به گزارش ایسنا بنابر اعلام از کی، معمولا هم برای پرداخت خسارت تصادفهای سنگین یا تصادفاتی که خدای نکرده باعث آسیببدنی و جسمی یا فوت فردی شد، مدارک مشخصی لازم است که کروکی و گزارش پلیس راهنماییورانندگی یکی از آنهاست. اما در چنین تصادفهایی بیمهگرها معمولا تا میزان پرداخت خسارت را برای مشتریان بر عهده میگیرند؟
سقف پرداخت خسارت با کروکی در بیمه ثالث
معمولا حداکثر پرداخت برای بیمه نامه ثالث با توجه به میزان دیه اعلام شده هر سال محاسبه میشود. مثلا دیه کامل سال ۱۴۰۰ از سوی قوه قضاییه ۴۸۰ میلیون تومان برای ماههای غیرحرام و ۶۴۰ میلیون تومان برای ماههای حرام (رجب، محرم، ذیالقعده و ذیالحجه) اعلام شده است. پس سقف میزان پوشش جانی بیمه شخص ثالث ماشینها هم معادل ۶۴۰ میلیون تومان خواهد بود. همچنین کمترین میزان پوشش مالی در بیمهنامههای شخص ثالث معادل ۲٫۵ درصد دیه ماههای حرام است. یعنی برای سال ۱۴۰۰ حداقل پوشش مالی بیمه شخص ثالث مبلغ ۱۶ میلیون تومان خواهد بود. همه شرکتهای بیمه موظف هستند که در صورت تصادف این مبلغ را بهعنوان خسارت به بیمهشده پرداخت کنند. البته هر شرکت بیمه میتواند با توجه به سطح توانگری خود، یک پوشش بیمه حداکثری را تا سقف ۳۲۰ میلیون تومان برای جبران خسارتهای مالی شخص ثالث به بیمهگزاران خود درنظر بگیرد. بنابراین مهم است با تعیین پوششهای لازم و کافی برای بیمهنامه ثالث ماشین خود، خیالمان را بابت مواردی مثل تصادف با یک ماشین لوکس و گرانقیمت راحت کنیم.
شرایط پرداخت خسارت در تصادف با ماشین لوکس یا نامتعارف چگونه است؟
ماشین نامتعارف یا خودروی لوکس به ماشینی میگویند که قیمت آن بیش از ۵۰ درصد تعهدات بیمه در قبال خسارات جانی ارزشگذاری شود. پس بر اساس نرخ تعیین شده برای سقف تعهدات خسارات جانی در سال ۱۴۰۰، اگر قیمت ماشینی بیش از ۳۲۰ میلیون تومان باشد، یک ماشین نامتعارف یا گرانقیمت محسوب میشود. اگر هم در تصادف ماشین زیاندیده جزء ماشینها لوکس (نامتعارف) باشد، سقف خسارت خودروی نامتعارف پرداخت میشود، نصف دیه در ماه حرام یعنی۳۲۰ میلیون تومان است. در واقع حتی اگر میزان خسارت خودروی گرانقیمت مذکور بیشتر از این مقدار هم باشد، بیمه شخص ثالث طرف مقصر حادثه مبلغی بیش از ۳۲۰ میلیون تومان به او پرداخت نخواهد کرد.
پس اگر مالک یک ماشین گرانقیمت یا نامتعارف هستید، بهتر است که در زمان خرید بیمه شخص بدنه حتما بیمه بدنهای متناسب با قیمت واقعی ماشینتان بخرید و از پوششهای فرعی خاص مثل پوشش نوسانات قیمت بازار حداکثر تا سقف ۵۰% مازاد بر سرمایه بیمهشده هم استفاده کنید.
