توضیح مسافرآستانه درباره برگزاری فیزیکی و آنلاین «تئاتر فجر» در تهران و یزد

دبیر چهلمین دوره جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر با اعلام اینکه این دوره مهیای برگزاری به دو صورت فیزیکی و مجازی است، درباره جزئیات برگزاری این رویداد در یزد و تهران توضیحاتی را ارائه کرد.

حسین مسافرآستانه در گفت‌وگویی با ایسنا درباره چگونگی برگزاری جشنواره تئاتر فجر در یزد بیان کرد: جشنواره تئاتر فجر سال‌هاست به دنبال تعمیم برگزاری بخش‌هایی از خود در استان‌های کشور است و این اتفاق در سال‌های گذشته به صورت فجر استانی در بعضی دوره‌ها برگزار شده بود و آثاری از جشنواره در بعضی استان‌ها اجرا می‌شدند تا علاقه مندان در استان‌های دیگر هم از جشنواره تئاتر فجر بهره‌مند شوند. در این باره حدود سه، چهار ماه قبل تفاهم‌نامه‌ای با استانداری یزد منعقد شد و قرار است مراسم افتتاحیه‌ی جشنواره با مشارکت آن‌ها و نهادهای ذیربط در یزد برگزار شود. البته بجز افتتاحیه برخی نمایش‌های منتخب جشنواره در بخش‌های خیابانی و صحنه‌ای هم در آنجا اجرا می‌شود.

او افزود: به این ترتیب از تاریخ چهاردهم بهمن‌ماه جشنواره در یزد افتتاح می‌شود و نمایش‌ها براساس جدول تنظیم شده، از تاریخ ۱۷ تا ۲۶ بهمن‌ماه در تهران روی صحنه خواهند رفت.

وی با اشاره به اینکه متقاضیانی از استان‌های دیگر برای مشارکت در جشنواره فجر وجود دارند که هنوز قطعی نشده است، ادامه داد:‌ ممکن است بخش‌هایی از جشنواره در استان‌های دیگری هم اجرا شوند ولی از آنجا که با عجله نمی‌توان اقدام کرد احتمالا برنامه‌ریزی‌ به سال‌های آینده موکول خواهد شد. بااین حال امیدوارم این اولین گام برای مشارکت استان‌ها در جشنواره تئاتر فجر باشد.

مسافر آستانه درباره سهم استان در مسائل مالیِ اعزام گروه‌های تئاتری گفت: آثاری که در یزد اجرا خواهند شد، همگی منتخبی از آثار راه یافته به جشنواره تئاتر فجر هستند و قاعدتاً بخشی از هزینه‌ها بر عهده استان است؛ یعنی هزینه اعزام و  رفت‌وآمدگروه‌ها بر عهده جشنواره است و هزینه اسکان، پذیرایی و مهیا کردن شرایط برای اجرا بر عهده استان (یزد) خواهد بود. 

وی درباره اینکه اگر استان‌های دیگری برای مشارکت آماده بودند ملاک انتخاب یزد چه بوده و ظرفیت‌های اجرای نمایش آن‌جا چگونه است؟ پاسخ داد: ظرفیت نمایشی در همه استان‌ها وجود دارد چون سابقه اجرای تئاتر در استان‌های مختلف کشور دیرینه است، اما آنچه ما را به این تفاهم رساند جدیت بیشتر دست‌اندرکاران یزد بخصوص استانداری، سازمان تبلیغات و اداره کل ارشاد آن استان بود. اساسا هر استانی که متقاضی باشد و از پسِ مشارکت و هزینه بخش‌هایی از جشنواره برآید، ما آمادگی خواهیم داشت تا گروه‌هایی را برای بهره‌مندی علاقه‌مندان به آنجا اعزام کنیم.

دبیر چهلمین دوره جشنواره تئاتر فجر همچنین در پاسخ به انتقادهایی که به تغییر مداوم جشنواره در چند سال اخیر - آن هم به عنوان یک جشنواره بین‌المللی - مطرح می‌شود، گفت:‌ برای برگزاری جشنواره تئاتر همزمان بودن یا نبودن با جشنواره فیلم فجر معیار ما نبود ولی این ثابت نبودن تاریخ، انتقاد صحیحی است که وارد می‌شود. البته در یکی دو سال گذشته به خاطر شرایط خاصی که در آن قرار گرفته‌ایم ناگزیر به این تصمیم‌گیری شدیم ولی واقعیت این است که جشنواره تئاتر فجر باید یک تاریخ ثابت در تمام سال‌ها داشته باشد. این جشنواره طبق آیین‌نامه گذشته خود باید در دهه اول بهمن ماه برگزار شود که تاریخ مناسبی هم برای برگزاری این رویداد است، اما برخی مسائل از جمله محدودیت‌های کرونایی در دو سال قبل تغییر تاریخ را تحمیل کرد. امیدوارم با آرامشی که از این پس در جامعه شاهد خواهیم بود تاریخ جشنواره مانند دوره‌های گذشته به صورت ثابت از اول تا دوازدهم بهمن باشد.

حسین مسافر آستانه درباره اینکه آیا پیش‌بینی‌هایی برای اعمال محدودیت در ظرفیت سالن‌ها در صورت بروز پیک جدید کرونا صورت گرفته است یا خیر؟ بیان کرد:‌ فعلا ظرفیت صد در صد سالن‌ها را در نظر داریم ولی نگران هستیم که اگر سویه جدید باعث پیک دیگری شود ناچار به تغییر ظرفیت و اعمال محدودیت هستیم که البته این شرایط را هم ستاد کرونا تعیین خواهد کرد و ما تابع دستورالعمل‌ها خواهیم بود.

وی درباره پیش‌بینی برگزاری آنلاین جشنواره نیز توضیح داد:‌ در کنار شرایط فیزیکی کاملا آماده برگزاری آنلاین هم هستیم و حتی اگر ظرفیت ۱۰۰ درصد سالن‌ها را در اختیار داشته باشیم به صورت مجازی هم جشنواره را برگزار می‌کنیم. این اتفاقی است که امیدوارم از این پس در جشنواره باقی بماند تا پاسخگوی نیازهای علاقمندان از نقاط مختلف کشور باشد چون برای خیلی‌ها مقدور نیست که برای تماشای آثار به تهران بیایند.

او در پایان درباره وضعیت آثار بخش بین‌الملل جشنواره گفت: گروههایی از کشورهای اروپایی و کشورهای همسایه داوطلب شرکت در این جشنواره بودند ولی با سویه جدید کرونا نگرانی‌هایی به وجود آمده و برخی گروه‌های اروپایی علی‌رغم اعلام آمادگی خودشان و پذیرفته شدن آثارشان نگران احتمال لغو پرواز و سفر خود هستند ولی در هر صورت اگر امکان حضورشان هم مهیا نشود شرایط برای اجرا و تماشای مجازی آثارشان فراهم خواهد شد.

اختتامیه چهلمین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر قرار است ٢٦ بهمن‌ماه همزمان با سالروز ولادت حضرت امام علی (ع) در تالار وحدت برگزار شود.

انتهای پیام

  • چهارشنبه/ ۱ دی ۱۴۰۰ / ۱۳:۴۴
  • دسته‌بندی: سینما و تئاتر
  • کد خبر: 1400100100516
  • خبرنگار : 71219