وزیر نفت در بازدید از نمایشگاه توانمندی‌های جهاد دانشگاهی:

بنزین گران نمی‌شود/اختصاص 15 لیتر بنزین ۱۵۰۰ تومانی برای هر نفر

وزیر نفت صبح امروز از نمایشگاه توانمندی‌ها و دستاوردهای جهاد دانشگاهی بازدید کرد.

به گزارش ایسنا، جواد اوجی صبح امروز با حضور در محل‌ نمایشگاه‌های تخصصی از غرفه‌های توانمندی جهاد دانشگاهی مرتبط با صنعت نفت و گاز بازدید کرد.

در این بازدید حمیدرضا طیبی - رییس جهاد دانشگاهی، حمیدرضا گلپایگانی - مدیرعامل شرکت ملی حفاری ایران، محسن خجسته مهر - مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران و ابوذر شریفی، مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه نفت نیز او را همراهی کردند.

جواد اوجی در جمع خبرنگاران با تشریح جزییات طرح یارانه بنزین و با بیان اینکه دولت سیزدهم قصد افزایش قیمت بنزین را ندارد، گفت: این دولت مصمم است به آن دسته از افرادی که صاحب خودرو نیستند و تاکنون از یارانه بنزین بی‌بهره مانده‌اند، یارانه بدهد. درحقیقت دولت قصد دارد که بنزین را به صورت عادلانه بین همه مردم توزیع کند و همه هموطنان از این نعمت بهره‌مند شوند.

وی ادامه داد: اقدامات کارشناسی این طرح در دست انجام است، قرار است در ابتدا این طرح در جزایر کیش و قشم به صورت پایلوت  و آزمایشی اجرا و پس از آن نیز در سراسر کشور اجرا شود.

وی با تاکید بر اینکه هیچ افزایش قیمتی در کار نیست، تصریح کرد:  تمام مردم چه کسانی که صاحب خودرو هستند و چه کسانی که خودرو ندارند، بر حسب کارت ملی و با شرط اینکه یک سال در ایران اقامت داشته باشند، در ابتدای این طرح، ماهانه ۱۵ لیتر بنزین ۱۵۰۰ تومانی به آنها تعلق می‌گیرد و دریافت کنندگان می‌توانند آن را استفاده کرده و یا به‌صورت اعتباری از بخش ریالی آن استفاده کنند.

او در پاسخ به این سوال که آیا این طرح برای دولت بار مالی ندارد، گفت: قرار است در این طرح همه مردم از یارانه بنزین استفاده کنند و جزو طرح‌هایی است که برای دولت هزینه دارد ولی در نهایت همه مردم بهره‌مند خواهند شد.

وزیر نفت با بیان اینکه امروز توفیق داشتیم از دستاوردها و توانمندیهای جهاد دانشگاهی بازدید کنیم گفت: اگرچه از قبل با مجموعه جهاد دانشگاهی و فعالیتهای آن آشنا بودم اما امروز که دستاوردها و توانمندیهای این مجموعه را به خصوص در صنعت نفت و گاز دیدم، بسیار خوشحال شدم. امیدواریم بتوانیم از ظرفیت این بخش بیشتر استفاده کنیم و قطعا وزارت نفت از این مجموعه حمایت خواهد کرد.

وی در ادامه به چندین تفاهم‌نامه‌ای که امروز مابین وزارت نفت  و جهاد دانشگاهی منعقد شد اشاره کرد و گفت: در راستای نیازهای صنعت تفاهم نامه‌هایی منعقد کردیم که مهمترین آن نمک‌زدایی نفت خام به خصوص در میدان آزادگان بود. با احداث این مجموعه قطعاً روزانه بیش از ۵۰ هزار بشکه نفت فراوری خواهد شد.

 اوجی به تفاهم نامه‌هایی در خصوص نوسازی تجهیزات حفاری نیز اشاره کرد و گفت: احتیاج به نوسازی و بازسازی در تجهیزات حفاری داشتیم. تفاهم نامه آن نیز با جهاددانشگاهی منعقد شد. با همت و توانی که جهاد دانشگاهی در این بخش دارد، ناوگان حفاری شرکت ملی طی پنج سال بازسازی  و نوسازی خواهد شد که ۱۰۰ تا ۱۵۰ میلیون دلار بار مالی خواهد داشت.

