به گزارش ایسنا، در این نشست، مسعود دهنوی، کارگردان مجموعه «مردی برای همه»، ابوالفضل همراه یکی از بازیگران این مجموعه و نیز تعدادی از اصحاب رسانه حضور داشتند.
ابوالفضل همراه که به عنوان بازیگر در این مجموعه همراهی داشته است، گفت: حضور بنده در مجموعه اپیزودیک «مردی برای همه» از برکاتی بود که شاید نصیب هر کسی نشود. از اتفاقاتی بود که میتواند در طول دوره کاری از جانب خداوند به هنرمند عطا شود. من کارهای متفاوتی انجام دادهام. مردم بیشتر من را با مجموعه فیلم «اخراجیها» می شناسند. برخی میگویند چه شد از آن نقشها به این نقشها آمدی؟ کار بازیگر همین است؛ نقشهای متفاوتی بازی میکند. سعی کردم در این سالها کلیشه نشوم البته در این مدت فیلم پلیسی زیاد بازی کردم و خیلی از رسانهها لقب پلیس سینمای ایران را به من دادند که برایم ارزشمند است منتهی همیشه یک ژانر کار خیلی برایم ارزشمند است آن هم کارهایی که برای شهدا انجام میشود. هر وقت گفتند کاری برای شهدا است حتی سناریو را نخوانده قبول کردم و گفتم من هستم. کار برای شهدا را همیشه با افتخار میپذیرم. شخصیت حاج قاسم برایم جایگاه خاصی داشته و الگوی معاصر بنده هستند.
چند بار حاج قاسم را دیده بودم
این بازیگر با اشاره به آشناییاش با شهید سلیمانی گفت: افتخار داشتم چند بار ایشان را از نزدیک زیارت کردم؛ یک بار در زلزله بم و یکی دو بار در یادوارههای شهدا. وقتی با ایشان روبرو میشدم دست و پایم را گم میکردم و ایشان با آرامش خاصشان صحبت میکردند. شخصیت عجیبی داشتند. دیدن ایشان میتوانست اتفاق مهم زندگی هر شخصی باشد. وقتی این فیلم به من پیشنهاد شد علی رغم اینکه به شدت درگیر پروژه دیگری بودم، گفتم با افتخار میآیم. برایم افتخاری بود که در اثری که به نام حاج قاسم است کار کنم و افتخار دومم کار کردن با این گروه جوان و با انگیزه است. همین جا میگویم هر وقت شما کاری داشتید در خدمتتان خواهم بود. انشاءلله فرصت توفیق مجدد را داشته باشم.
سردار سلیمانی منبع والایی برای جامعه هنری ماست
این بازیگر با تاکید بر اینکه شخصیت حاج قاسم منبع و رفرنس بسیار بزرگ و والایی برای استفاده جامعه هنری است، در این خصوص گفت: از همین جا از تمام دوستان هنرمند در همه رشتههای هنری خواهش میکنم که این منبع را به صورت جدی بررسی بکنند و به صرف اینکه ما میدانیم قهرمانی به اسم سلیمانی داریم بسنده نکنند. کتابهای خوبی تولید شده. خواهشم این است از این ظرفیت نهایت بهره را ببرند. هر کسی به نوبه خودش سعی کند از این منبع استفاده کند. ما هر ساله واقعه عاشورا و کربلا را داریم که مرجعی برای ما شیعیان هست، دوران شهادت حاح قاسم هم میتواند مرجعی برای نسل جدید انقلاب باشد. میتواند رفرنس خوبی باشد که ما در ابعاد مختلف شخصیتیاشان و مکتب و راه ایشان به صورت جدی گام برداریم. خواهشم از دوستان هنرمندم این است که این فضا را جدی بگیرند. تولید این مجموعه فیلم نشان داد که میشود با حضور فیلم سازان جوان و مستعد کارهای خوبی ارائه کرد. الان بسترش هم فراهم است. در فضای مجازی قدرت مانورمان زیاد است و هر کسی میتواند یک رسانه باشد. با تلفن همراه میتوان فیلم ساخت. جریان سازی کنید. سعی کنید از این فرصت استفاده کنید. حاج قاسم متعلق به یک طیف و یک گروه نیست. حاج قاسم نه تنها متعلق به همه مردم ایران، بلکه متعلق به همه جهان است. اگر ما شخصیتی مثل حاج قاسم در هالیوود داشتیم چقدر فیلم و آثار دیگر دربارهاش تولید شده بود؟. به نظرم همه ارگانها باید نهایت بهره را ببرند. خواهشم این است که هنرمندان جوان را جدی بگیرند. اینکه به فیلم ساز صاحب نامی بودجه میلیاردی بدهید که فیلمی بسازد که آیا خوب دربیاید یا نه به نظرم هنر نکردهاید اگر شما منابعی که در اختیارتان است را در اختیار تمام جوانان هنرمند این مرزو بوم قرار بدهید مطمئن باشید برکات و اثرگذاری بیشتری خواهد داشت. همین کارهای کوتاه اگر استمرار داشته باشد اثرگذاری خودش را در طیف گستردهای در جامعه خواهد داشت. خواهشم این است که این ظرفیت را به عنوان منبعی سرشار از معنویت مدنظرشان قرار دهند.
