دکتر کامران قدس در گفتوگو با خبرنگاران با اشاره به شمار بستریهای فعلی در بخشهای کرونای بیمارستانهای این دانشگاه اظهار کرد: در حال حاضر ۵۴ بیمار مبتلا به کووید۱۹ در بیمارستانهای وابسته به دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان بستری هستند.
وی با بیان اینکه از ابتدای اپیدمی کرونا تا کنون ۱۸ هزار و ۸۴۳ بیمار با علائم مشکوک به کرونا در بیمارستانهای وابسته به دانشگاه بستری شدند ادامه داد: تست ۱۰ هزار و ۸۰۴ نفر از این بیماران مثبت بوده است.
و سرپرست دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان از گسترش انفجاری به عنوان مهمترین ویژگی سویه جدید امیکرون نام برد و با اشاره به شدت ابتلا در این سویه جدید افزود: اگرچه شدت بیماری و فوتیهای این سویه در آن دسته از افرادی که واکسن خود را تزریق کردند بسیار کم است اما شدت انتقال ویروس در این سویه بسیار بالا است و از همین رو رعایت پروتکلهای بهداشتی، حفظ فاصلهگذاری اجتماعی و پرهیز از دورهمیها و مهمتر از همه تکمیل واکسیناسیون در این شرایط بسیار ضروری است.
نمونهای از انتقال انفجاری سویه "امیکرون"
دکتر قدس با اشاره به نمونههایی که گویای شدت انتقال این سویه جدید است اظهار کرد: به عنوان نمونه اخیرا یک بیمار سراغ فرزند خود در مهد میرود و مشاهده میکند که فرزندش دارای علائمی شبیه سرماخوردگی است.
وی ادامه داد: به گفته این بیمار بعد از دو ساعت علائم بیماری در خود وی نیز ظاهر و به فاصله کوتاهی این علائم در همسرش نیز مشاهده میشود. همچنین به گفته این بیمار این علائم به فاصله دو ساعت دیگر در مادربزرگ فرزندش نیز که با وی در ارتباط بوده مشاهده و همه اعضای خانواده تا شب مبتلا می شود.
وی با بیان اینکه این بیمار به احتمال زیاد مبتلا به گونه و سویه امیکرون بوده اضافه کرد: شدت انتقال ویروس در این خانواده به روشنی گویای انتقال انفجاری سویه "امیکرون"است و لذا توصیه اکید ما به شهروندان و هماستانیها رعایت جدی پروتکلها، شستوشوی مداوم دستها، حفظ فاصلهگذاری اجتماعی و پرهیز از تردد در مناطق پرتردد وو عدم حضور در اجتماعات و دورهمیها است.
دبیر ستاد استانی مقابله با کرونا با بیان اینکه علائم در سویه امیکرون تا حدودی ضعیف است و فرد بیمار را از پای در نمیآورد خاطرنشان کرد: سویه امیکرون همانگونه که در این خانواده مشاهده می شود در ابتدا خود را ضعیف نشان میدهد و لذا با رعایت توصیه های پزشکان بیمار سلامتی خود را باز مییابد اما متافانه شدت انتقال بیماری بسیار بالا است و لذا می تواند در مدت کوتاهی افراد زیادی را آلوده و مبتلا کند.
وی با اشاره به لزوم توجه به توصیههای مدافعان سلامت، ادامه داد: با توجه به وجود این پاندمی در جهان بدون تردید تا اعلام جهانی پایان کرونا باید پروتکلهای بهداشتی توصیه شده با حساسیت رعایت شود.
این پزشک فوقتخصص بر لزوم پرهیز از عادیانگاریها تاکید و تصریح کرد: علائم سویه امیکرون مثل علائم سرماخوردگی است لذا باید به محض مشاهده علائم ضمن مراجعه به پزشک، به طور دقیق به نکات ایمنی و رعایت پروتکلها توجه شود تا از انتقال ویروس به دیگران جلوگیری شود.
وی با بیان اینکه در صورت افزایش مبتلایان به سویه امیکرون شرایط پرخطر می شود اضافه کرد: با توجه به انتقال انفجاری این گونه، در صورت افزایش مبتلایان در یک بازه زمانی کوتاه، شمار بستریها افزایش قابل توجهی می یابد و همین میتواند مشکلات جدی به وجود بیاورد.
۸۲ درصد سمنانیها دز دوم را دریافت کردند
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان در پاسخ به پرسشی در ارتباط با میزان واکسیناسیون در مناطق تحتپوشش این دانشگاه گفت: تاکنون در شهرستانهای ششگانه تحتپوشش این دانشگاه ۶۸۲ هزار و ۹۴۸ دز واکسن تزریق شده است.