وی همچنین افزود: برنامه ما استفاده از توان و ظرفیت‌های شرکتهای دانش بنیان و جهاد دانشگاهی است. طی فراخوانی برای رفع نیازهای صنعت، قطعا از ظرفیت  شرکت‌های دانش بنیان استفاده خواهیم کرد تا مشکلات صنعت حل شود. وزارت نفت  نیز قطعاً از آن حمایت خواهد کرد.

بیش از ۵۵۰۰ حلقه چاه بر روی میادین نفتی و گازی وجود دارد

وزیر نفت با بیان اینکه بیش از ۵۵۰۰ حلقه چاه بر روی میادین نفتی و گازی داریم، گفت: بیش از ۷۰۰ حلقه از این چاه‌ها کم بازده هستند که افت تولید پیدا کردند. امیدواریم با دانش و فناوری و حضور شرکت‌های دانش بنیان در این بخش، بهره‌وری این چاه‌ها را افزایش دهیم که با این اقدام سرمایه هنگفتی برای وزارت نفت ذخیره خواهد شد.

وی افزود: هر حلقه چاه در خشکی با تاسیسات ۱۰ تا ۱۲ میلیون دلار برای وزارت نفت هزینه دارد. اگر چاه‌های کم بازده احیا شوند و تولیداتشان را بالا ببریم، هزینه‌های کمتر  و تولید بیشتر خواهیم داشت.

وی در ادامه گفت: امروز با عقد قرارداد تامین ۵۹ دستگاه لوله مغزی سیار  که بسیار مورد نیاز صنعت است، توسط جهاد دانشگاهی برای صنعت رقم خواهد خورد. امیدواریم دیگر نیازهای صنعت نیز توسط این مجموعه برطرف شود.

برداشت ۷۰۵ میلیون مترمکعب گاز از میدان گازی پارس جنوبی

اوجی در بخش دیگری از صحبت هایش افزود: بالاترین میزان برداشت گاز از میدان گازی پارس جنوبی از ابتدای بهره‌برداری آن تا به امروز رقم خورد و بیش از ۷۰۵ میلیون متر مکعب از این میدان گاز برداشت کردیم که رکورد جدیدی از تولید گاز در میدان پارس جنوبی است.

وی با اشاره به تامین سوخت مایع نیروگاه‌ها نیز گفت: امسال در سه ماهه پاییز سوخت مایعی که توسط وزارت نفت برای نیروگاه‌ها تامین شده، ۲۶ درصد بوده است؛ در حالی که کل سال گذشته این رقم ۳۳ و ۳۴ درصد بود. این نشان می دهد روزانه ۲۰میلیون متر مکعب گاز بیشتری به نیروگاه‌ها داده ایم و از آن طرف هم در مصرف فرآورده‌ صرفه‌جویی شد و هم در کاهش خصوص آلودگی کلانشهرها موثر بود.

کاهش مصرف میعانات گازی

به گفته وی ابتدای پاییز امسال دغدغه میعانات گازی داشتیم که با یک ابتکار  مصرف میعانات گازی را در کشور کاهش دادیم و هم رقم صادرات میعانات گازی تبدیل به یک رکورد شد.

وی اضافه کرد: روند صادرات نفت خام، میعانات گازی، محصولات پتروشیمی و فراورده‌های نفتی در این ۹ ماهه ۱۴۰۰ رقم قابل قبولی بوده و چند برابر سال گذشته است. همچنین  وصول مطالبات ارزی ما نیز بسیار خوب بوده است که با عقد قراردادهای جدید در این حوزه و استفاده از تمام ظرفیت‌های دانش بنیان این روند رو به بهبود خواهد بود.

وزیر نفت خاطر نشان کرد: در پایان برنامه ششم قرار بود حداقل گاز شیرینی که در خطوط شبکه تزریق می کنیم، یک میلیارد و ۲۵۰ میلیون مترمکعب در روز باشد ولی متاسفانه  به دلیل عدم سرمایه گذاری در چند سال گذشته ظرفیت آن در حال حاضر بالغ بر ۸۴۰ میلیون متر مکعب است. با شروع دولت سیزدهم وزارت نفت برنامه افزایش تولید ظرفیت گاز را در دستور کار خود قرار داد. تکمیل فازهای پارس  جنوبی و سایر میادین مشترک نفت و گاز نیز در دستور کار است و قراردادهایی در این خصوص منعقد شده است.

