به گزارش ایسنا بنابر اعلام کاویان، اولین تاریخ استفاده از این محصول فولادی به چند سال پس از جنگ جهانی دوم مربوط میشود.
تاریخچه پروفیل
پروفیل برای اولین بار در کشور آلمان مورد استفاده قرار گرفت و پس از استقبال فراوان به سایر کشورهای اروپایی منتقل شد.
نحوه تولید پروفیل
۱. روش تولید مستقیم
در روش مستقیم، ابتدا با خم کردن ورق، زوایا و شکلهای مورد نظر را به آن میدهند. سپس لبههای ورق را به صورت دو به دو به هم جوش میدهند تا سطح مقطع دلخواه شکل بگیرد. پس از آن پروفیل را توسط اره اتومات برش میزنند تا برای بستهبندی و نصب مشخصات آماده شود.
۲. روش تولید غیرمستقیم
در روش غیرمستقیم ابتدا لوله تولید میشود و سپس لوله مورد نظر با سه الگوی شکل دهی مرکزی، شعاعی و لبهای به قوطی تبدیل میشود. برای تولید انواع و اقسام پروفیل با این روش، میتوان قالبهای آنها را عوض کرد.
انواع مختلف پروفیل از لحاظ کاربرد
۱. پروفیل ساختمانی
به آن دسته از محصولاتی که در صنعت ساختمان سازی مورد استفاده قرار می گیرد، پروفیل ساختمانی گفته میشود. برای مثال این محصول در ساخت پنجره و دربهای آلومینیومی منازل نقش موثری دارد.
۲. پروفیل صنعتی
همان طور که متوجه شدید، این محصول در صنایع گوناگونی مانند خودرو سازی و تجهیزات نظامی کاربرد دارد. در صنعت خودروسازی از اشکال پروفیل به صورت قوطی مربعی و مربع مستطیلی استفاده می شود. در سطوح مختلف صنعتی مثل خودروسازی یا تجهیزات نظامی، توجه به خواص مکانیکی و الکتریکی پروفیلها از اهمیت بالایی برخوردار است و دانش فنی، امکانات تولیدی و تجربه کاری سازنده حرف اول را میزند.
۳. پروفیل کامپوزیتی
امروزه مواد مرکب یا کامپوزیت سهم زیادی از بازار را ازآن خود کرده اند. مدل کامپوزیتی پروفیل نسبت به نوع معمولی آن، از مقاومت بیشتری در برابر خوردگی بهرهمند است و در مناطقی که شرایط آب و هوایی باعث افزایش میزان خوردگی میشود، بسیار مرسوم است. دوام و طول عمر بالای پروفیل کامپوزیت باعث عملکرد بهتر آن شده و به افزایش مقاومت ساختمان در برابر ارتعاشات کمک میکند.
۴. پروفیل گالوانیزه
این مدل پروفیل نیز برای مقاومت در برابر خوردگی کاربرد دارد. پروفیل گالوانیزه برای ساخت پنجره های upvc، رفع مشکل هرز شدن پیچها و افتادگی بازشوهای در و پنجرهها مورد استفاده قرار میگیرد. همچنین در مکانهایی که برای مقابله با فشارهای جوی، نیاز به استحکام پنجرهها وجود دارد، از این مدل پروفیل استفاده میشود.
انواع پروفیل از لحاظ شکل ظاهری
۱. پروفیل بسته
نام این مدل از پروفیلها برگرفته شکل ظاهری شان است و از جمله آنها میتوان به پروفیل لوله و قوطی، دربهای کرکره برقی، درب و پنجره ساختمانی پروفیل های pvc اشاره کرد. این مدل پروفیلها بر حسب کاربردشان در ابعاد و ضخامتهای متفاوتی ساخته میشوند.
۲. پروفیل باز
این نوع پروفیل ها نیز با توجه به شکل ظاهری شان نام گذاری شده اند و اغلب برای ساخت انواع تجهیزات ساختمانی مانند تیرآهن، تسمه، ناودانی، میلگرد، نبشی، هاش و چهار پهلو استفاده میشوند. این محصولات با ابعاد و قطرهای گوناگونی ساخته میشوند و از انواع پرکاربرد آنها میتوان به پروفیلهای با سطح مقطع Z , U , Hat , I اشاره کرد. برای نمونه پروفیل z در سقف سالنهای بزرگ مانند سقف ورزشگاهها و پارکینگها استفاده میشود.
- پروفیل مصارف زیادی در صنعت ساختمان سازی و راه سازی دارد و بیشترین کاربرد آن در تولید در و پنجرههای آهنی نمود پیدا میکند.
- پروفیلهای مربع یا مستطیل شکلی که مقاطع کوچکی دارند برای نردهکشی دیوارها، پیاده روها و در و پنجرهها استفاده میشود. اما مقاطع بزرگتر پروفیلها در ساخت ستون و اسکلت فلزی ساختمانها به کار میرود.
- در ساخت تجهیزات صنعت خودروسازی
- در ساخت پایه میز و صندلی
- در ساخت تجهیزات پزشکی مانند تخت های بیمارستانی و اسباب حمل بیمار کاربرد دارد
قیمت پروفیل
موارد زیادی هستند که قیمت پروفیل را تحت تاثیر قرار می دهند، از جمله آنها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- متراژ مورد نیاز پروفیل جهت کاربردهای مختلف
- ضخامت لازم پروفیل برای ساخت انواع تجهیزات مورد نیاز
- نوع فرایند ساخت پروفیل
- نوع سطح مقطع پروفیل انتخاب شده
- جنس آلیاژ به کار رفته در مواد اولیه پروفیل به منظور مقاوم سازی در برابر شرایط جوی و خوردگی
کارخانه تولید کننده
هر یک از تولیدکنندگان، براساس ظرفیت تولید و کیفیت خدمات شان در بازار این محصولات سهیم هستند. تولیدکنندگان بزرگی مثل
- شرکت جهان پروفیل پارس
- شرکت کارخانجات نورد لوله یاران
- شرکت لوله و پروفیل صابری
- گروه صنعتی تهران شرق
- شرکت صنایع فولاد هیربد زرندیه
- کارخانجات نورد پروفیل ساوه
از محبوب ترین کارخانه های تولید لوله و پروفیل در ایران هستند
فولاد کاویان ارائه دهنده انواع آهنآلات در بازار آهن تهران ۰۲۱۶۶۳۱۷۸۰۸
انتهای رپرتاژ آگهی