علی محمدی در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به اینکه گردو یکی از محصولات مهم خرمدره به شمار میرود تا جایی که این شهرستان از قطبهای اصلی تولید گردو در استان است، اظهار کرد: با عنایت به اینکه مساحت باغات گردو در شهرستان خرمدره قابل توجه بوده و از سطح بالایی برخوردار است ولی متاسفانه یکی از مشکلات باغداران گردو، نحوه برداشت این محصول است.
وی با بیان اینکه برداشت گردو در خرمدره معمولا به صورت دستی انجام میشود، اظهار کرد: این روش برداشت، دارای معایبی است که از جمله آنها میتوان به بالا بودن هزینه کارگر و کندی در سرعت برداشت به علت بلندی ارتفاع درختان گردو اشاره کرد.
محمدی با یادآوری اینکه برداشت دستی گردو به طور معمول با تکان دادن شاخه درخت و یا ضربه زدن به وسیله میلههای چوبی انجام میشود، ادامه داد: به علت ارتفاع بالای درختان گردو و مجبور بودن کارگران برای بالا رفتن از آن، همه ساله در زمان برداشت، شاهد وقوع حوادث ناگواری برای کارگران در اثر سقوط از درخت هستیم.
مدیر جهادکشاورزی شهرستان خرمدره با اشاره به اینکه با توجه به همین موضوع مکانیزه شدن روش برداشت گردو راهکار مناسبی در راستای کاستن از حوادث حین برداشت و ارتقا کیفیت محصول است، ادانه داد: در همین راستا و در جهت مکانیزه کردن برداشت گردو، کارگاه آموزشی با حضور جمعی از باغداران در محل سالن اجتماعات مدیریت جهادکشاورزی شهرستان خرمدره برگزار شد که این کارگاه مورد استقبال بالای کشاورزان قرار گرفت.
وی با اشاره به مهمترین مزایای برداشت مکانیزه گردو، خاطرنشان کرد: برداشت مکانیکی گردو ضمن جلوگیری از خسارات ناشی از برداشت دستی، هزینههای کارگری را کاهش داده و نیز با تسریع در برداشت گردو از کاهش کیفیت محصول جلوگیری میکند و همچنین راندمان برداشت را افزایش میدهد