معاون دادگستری استان خبر داد

۸۰ درصد طلاق‌ها در دوران عقد اتفاق می‌افتند / غربالگری مراکز مشاوره خانواده در خوزستان

معاون اجتماعی و پیشگیری از جرم دادگستری خوزستان گفت: مدیران استانی در سال‌های گذشته بیشتر به دنبال مسائل عمرانی و آبادانی استان خوزستان بوده‌اند تا مسائل فرهنگی و اگر توجه بیشتری به مسائل فرهنگی استان می‌شد، شاید امروز شاهد بسیاری از آسیب‌های اجتماعی و برخی جرائم ناشی از این آسیب‌ها نبودیم.

حجت الاسلام و المسلمین عبدالحمید امانت بهبهانی در بازدید از یکی از مراکز مشاوره استان که با حضور جمعی از کارشناسان این معاونت و رئیس دادگاه‌های خانواده اهواز برگزار شد، اظهار کرد: اعتقاد ما بر مصالحه در امور خانوادگی است به جز زوجینی که قابل بازگشت به زندگی مشترک نیستند. آن چه برای ما اهمیت دارد این است که مراکز مشاوره وظایف خود را به درستی انجام دهند و جلسات مشاوره را به نحو احسن برگزار کنند.

به گزارش ایسنا به نقل از دادگستری خوزستان، وی ادامه داد: انتظار دیگر ما این است که افرادی که نمی‌توانند با یکدیگر سازش کنند و حکم طلاق برای آنان صادر می‌شود، با کمک مشاوران این مراکز بتوانند برای زندگی بعد از طلاق آماده شوند و آسیب‌های کمتری در این زمیه ببینند.

امانت بهبهانی با بیان اینکه برنامه غربالگری مراکز مشاوره خانواده در استان خوزستان آغاز شده است و از آن جایی که برخی از این مراکز از نظر ارائه مشاوره دچار ضعف‌هایی هستند، نیاز به اقدامات اصلاحی احساس می‌شود، گفت: در این غربالگری باید مراکز ضعیف حذف و مراکز قوی‌تر جایگزین آن‌ها شوند اما بهترین رویکرد از نظر این معاونت، افزایش مطالعه مشاوران خانواده و به روز کردن اطلاعات آن‌ها است و باید در این زمینه نهضت مطالعه و پژوهش به راه افتد.

وی تصریح کرد: مدیران استانی در سال‌های گذشته بیشتر به دنبال مسائل عمرانی و آبادانی استان خوزستان بوده‌اند تا مسائل فرهنگی و اگر توجه بیشتری به مسائل فرهنگی استان می‌شد، شاید امروز شاهد بسیاری از آسیب‌های اجتماعی و برخی جرائم ناشی از این آسیب‌ها نبودیم.

امانت بهبهانی گفت: بیش از ۸۰ درصد طلاق‌ها در دوران عقد اتفاق می‌افتند که ۳۵ درصد آن‌ها در شش ماه اول این دوران است.

وی افزود: از سوی دیگر آمار مجرمین حرفه‌ای نشان می‌دهد که بسیاری از آنان فرزندان طلاق یا خانواده‌های از هم گسیخته هستند که این آمار، نقش امنیت و آرامش خانواده را پررنگ‌تر می‌کند.

امانت بهبهانی با تاکید بر استفاده از ظرفیت فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی در تقویت نهاد خانواده از طریق ارائه آموزش در این زمینه، گفت: پس از شیوع ویروس کرونا، سن استفاده از فضای مجازی در کشور بسیار پایین آمده است اما برای استفاده از این فضا هیچ برنامه‌ای در کشور وجود ندارد این در حالی است که در کشورهای پیشرفته برای سنین مختلف در استفاده از اینترنت، حد و مرز و محدودیت‌هایی وجود دارد.

وی افزود: در ماه‌های گذشته سلسله بازدیدهایی از مراکز مشاوره استان صورت گرفت که نتیجه آن به زودی اعلام و تشویقاتی برای مراکز برتر در نظر گرفته می‌شود.

در ادامه این نشست، رئیس دادگاه‌های خانواده اهواز نیز گفت: مراکز مشاوره باید شانس بازگشت به زندگی را برای همه مراجعه‌کنندگان در نظر بگیرند و جلسات را به طور کامل برگزار کنند.

حجت الاسلام والمسلمین موسوی ده‌موردی ادامه داد: در موارد متعدد برخی از افرادی که وکالت طلاق می‌دهند و ابراز خستگی از زندگی مشترک می‌کنند نیز با دریافت مشاوره به زندگی مشترک برگشته‌اند.

وی تصریح کرد: گاهی نیز یک طرف پرونده در زندان و یا کمپ ترک اعتیاد به سر می‌برد و این مرجع قضایی برای ارائه مشاوره به مراکز نامه می‌دهد تا آن فرد نیز از دریافت مشاوره محروم نشود.

موسوی ده موردی گفت: مواردی وجود دارد که مشاور تشخیص طلاق اورژانسی می‌دهد که در این موارد باید تعداد جلسات برگزار شده و دلیل فوریت طلاق مانند دعوای فیزیکی و احتمال ضرب و شتم یکی از زوجین، مشخص شود تا بتوانیم آمار و جمع‌بندی صحیحی از دلایل طلاق‌ها در استان داشته باشیم.

در ادامه مدیر و مشاوران مرکز مشاوره و کارشناسان فرهنگی معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم و آسیب‌های اجتماعی دادگستری استان نیز به بیان راهکارها و پیشنهادات خود در این زمینه پرداختند.

انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۶ دی ۱۴۰۰ / ۱۱:۵۱
  • دسته‌بندی: خوزستان
  • کد خبر: 1400100603848
  • خبرنگار :