آرزویم بود برای حاج قاسم کاری بسازم
مسعود دهنوی، کارگردان مجموعه کوتاه «مردی برای همه» نیز که به تهیه کنندگی پژمان لشکری پور ساخته شده است، گفت: از وقتی خبر شهادت حاج قاسم را شنیدم آرزویم این بود که درباره ایشان اثری بسازم. امیدوارم خود حاج قاسم از ما راضی باشد. اگر این فیلمها دیده شد و بار مثبتی داشت بدانید به واسطه خود شهید است و اگر نکته منفی داشت بدانید کار ما بوده است. برایم خیلی مهم است که این کار رضایت حاج قاسم را داشته باشد. در این کار بحرانها و سختیهایی وجود دارد که به ما یادآوری میکرد یادمان باشد برای چه کسی داریم کار انجام میدهیم. ما یک کار متفاوت برای یک آدم متفاوت انجام میدادیم.
او افزود: حدود سه ماه پیش از سوی بنیاد حاج قاسم به امیر حسین نوروزی که از مستندسازان خوب ما هستند، پیشنهاد شد که مستندی از تشییع پیکر حاج قاسم بسازند. ما حدود سیصد ـ چهار صد تا خاطره از آن روز خواندیم و تصمیم گرفتیم آن فضاها را وارد فضای داستانی بکنیم. در نهایت چهار تا از آن خاطرات تایید شد. دو ماه پیش تولید شروع شد و تا چند روز پیش مراحل پس تولید ادامه داشت. سعی کردیم عوامل حرفهای داشته باشیم. هر اپیزود مجموعه بازیگرهای متفاوتی دارد و هر کدام در لوکیشنی خاص و با فضایی خاص اتفاق میافتد. تمام تلاشمان را کردیم که فضا حرفهای جلو برود و کار با کیفیت انجام شود.
دهنوی در پاسخ به این سوال که چرا در اپیزودی که بر اساس خاطره حامد عسگری ـ شاعر و ترانه سرا ـ ساخته شده از خود او به عنوان بازیگر استفاده نشده است؟ گفت: انتخاب ما یک زن و شوهر واقعی بازیگر بود. خانم رادمنش در عصر جدید بودند و همسرشان هم از بازیگران خوب هستند. هم کرمانیاند هم زن و شوهر واقعی هستند. دوست داشتم حال این دو نفر نزدیک باشد و صمیمیتشان در سکانس اول درآمده است. آقای عسکری خیلی معروف و دوست داشتنی هستند. ایشان شاعر و ترانه سرای قوی هستند ولی نمیخواستیم از معروفیت ایشان در بخش دیگری استفاده بکنیم. بازیگرانی در کرمان داشتیم که میشد از آنها استفاده کرد.
او درباره زمان پخش این ممجموعه فیلم کوتاه هم گفت: همین امروز فردا پخشش از شبکههای مختلف آغاز میشود و در فضای مجازی هم پخش خواهد شد. دلیل انتخاب ما برای اینکه کارها کوتاه باشند همین بود که تعداد پخشها بیشتر باشد. اگر کار طولانی بود شاید هماهنگی پخشش آسان نبود. اما این اپیزودها در هر زمانی میان برنامههای مختلف میتواند پخش شود.
