آیتالله لطفالله دژکام شنبه ۴ دیماه در جلسه شورای فرهنگ عمومی فارس از مدیرانی که به تازگی منصوب شده و عضو شورای فرهنگ عمومی هستند درخواست کرد تا با تشکیلات این شورا آشنایی خوبی پیدا کنند.
به گزارش ایسنا به نقل از شورای فرهنگ عمومی، آیت الله دژکام با اشاره به مسئله تحول در حکمرانی، گف: باید این را بپذیریم که نوع رفتارهای ما در حکمرانی گاهی اهدافمان را به طور کلی غیر محقق خواهد کرد و گیر اصلی ما این است که کاری را که میدانیم خوب است، نمیدانیم چگونه انجام دهیم و چون نمیدانیم انجام آن چگونه است به نتیجه مطلوب نمیرسیم یعنی معمولاً تمام زحمات را کشیده، پول را خرج کرده اما به نتیجه نمیرسیم. این چطور انجام دهیم در باب فرهنگ هم مهم است.
آیتالله دژکام با تأکید بر اینکه مدیریت فرهنگی را باید یاد بگیریم و هیچکس نباید عار کند که میخواهیم یاد بگیریم، گفت: ابوریحان بیرونی تا لحظه مرگ دنبال یادگیری بود چرا این ذهنیت ایجاد شده است که مدیر و مسئول نباید یاد بگیرد؟ ما همیشه باید درصدد یادگیری باشیم.
امام جمعه شیراز با بیان اینکه روشهای مدیریت در عرصه فرهنگ باید مدنظرمان باشد، افزود: نمیگوییم هرچیزی که در فرهنگ و تمدنهای دیگر در عرصه مدیریت طرح کردند را تقلید کنیم چون ما مقلد نیستیم اما مجتهد کسی است که میفهمد دیگران چه میگویند و بعد نظر خود را بیان میکند.
او اضافه کرد: این نوع حرف زدن که مبتنی بر دلیل و آشنایی با حرفهای دیگر نیست، متأسفانه در جامعه ما زیاد است و باید جلوی آن را بگیریم. اول باید ببینیم دیگران چه میگویند و چه میکنند و بعد بگوییم به چه دلیل کار و فکر آنها حرام یا ناکارآمد است و دلیل حرف دیگر شما چیست و این اجتهاد است.
آیتالله دژکام با بیان اینکه در مدیریت فرهنگی خود تحول نیاز داریم و تحول باید اجتهادی باشد و مقدمه اجتهاد این است که بدانیم دیگران چه کار میکنند، گفت: باید بدانیم در غرب و شرق چه میکنند و بعد برسیم به اینکه ممکن است اجتهاد و فرهنگ ما اقتضای دیگری داشته باشد و همان که اقتضای فرهنگ خودمان است را اعمال میکنیم، بنابراین برپایه دانش باید تلاش کنیم که مباحث خود را استوار کنیم و جلو ببریم.
او ادامه داد: حال یک تحول هم در حکمرانان نیاز است یعنی هر چه که حکمرانی را به سبک علمی و آکادمیک تبیین کنیم سبب نمیشود که در عرصه جامعه تغییر رخ دهد بلکه باید در کنار علمی بودن حکمرانی حکمران متناسب با شیوه حکمرانی تعصب داشته باشد.
عضو مجلس خبرگان رهبری بر ضرورت توجه به رعایت تقوا در امور تأکید کرد و گفت: همه ما باید این جهت را در نظر داشته باشیم که اگر ایمان و تقوا نباشد آسیب میبینیم یعنی اگر طرف دانش را داشته باشد و مدیریت را به عهده بگیرد ولی ایمان و تقوا نباشد مدیر دچار فساد میشود و باید در حیطه انتخاب مدیران تلاش کنیم و ایمان و تقوا را در نظر بگیریم.
او با تأکید بر اینکه مدیریت عرصه تربیت نیست، افزود: برای مدیریت باید کسی را که جای دیگر امتحان خود را داده است بیاوریم نه اینکه در عرصه مدیریت بخواهیم تربیت کنیم. بله، ممکن است مدیریت را تکمیل کنیم و فردی از سطحی پایین به بالا بیاید و تکمیل شود اما مایه کار را باید داشته باشد، چرا بعضاً کسانی را استفاده میکنیم که این کاره نیستند.
به گفته آیتالله دژکام، تخصص، توانمندی، تدین و تعهد ویژگیهایی است که باید به دنبال آن باشیم البته چون از غیب وجود افراد اطلاع نداریم شاید دچار اشتباه شویم اما باید زحمت خود را برای انتخاب شایستهترینها انجام دهیم. این مسئله را باید در عرصه فرهنگی و در سایر مدیریتهایی که همکاری میکنند تا کار فرهنگی جلو رود به دنبال آن باشیم.