بهطور کلی مبنا برای پرداخت خسارت به ماشین لوکس معمولا بالاترین میزان خسارت وارد به گرانترین خودروی متعارف است. درضمن چنانچه قطعات خودوری لوکس آسیبدیده نمونه مشابهی در بین خودروهای متعارف نداشته باشد، پرداخت خسارت قطعه مطابق با قیمت قطعه مشابه در خودروی متعارف صورت میگیرد. در مورد قطعات خودروهای متعارف نیز گرانترین آنها ملاک پرداخت خسارت است.
سقف پرداخت خسارت با کروکی در بیمه بدنه
سقف پرداخت خسارت در بیمه بدنه مثل بیمه شخص ثالث برای همه شرکتهای بیمه یکسان نیست. معمولا اگر ماشین به قیمت واقعی بیمهشده باشد، سقف پرداخت خسارت در این بیمهنامه مطابق با تعهدات شرکت بیمه، معادل سرمایه ماشین بیمه شده است. در واقع بیمههای بدنه معمولا پرداخت کامل خسارت وارده به ماشینها را پوشش نمیدهند و با هربار استفاده مبلغی بهعنوان فرانشیر از میزان خسارت کسر میشود که باید خود بیمهگذارآن را پرداخت کند. میزان فرانشیز برای موارد مختلف و بسته به میزان خسارتها متفاوت خواهد بود. مثلا در مورد خسارات کلی، فرانشیز سرقت ۲۰% و فرانشیز آتشسوزی ۱۰% محاسبه میشود. یعنی نهایتا بیمهگذار باید ۲۰% از خسارت واردشده را خودش پرداخت کند و شرکت بیمه پرداخت ۸۰% ارزش ماشین را عهده خواهد داشت. همچنین در خسارت سرقت کلی بیمه بدنه تا ۸۰% و در موارد دیگر تا ۹۰% ارزش ماشین بیمهشده به بیمهشده برگردانده میشود. البته میتوانید از پوشش کسر فرانشیز استفاده کنید و با پرداخت حق بیمه کمی بیشتر یک بیمهنامه بدون فرانشیز خریداری کنید.
• برای راهنمایی کامل درمورد انواع کروکی تصادف، پیشنهاد میکنیم مقاله زیر را بخوانید:
آشنایی با انواع کروکی تصادف
تعیین خسارت کلی یا خسارت جزئی دیدن ماشین و میزان پرداخت خسارت هم از سوی کارشناسان شرکت بیمه انجام میشود. مثلا اگر کارشناس تشخیص بدهد که یک ماشین در تصادفی بیشتر از ۷۰% خسارت دیده، پرداخت خسارت بیمه بدنه در دسته خسارات کلی قرار میگیرد و میزان پرداختی بابت آن بر اساس قوانین مربوط به خسارت کلی محاسبه میشود. خسارات کمتر از ۷۰% هم خسارات جزئی محسوب میشوند. خسارت مربوط به شکسته شدن شیشهها هم با توجه به قیمت روز و هزینه نصب محاسبه میشود. اگر هم خسارت بهدلیل پاشیدهشدن رنگ یا اسید روی بدنه ماشین باشد، میزان آسیب کاملا بررسی میشود و براساس همین ارزیابی خسارت به بیمهشده پرداخت خواهد شد. برای سرقت لوازم فابریک ماشین هم نهایتا ۲۰ درصد ارزش آن پرداخت میشود. پرداخت خسارتهای سرقت رینگ، لاستیک و باطری هم تا ۵۰ درصد ارزش روز این قطعات صورت میگیرد.
برای اطلاع از شرایط بیمههای بیمه شخص ثالث و بیمه بدنه شرکتهای بیمه مختلف، میتوانید به وب سایت ازکی سر بزنید. در این وبسایت میتوانید نرخ انواع بیمهنامه را مقایسه کرده و به راحتی استعلام بیمه بدنه و ثالث را برای ماشینهای مختلف انجام دهید و بهترین گزینه را آنلاین خریداری کنید.
انتهای رپرتاژ آگهی