دهنوی درباره ادامه دار شدن این مجموعه نیز گفت: قطعا این مجموعهای نبوده که در چهار قسمت تمام شود و قصد ما این بوده که مجموعه «مردی برای همه» ادامه پیدا کند و فقط معطوف به زمان شهادت حاج قاسم نشود.داستانهای دیگری هم جمعآوری کردیم. یکی از اهداف جشنوارههایی که مکتب حاج قاسم برگزار میکند هم انتخاب محتوای مردمی و برای تولید آثار است.
به گفته دهنوی، این مجموعه فلیم کوتاه شامل چهار اپیزود به نامهای فرصت، مهمان ،ماشین سوم و دیوار است. اپیزود فرصت به صورت ویژه به اتفاقات سال ۸۸ میپردازد.
حاج قاسم برای همه مردم است
این کارگردان درباره یکی از این اپیزودها که با بازی ابوالفضل همراه ساخته شده گفت: انتخابهای ما در چهار اپیزود مربوط به همه بخشهاست. همانطور که از اسم کار معلوم است «مردی برای همه» برای همه مردم است. حتی ما تلاش کردیم پادگان ارتش را انتخاب بکنیم. چون میدانستیم عزیزان ارتشی هم ارادت خاصی به حاج قاسم دارند. وقتی وارد پادگان شدیم و فهمیدند ما برای حاج قاسم کار میکنیم از جان و دل مایه گذاشتند و گفتند همه فکر میکنند حاج قاسم برای سپاهیهاست اما ایشان برای همه ماست. برای همین آن اپیزود را در پادگان ارتش و با آن لباسها ساختیم تا مردم متوجه این موضوع باشند.
کارگردان «مردی برای همه» درباره نحوه جمع آوری خاطرات واقعی از روز مراسم تشییع پیکر سردار سلیمانی توضیح داد: ما چهار پنج کتاب را از انتشارات مختلف خواندیم که خاطرات مردمی را ثبت کرده است. اگر این این کتابها نبود دسترسی ما به این راحتی نبود. زحمت دوستان جبهه فرهنگی انقلاب و سوره مهر بود که اینها یک جا جمع آوری شده است. به صحت این خاطرات اطمینان پیدا کردیم. البته ما فیلم نامه نویس هم داشتیم. این کارها یک پایه واقعی دارد که توسط فیلم نامه نویس دیالوگنویسی میشود. مثلا درباره داستان آقای عسگری، در حقیقت در آن روز آقای عسگری در تهران بودند ولی ما پایه را داشتیم و داستان را بسط دادیم و در زمان تشییع شهید سلیمانی در همه شهرها خانوادههای را داشتیم که خانهشان در اختیار آنهایی بود که برای تشییع آمده بودند.
دهنوی درباره دشواریهای پرداختن به شخصیتی مثل سردار سلیمانی اظهار کرد: سختیهای متفاوتی وجود دارد. حاج قاسم همانطور که شخصیت متفاوتی بودند سختی کارهایشان هم متفاوت بوده است. ما در این راستا با مشکلات جددی روبرو شدیم. مثلا بازیگر را انتخاب کردیم و تست گریم انجام شد و آماده ضبط بود اما دقیقا شب ضبط به دلیل تا معلوم و عجیبی آن بازیگر حذف میشد و ما باید بازیگر جایگزین میکردیم. یک دفعه یکی برای ما انتخاب میشود و بازیش ما را تحت تاثیر قرار میدهد. من آنجا می فهمیدم دستی در کار است و انتخابهایی میشود که دست ما نیست.
علی متقیان، مدیرعامل خبرگزاری ایسنا نیز در پایان این نشست گفت: ایامی است که یاد و خاطره سردار دلها دارد زنده میشود. انشالله امسال جبران مافات سال قبل را هم بکنیم زیرا سال قبل به دلیل کرونا و مسائل مختلف در شان سردار کاری انجام ندادیم.امیدواریم این موضوع جبران شود. انشاءلله زحمات شما هم دیده میشود. ممنونم که ایسنا را برای گفتوگو با رسانهها انتخاب کردید. امیدداریم خداوند عنایت کند و برکات حاج قاسم شامل حال مردم ایران شود و برای مردم خوب ایران فرجی حاصل شود.
انتهای پیام