمار، "وحشت زده" شده و از مقامهای این کشور خواست تا تحقیقاتی را درباره این رویداد انجام دهند که فعالان اپوزیسیون، سربازان دولتی را مقصر آن میدانند.
دولت نظامیان میانمار درباره این کشتار گزارش شده در روستای "مو سو" واقع در استان "کایا" که روز جمعه رخ داد، اظهارنظری نداشت.
رسانههای دولتی میانمار گزارش کردند که در جریان درگیری در این روستا، سربازان به سوی تعداد نامشخصی از "تروریستها با سلاح" آتش گشوده و آنها را از پای درآوردند. این رسانه خبری درباره تلفات غیرنظامیان منتشر نکرد.
گریفیث در ادامه گفت: من این رویداد دردناک و تمامی حملات علیه غیرنظامیان را در سراسر میانمار که بر اساس قوانین بشردوستانه بینالمللی ممنوع است، محکوم میکنم.
گریفیث همچنین خواستار تحقیقاتی جامع و شفاف شد که بر اساس آن، عاملان این کشتار به دست عدالت سپرده شوند و همچنین خواستار حفاظت از غیرنظامیان نیز شده است.
انتهای پیام