اسدالله کریمی، امروز(یکشنبه، ۵ دیماه) در رزمایش پدافند شیمیایی کاشان، اظهار کرد: تهدیدهای غیرطبیعی که توسط انسان ایجاد می شوند چه عمدی و چه غیرعمدی باشند، از تغییر زیاد و تنوع بالایی برخوردارند و همین موضوع مقابله با آنان را سخت و پیچیده میکند.
وی افزود: مهمترین سرمایه هر شهر مردم هستند و یکی از وظایف اصلی سازمان پدافند غیرعامل کشور، صیانت از مردم و حفاظت از داراییها و زیرساختها است، زیرا داراییهای کالبدی، سایبری و معنوی حائز اهمیت هستند که باید از آنان نگهبانی شود.
به گزارش ایسنا، معاون امور شهری سازمان پدافند غیرعامل کشور تصریح کرد: تهدیدهای غیرطبیعی از فاز سخت و نظامی در جهت مردممحور هدایت شده که هدف اصلی تحریک ذهن مردم است که با ترکیب جنگهای رسانهای و فرهنگی، همان اهداف جنگ نظامی را با هزینه و تلفات کمتر برای مهاجم فراهم میکند.
وی تاکید کرد: یکی از وظایف مسئولان و مدیران شهری، شناسایی نقاط ضعف و آسیبپذیر است که با تدوین برنامهای کارآمد به رفع آن بپردازند و در شهرستان کاشان با وجود جمعیت بالای ۲۰۰ هزار نفر، انجام فرآیند مطالعات پدافند غیرعامل یک ضرورت است.
کریمی انجام مطالعات در کاشان را متذکر شد و بر لزوم انجام هر چه سریعتر این مطالعات به منظور شناسایی چالشها و ضعفها و همچنین راهکارهای تقویت آن تأکید کرد.
همچنین مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان گفت: از مجموع ۵۳ مخاطره طبیعی و غیرطبیعی که در کشور شناسایی شده، ۴۲ مخاطره در استان اصفهان قابل پیش بینی است که ۳۷ نوع آن در منطقه کاشان اتفاق افتاده و احتمال وقوع آن همچنان وجود دارد.
منصور شیشه فروش افزود: بعد از این حادثه تلخ در خصوص ایمنسازی و پیشگیری از حوادث ناگوار گامهای بلند برداشته شده و قوانین جدیدی در زمینه کاهش آثار بلاهای طبیعی تصویب شده است.
وی افزود: قوانین مدیریت بحران در سالهای اخیر، تفاوت جدی نسبت به گذشته پیدا کرده و شرح وظایف دستگاهها با جزییات مشخص شده است به گونهای که هر دستگاه در هنگام وقوع بلاهای طبیعی، مسئولیت خود را به درستی میداند و سازمان پدافند غیرعامل بهعنوان حوزه اثرگذار مدنظر قرار گرفته است.
شیشه فروش تصریح کرد: شناسایی مخاطرات هر منطقه، گام نخست برای مدیریت بحران است تا بتوان ضریب آسیبپذیری در برابر هر یک از حوادث را شناسایی کرد به این معنا که هر مدیر ضمن شناخت مخاطرات موجود، از میزان آسیبپذیری منطقه تحت مسئولیت خود در برابر وقوع احتمالی این مخاطرات آگاه باشد.
وی گفت: تعیین استراتژی برخورد با مخاطرات براساس اسناد بالادستی و نیز تدوین برنامههای مستمر برای ارتقای ایمنی و قابلیت مواجهه با آنها، گامهای بعدی در زمینه مدیریت بحران است.
شهردار کاشان نیز گفت: رزمایش پدافند شیمیایی در روز یکشنبه پنجم دیماه در یکی از شهرکهای صنعتی کاشان برگزار شد که در این عملیات ۶۰۰ نفر در قالب ۷۵ فعالیت با هماهنگی ۱۱ کارگروه شرکت داشتند.
حسن بخشنده امنیه افزود: تقویت و افزایش توان تصمیمگیری مدیران در شرایط بحرانی و وقوع حوادث، هماهنگی واکنش به موقع در حوادث، شناسایی نقاط تهدید و فرصت شهر برای مقابله با حوادث شیمیایی، ایجاد چارچوب مدیریت یکپارچه به منظور هدایت عملیات اطفای حریق از اهداف این برنامه است.
انتهای پیام