به گزارش ایسنا، زیست بوم ملی اشتغال به عنوان ماموریتی خطیر و برنامهای عملیاتی در دستور کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی قرار گرفته است.
زیست بومی ملی اشتغال، دو الزام دارد؛ الزام نخست شامل تکنیکها و روشهای ایجاد اشتغال است و الزام دوم ایجاد هماهنگی در سطح کلان میان همه دستگاهها و وزارتخانهها به منظور عملیاتی شدن سند و زیست بوم ملی اشتغال است.
تحقق الگوی زیست بوم ملی اشتغال کشور، نیازمند وجود بازیگران فعال و معتقد به کار سیستمی و رفع هرگونه موازی کاری و انجام کار جزیرهای است.
به اعتقاد کارشناسان، این برنامه برای اجرا به اصلاح پارهای قوانین و مقررات از جمله قوانین مخل سرمایه گذاری و رفع چالشهای پیش روی تولید نیاز دارد و تا زمانی که این هم افزایی، مشارکت و کار سیستمی و گروهی بین بازیگران اصلی و فرعی این زیست بوم به وجود نیاید، تحقق اهداف مربوط به تولید و اشتغالزایی امکانپذیر نیست.
حجت عبدالملکی ـ وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی ـ چندی قبل مخاطبان اصلی زیست بوم ملی اشتغال را دو گروه عنوان کرده و گفته بود" گروه نخست جامعه بیکار و گروه دوم کسانی هستند که شغل شایسته، پایدار و یا رسمی ندارند؛ بنابراین در زیست بوم ملی اشتغال درصدد هستیم تا ضمن ایجاد اشتغال برای بیکاران، به افزایش کیفیت اشتغال موجود و افزایش درآمدزایی و اشتغال پایدار کمک کنیم و شغلها بیمه شوند. "
به گفته وی این زیست بوم پایه اصلی برای پیگیری ایجاد متوسط یک میلیون فرصت شغلی در سال است و بنا به دستور رئیس جمهور مقرر شده برنامههای استانی و شهرستانی در راستای زیست بوم ملی اشتغال هرچه سریعتر توزیع شود و هماهنگی کامل میان دستگاهها برای عملیاتی شدن آن به وجود آید.
محمود کریمی بیرانوند ـ سرپرست معاونت اشتغال و توسعه کارآفرینی وزیر کارـ ضمن تشریح جزییات زیست بوم ملی اشتغال میگوید: این زیست بوم برگرفته از فرمان مقام معظم رهبری است. بند یک ابلاغیه اقتصاد مقاومتی به بسیج تمامی امکانات برای حل مساله بیکاری پرداخته و این طرح می خواهد همه چیز را به هم نزدیک کند تا این جمع برای مبارزه با معضل بیکاری شکل بگیرد.
وی از اشتغال به عنوان یک مساله اجتماعی یاد کرده و می افزاید:همه افراد در هر پست و شغل که هستند در زیست بوم اشتغال نقش دارند و برای توسعه اشتغال باید این احساس در همه افراد جامعه شکل بگیرد.
آنطور که کریمی بیرانوند میگوید: اشتغال بُعد دوم تولید است و اگر تولید تقویت نشود، اشتغال رخ نمی دهد چون اگر اشتغال بدون توجه به اصل تولید روی دهد اشتغال حاصله ناپایدار و مقطعی خواهد شد.
به گفته وی، صرف پرداخت تسهیلات ایجاد اشتغال پایدار نمی کند و آسیب پذیری این قبیل اشتغالها بالا است.
در زیست بوم ملی اشتغال به تولید از منظر اشتغال نگاه شده و پنج عامل آموزش، ترویج، اطلاع رسانی، شناسایی و مشاوره که بر تولید و اشتغال تاثیرگذارند، مورد توجه قرار گرفته است؛ براین اساس، اشتغالهای متناسب با مزیتهای ملی، محلی، منطقه ای و بین المللی و تولیدات با اشتغالزایی بیشتر در اولویت هستند.
به گزارش ایسنا، زیستبوم اشتغال دو گروه افراد بیکار و افراد فاقد شغل شایسته را به عنوان مخاطب در نظر دارد و تلاش میکند برای افراد بیکار شغل ایجاد کرده و وضعیت شغلی افراد فاقد شغل شایسته را نیز بهبود بخشد.
انتهای پیام