معرفی "هماهنگ کننده ویژه امور تبت" از جانب آمریکا، هشدار چین را در پی داشت

آمریکا، "عذرا ضیا"، نماینده وزارت خارجه آمریکا در امور دموکراسی را به‌عنوان هماهنگ کننده ویژه امور تبت معرفی کرد؛ اقدامی که هشدار چین را در پی داشت که از امور داخلی آن دور بمانند.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رویترز، آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا اظهار کرد که عذرا ضیا، مسؤل امور دموکراسی و حقوق بشر وزارت امور خارجه آمریکا، تلاش‌های آمریکا را برای حفظ میراث، فرهنگ، زبان و مذهب در این سرزمین تحت حاکمیت چین در مواجه با نقض حقوق بشر از سوی پکن رهبری خواهد کرد.

پکن همواره از معامله و ارتباط برقرار کردن با هماهنگ کننده ویژه امور تبت خودداری کرده و سفارت چین در واشنگتن چنین اقدامی را "دخالت سیاسی" قلمداد کرده است.

لیو پنگیو، سخنگوی سفارت چین در واشنگتن، بدون شرح جزئیات و در قالب یک ایمیل گفت: آمریکا باید به بهانه مسائل مربوط به تبت دخالت در امور داخلی چین و یا بی‌ثبات کردن تبت را متوقف کند. چین تمام اقدامات لازم را جهت حفظ منافع ما انجام خواهد داد.

بلینکن گفت که ضیا همچنین به دنبال ترویج مذاکره بین چین و دالایی لاما، رهبر معنوی تبت در تبعید یا رهبران تبتی که به‌صورت دموکرات انتخاب شده‌اند، است.

چین سال گذشته پس از اینکه دولت دونالد ترامپ، رئیس جمهوری سابق آمریکا فردی را برای این سمت در نظر گرفت، خشم خود را نشان داد.

روابط آمریکا و چین درخصوص مسائل مختلفی از جمله تجارت، تایوان، حقوق بشر و دریای چین جنوبی و همه‌گیری کرونا به پایین‌ترین حد خود رسیده است.

چین کنترل تبت را پس از اینکه سربازانش در سال ۱۹۵۰ وارد منطقه شدند، به‌دست گرفت و این اتفاق را "آزادی مسالمت آمیز" خواندند. از آن زمان، تبت به یکی از محدودترین مناطق این کشور تبدیل شده است. منتقدان با رهبری دالایی لاما می‌گویند که حکومت پکن برابر با "نسل کشی فرهنگی" است.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۳۰ آذر ۱۴۰۰ / ۰۹:۴۱
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 1400093023349
  • خبرنگار : 71660

برچسب‌ها