او در بخش دیگری از سخنان خود به سند فرهنگی استان فارس اشاره کرد و افزود: برای این سند یکسری کارهای کارشناسی شده و این سند مصوب است و نباید دنبال اشکالات و گیرهای کار باشیم. مسئله امروز مطرح است، اگر بخواهیم برگردیم نمیشود. در پایان همین سند مصوب شده داریم که اگر جایی نقص داشت در آینده میتواند اصلاح شود اما اکنون این سندی است که با همه نواقص مصوب شده و باید اجرا شود.
نماینده ولی فقیه در فارس از اعضای شورای فرهنگ عمومی استان خواست اگر نگاهی در جهت اصلاح دارند به دبیرخانه ارائه دهند تا نظرات جمع شود و در جلسهای در آینده اصلاح کنیم و سپس افزود: این کار عیبی ندارد و بسیار خوب است چون به موقع اصلاح شده اما اینکه اجرا را معطل کنیم چون به نظر میرسد سند میتواند کاملتر شود تا روز آخر گیر هستیم و اجرا نمیشود و کار زمین میماند.
او اظهار کرد: از این به بعد جلسه باید جلسه کاری باشد و درصدد اجرای سند باشیم و همین مصوب شده را جلو ببریم. هر جا نقصی دیده شد دستمان باز است برای اصلاح آن اما اکنون وقت این نیست که اجرا را متوقف کنیم. همین سندی که موجود است اولین جایی که باید آموزش ببیند همین جمع حاضر است، چندین بار سند را خواندم و خود بنده اولین نفری هستم که دقیق باید آموزش ببینیم که چگونه اجرا شود.
امام جمعه شیراز با بیان اینکه باید نسبت به خود سند توجیه شویم و اکثر اعضا آموزش ببیند و ضمن اینکه سند را مطالعه میکنند در جلسه توجیهی شرکت کنند، افزود: ما عضو شورای فرهنگ عمومی نمیتوانیم باشیم و سندی را اجرا کنیم که خود توجیه نیستیم و آشنایی نداریم. این مسئله را باید از مصوبات جلسه قرار دهیم.
آیتالله دژکام با تصریح اینکه مسئله دیگری که داریم این است که آموزش مدیران زمانبندی میخواهد، گفت: اگر میخواهیم ۱۴۰۱ سند را اجرایی کنیم مدیران ما باید آگاه باشند و هر مدیری که میآید باید بداند سند فرهنگی استان چیست و طبق آن برنامههای خود را اجرا کند پس حال که میخواهیم سال ۱۴۰۱ سند را اجرایی کنیم قبل از پایان سال عمده مدیران ارشد ما باید نسبت به سند آشنا باشند وگرنه به مشکل میخوریم. حال اگر مدیری مشغله زیادی دارد یا به دلایلی نمیتواند در کلاسهای آموزشی و توجیهی شرکت کند مشکلی ندارد اگر استاد برود و به مدیر آموزش دهد چون در شروع کار مسئله مهم آشنا بودن مدیران ما با نقشه مهندسی فرهنگی است.
او با تأکید بر اینکه بحث آموزش و آشنایی مدیران فرهنگی استان با سند نیز به صورت ویژه مدنظر باشد، گفت: ما ۶ نفر مدیرکل فرهنگی داریم. این ۶ مدیر حتماً نسبت به سند باید بیشتر آموزش ببینند و توجیه شوند تا با یکدیگر هماهنگ شوند.
آیتالله دژکام با اشاره به پیشنهاد مدیرکل ارشاد فارس در خصوص میزهای پژوهشی گفت: این میزهای پژوهشی را باید ذیل اتاق فکر شورای فرهنگ عمومی فعال کنیم. یک گوشه کافی نیست و همه مسائل فرهنگی را با کسانی که در رده عالی فکری فرهنگی کشور و استان هستند در این میزهای پژوهشی بررسی کنیم، این پشتیبان فکری و نظری آن جهت اجرایی است.
عضو مجلس خبرگان رهبری همچنین گفت: بحث دیگر حضور یک مسئول مالی است که در این خصوص با ید فکر کنیم و راه حلی ارائه دهیم چون لازم است کسی را در این مسئولیت بگذاریم که از نظر کارشناسی و موقعیت اجرایی بتواند این نقش را درست ایفا کند.
آیت الله دژکام به نقشه جامع علمی کشور اشاره و اضافه: حقیقتاً همراه با نقشه مهندسی فرهنگی کشور، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی نقشه جامع علمی را هم دنبال میکردند و در سفر خود به شیراز گفتند نقشه فرهنگی با شورای فرهنگ عمومی و نقشه جامع علمی هم در استانداری دنبال خواهد شد و استاندار در این خصوص باید پیگیری کنند چون اگر نقشه جامع علمی هم متناسب با فارس به نحوی که حیثیت علمی استان مدنظر قرار گیرد تدوین و هماهنگ شود مسلماً حرکت قویتری خواهیم داشت.
انتهای پیام