به گزارش ایسنا، برگزاری هشتمین دور کمیته مشترک مشورتهای راهبردی جمهوری اسلامی ایران و سلطنت عمان در صدر اخبار پرمخاطب امروز قرار گرفت.
در این جلسه که در محل وزارت امور خارجه برگزار شد، علی باقری معاون سیاسی وزارت امور خارجه کشورمان و شیخ خلیفه الحارثی معاون اموردیپلماتیک وزارت امور خارجه عمان دیدار کردند و با اشاره به فرا رسیدن پنجاهمین سالگرد برقراری روابط دو کشور از سطح روابط و تلاش برای توسعه آن بر اساس اعتماد متقابل ابراز رضایت نمودند.
علی باقری با تاکید بر ضرورت حل و فصل مسائل منطقه توسط کشورهای منطقه، ابراز امیدواری کرد مشکلات موجود بر اساس گفتگو میان کشورهای منطقه حل و فصل شود.
یادداشت روزنامه لبنانی المیادین درباره ابعاد سفر مشاور امنیت ملی آمریکا به سرزمینهای اشغالی و دیدار با نفتالی بنت و ارتباط آن با پرونده هستهای ایران از دیگر اخبار مورد توجه حوزه سیاست خارجی بود.
در بخشی از این یادداشت آمده است: بر خلاف دولت ترامپ اولویت دادن منافع اسرائیل بر آمریکا دیگر مد نظر ایالات متحده نیست و دولت کنونی پرونده های مهمتری مانند پرونده شرق آسیا و چین و اوکراین و غیره دارد، همه این امور باعث می شود که دولت بایدن به خطر ورود به یک مقابله نظامی فکر کند بنابراین به اولویت های خود بیشتر از هر زمان دیگری تمرکز می کند و در مقابل اسرائیل دیگر در زمان طلایی خود به سر نمی برد.
در پی درگذشت ۱۰ نفر از هموطنانمان در حادثه تصادف جاده خرمشهر به اهواز، مجمع نمایندگان استان خوزستان خواستار برخورد با متخلفین این حادثه شد.
عبدالله ایزدپناه رئیس مجمع نمایندگان استان خوزستان با ابراز تاسف نسبت به این حادثه از وزیر راه و شهرسازی خواست که سریعا نسبت به رفع مشکلات جادههای ارتباطی استان خوزستان اقدام کنند.
همچنین سید لفته احمد نژاد نماینده مردم خرمشهر با انتقاد از وضعیت جاده خرمشهر به اهواز خواستار تسریع در چهار بانده کردن این جاده شد و افزود: جاده خرمشهر به اهواز به قتلگاه تبدیل شده است و هر روز شاهد تصادفات زیادی در این جاده هستیم. چهار بانده شدن این جاده به کندی پیش می رود و باید هر چه سریعتر انجام گیرد.
اخبار دیگر در این رابطه را در لینک های زیر بخوانید.
تاکید نمایندگان خوزستان بر ترمیم جادههای استان خوزستان
تسلیت حزب جمهوریت در پی حادثه جاده اهواز - خرمشهر
پیام تسلیت رئیس کمیسیون انرژی مجلس در پی درگذشت چند تن از کارکنان صنعت نفت
***
از دیگر موضوعات پر خبر امروز، مسئله حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی و تاثیرات آن در شرایط اقتصادی کشور بود که در همین رابطه مجتبی ذوالنور معتقد است که حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی واقعا تبعات سنگینی برای مردم به دنبال دارد.
نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی می گوید: ما باید عرضه خود را در نظارت بر روی توزیع نهادهای دامی و کنترل بازار انجام دهیم. قطعا زحمت این کار کمتر از حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی خواهد بود.
غلامعلی کوهساری نماینده مردم آزادشهر در مجلس هم با طرح این پرسش که حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی از نهادههای کشاورزی و دامی در شرایطی که کشور شدیدا به واردات روغن خوراکی وابسته است و مردم با مشکلات زیادی رو به رو هستند، با کدام منطق سازگار است؟ ادامه داد: آیا صرفا استفاده از رانت به وسیله برخی میتواند دلیل قانع کننده باشد؟ آیا دولت این رانت خواران را نمیتواند شناسایی کند و از دادن ارز ۴۲۰۰ تومانی به آنان خودداری نماید؟
تکذیب خبر حذف ارز ترجیحی دارو از سوی معاون اول رییس جمهور نیز از خبرهای پربازدید بود.