اوجی به بهینه سازی مصرف گاز و انرژی نیز اشاره کرد و گفت: در این زمینه اقدامات خوبی انجام شده است. چند روز از دی ماه گذشته است و بر اساس گزارش‌های هواشناسی سردترین روزهای سال را می گذرانیم. خوشبختانه در هیچ نقطه‌ای از کشور کمبود و قطعی گاز نداشتیم.

وی در بخش دیگری از صحبتهایش از انجام قرارداد سوآپ گازی که بین ترکمنستان و آذربایجان  طی دو هفته آینده انجام خواهد شد خبر داد.

اوجی  با بیان اینکه امروز هیچگونه کاهش و افت تولید گاز در مصارف خانگی و نیروگاه آن نداریم، گفت: از مردم خواهش میکنیم که در بحث صرفه جویی به دولت کمک کنند. هر متر مکعب گازی که تولید می‌شود و زحمات زیادی می‌برد و هزینه بسیاری بابت آن پرداخت می‌شود.

وزیر نفت در ادامه گفت: وزارت نفت وظایف و مسئولیتهای اجتماعی در استان‌های نفت‌خیز و گاز خیز دارد. وزارت نفت در سراسر کشور تعهدات خوبی را پذیرفته است و در این چند ماه نیز اعتبارات خوبی به بخش های مختلف اختصاص داده تا مردم هم از نعمت آن بهره مند شوند.

به گفته وی در بخش نیروی انسانی نیز از ظرفیت دانشجویان ممتاز دانشگاه نفت و بازنشستگان صنعت نفت استفاده خواهد شد و به این حوزه توجه ویژه‌ای داریم.

وی تصریح کرد: هرچه در توان داریم در بحث فروش نفت خام، فرآورده‌های نفتی و محصولات پتروشیمی به کار می گیریم. توفیقات خوبی هم در این زمینه داشتیم. منتظر نتیجه مذاکرات نبوده‌ایم و به طور جدی کارهای خودمان را انجام می‌دهیم. در هیچ حوزه مثل صنعت نفت بهره‌وری و طرح‌های اقتصادی وجود ندارد. طرح‌های این صنعت زودبازده و کم ریسک هستند و کارهای بسیاری داریم که به قرارداد تبدیل شده است.

او در پاسخ به این سوال که وزارت نفت بعد از حمله سایبری به جایگاه های سوخت چه اقداماتی در این راستا انجام داده است گفت: از بعد سخت‌افزاری و نرم‌افزاری تمام تمهیدات لازم اندیشیده شده است که دیگر دچار این موارد نشویم و دشمن هم نتوانست به هدف خود برسد و با تدابیری که در سامانه سوخت انجام شده قول می‌دهیم شاهد چنین وضعیتی نباشیم.

بر این اساس، تفاهم‌نامه های امضا شده شامل امکان‌سنجی و برنامه‌ریزی بازسازی و تعمیرات اساسی و تأمین تجهیزات بر اساس شرایط دستگاه‌های حفاری و اعلام نیاز شرکت ملی حفاری ایران بین شرکت ملی حفاری ایران و جهاد دانشگاهی و تفاهم‌نامه انجام خدمات مشاوره تصفیه پساب صنعتی واحد بهره‌برداری نفت قشم برای تخلیه به محیط پذیرنده بر اساس استانداردهای ملی کشور با استفاده از روش‌های ترکیبی و بیولوژیکی بین شرکت نفت فلات قاره ایران و جهاد دانشگاهی بود.

نمایشگاه توانمندی‌ها و دستاوردهای جهاد دانشگاهی از روز گذشته در محل نمایشگاه‌های تخصصی واقع در بوستان گفت‌وگو آغاز به کار کرد. این نمایشگاه  تا ۹ دی ماه پذیرای علاقه مندان است.

انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۶ دی ۱۴۰۰ / ۱۱:۳۶
  • دسته‌بندی: انرژی
  • کد خبر: 1400100603831
  • خبرنگار : 71553