دکتر قدس از پوشش ۹۲ درصدی دز اول در شهرستانهای ششگانه تحتپوشش این دانشگاه خبر داد و اظهار کرد: ۸۲ درصد افراد بالای ۱۲ سال نیز دز دوم خود را دریافت کردند.
وی همچنین با اشاره به واکسیناسیون دانش آموزان در شهرستانهای ششگانه تحتپوشش این دانشگاه اضافه کرد: تاکنون ۹۲درصد دانش آموزان واکسن دز اول و ۷۴ درصد نیز دز دوم خود را دریافت کردند.
واکسیناسیون ۳۶ درصدی دز سوم در سمنان
دبیر ستاد استانی مقابله با کرونا با اشاره به لزوم تزریق دز سوم برای گروه های سنی اعلام شده گفت: تا کنون ۳۶ درصد واجدین شرایط در مناطق تحت پوشش علوم پزشکی سمنان دز سوم خود را نیز تزریق کردند.
وی با اشاره به اعلام تزریق دز سوم برای افراد بالای ۱۸ سال که چهار ماه از دز دوم آنها گذشته اعلام کرد: همکاران ما در مراکز تعبیه شده آمادگی دارند، واکسیناسیون شهروندان را تکمیل کنند. ضمن اینکه خوشبختانه با تلاش های دولت ذخیره سازی خوبی از نظر واکسن صورت گرفته و هیچ مشکلی برای تزریق واکسن های مختلف در استان وجود ندارد.
به صدادرآمدن زنگ خطر سرطان در سمنان
این فوقتخصص با اشاره به آنچه به صدا درآمدن زنگ خطر سرطان در استان می خواند گفت: متاسفانه شیوع سرطان در مناطق تحت پوشش دانشگاه نگرانکننده است.
وی با بیان اینکه سبک زندگی در ابتلا به این بیماری بسیار موثر است افزود: دو عامل ژنتیک و محیط در ابتلا به انواع سرطانها موثر هستند در حقیقت عوامل محیطی منجر به فعالسازی عوامل ژنتیکی و در نتیجه بروز و رشد سلولهای سرطانی می شود.
وی بر لزوم پیشگیری از ابتلا به این بیماری تاکید و تصریح کرد: اصلاح سبک زندگی و عادات غذایی در کنار توجه جدیتر به ورزش در جلوگیری از ابتلا به این بیماری بسیار موثر است.
این پزشک فوقتخصص با بیان اینکه عوامل شیمیایی ، پرتوهای رادیواکتیو و فست فودها از عوامل شناخته شدهای هستند که به تحریک و رشد سلولهای سرطانی میانجامند هشدار داد: عموم شهروندان به تغذیه خود توجه بیشتری داشته باشند.
وی با بیان اینکه ورزش به طور قطع بر جلوگیری از ابتلا به سرطان ها موثر است افزود: اشکالات جدی به سبک زندگی، تغذیه نادرست، استفاده بسیار بالا از روغن ها، مصرف بالای غذاهای آماده و فست فودها، پشت میز نشینی و...از عوامل موثری هستند که دست به دست هم داده تا زنگ خطر سرطان در سمنان به صدا در بیاید.
بدهی ۲۳۰ میلیارد تومانی دانشگاه
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان از بدهی ۲۳۰ میلیارد تومانی این دانشگاه خبر داد و گفت: این بدهی مربوط به بخش دارو، تجهیزات و بدهی به پرسنل دانشگاه است.
قدس با بیان اینکه بخشی از این بدهی با پرداخت بیمه ها جبران می شود افزود: به دنبال جبران بخشی از آن از طریق جذب اعتبار از وزارتخانه هستیم.
وی همچنین از طلب ۱۳۰ میلیارد تومانی دانشگاه خبر داد و با اشاره به عدم پرداخت بخشی از کارانه پرسنل این دانشگاه اظهار کرد: کارانه پرسنل تا آخر فروردین ماه و کارانه پزشکان تا آخر اردیبهشتماه ۱۴۰۰ پرداخت شده است.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان با اشاره به وجود 6 بیمارستان در مناطق تحت پوشش این دانشگاه افزود: این بیمارستان ها دارای 952 تخت بیمارستانی هستند.
وی از وجود 822 تخت فعال در بیمارستان های این دانشگاه خبر داد و گفت: 6 آزمایشگاه و 9 کلینیک تخصصی و فوقتخصصی در مجموعه دانشگاه فعالیت دارند.
وی از وجود 53 تخت دیالیز در شهرستان های تحت پوشش دانشگاه خبر داد و افزود: تقریبا 190 بیمار دیالیزی در استان وجود دارد که به ازای هر 4 بیمار تقریبا یک تخت وجود دارد که رقم مناسبی است.
انتهای پیام