محمد مخبر ضمن تکذیب این خبر، توجه به موضوع سلامت و بهداشت مردم را جزو سیاست های راهبردی دولت سیزدهم دانست و تاکید کرد: دولت و وزارت بهداشت در کنار صنعت پرافتخار داروسازی است تا دارو با قیمت مناسب و بالاترین کیفیت در اختیار مردم قرار گیرد.
درخواست یک عضو کمیسیون اقتصادی مجلس برای واردات خودرو با توجه به کیفیت پایین خودروهای داخلی و قیمتهای سرسامآور آنها از دیگر اخبار مورد توجه مخاطبان بود.
علی رضایی با اشاره به اینکه قیمت پراید ۱۸۰ میلیون تومان و پژو ۳۰۰ میلیون تومان میباشد به استناد آمار ارائه شده اکثر تصادفات مربوط به همین خودروهای بیکیفیت داخلی است، گفت: قرار بود قیمت خودرو اصلاح شود و کیفیت آن بالا برود اما نه قیمتی اصلاح شد و نه کیفیت. برهمین اساس درخواست میکنم اجازه دهید که واردات خودرو انجام پذیرد.
در همین رابطه حسین حاتمی عضو کمیسیون اجتماعی مجلس در تذکری به وزیر صمت تصریح کرد: قیمت خودرو افزایش یافت، اصلاح نشد، اگر اراده ای برای اصلاح بود، قیمت پراید هم اکنون زیر ۱۰۰ میلیون تومان باید تعیین می شد، این چه اصلاح قیمتی است؟ اصلاح قیمتتان به نفع طبقه رانتخوار تمام شد.
همچنین ابراهیم نکو یک نماینده ادوار مجلس با انتقاد از سفر و اقامت فرزندان مسئولان در خارج از کشور گفت: اوایل انقلاب همدلی فراگیری بین مردم و مسئولین وجود داشت و همین همدلی موجب شکل گیری امید مردم و مسئولان به آینده می شد و مردم احساس می کردند که تبعیض و اختلاف طبقاتی وجود ندارد و دیگر کسی قرار نیست پول باد آورده کسب کند، اما به مرور فرزندان مسئولان به واسطه مسئولیت پدران و مادران خود به کشورهایی رفتند که در داخل کشور علیه این کشورها شعار داده می شود. فرزندان این مسئولان سرمایه هنگفتی از کشور خارج کرده و در کشورهایی که دشمن هستند، سرمایه گذاری می کنند. این یک درد و رنج برای مردم است و باید درمان شود.
گزارش تاریخی ایسنا در چهل و سومین سالگرد اعتصابات کارکنان صنعت نفت در جزیره خارک و قطع کامل صادرات نفت ایران در سال ۱۳۵۷ از اخبار پرمخاطب بامداد امروز بود.
در بخشی از این گزارش با عنوان"سونامی قیمتهای جهانی با قطع صادرات نفت ایران" آمده است: در پی شدت گرفتن اعتصابات صنعت نفت ایران در آخرین ماههای حیات سیاسی پهلویِ پسر در سال ۱۳۵۷ صادرات ۱۰ درصد نفت جهان از ایران متوقف شد و بازار جهانی نفت با خلاء حدود پنج میلیون و ۵۰۰ هزار بشکه ای روزانه نفت خام روبرو شد و افزایش تولید دو میلیون بشکه ای عربستان و چند کشور حاشیه خلیج فارس هم نتوانست از شدت خرابیِ سونامی قیمتها در بازار جهانی بکاهد.
گزارش کامل ایسنا از جلسه علنی امروز ( یکشنبه) پنجم دی ماه ۱۴۰۰ مجلس شورای اسلامی را می توانید اینجا بخوانید.
انتهای پیام