نیلوفر حیدری در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به شیوع کمبود ویتامین D در جامعه گفت: در همین راستا طرح های مکمل یاری با ویتامین D پیوسته در طول سال اجرا می شود.
وی افزود: در این طرح ماهانه یک قرص ویتامین D در اختیار دانش آموزان دختر و پسر مقاطع متوسط اول و دوم قرار می گیرد.
حیدری با اشاره به توزیع قرص آهن در این طرح هم گفت: توزیع این قرص تنها برای دانش آموزان دختر خواهد بود و بصورت هفتگی یک قرص در اختیار آنها قرار خواهد گرفت.
این کارشناس تغذیه با بیان اینکه نحوه توزیع قرص ها با خود مدارس است، گفت: در مدارسی که باز بوده و فعالیت دارند ترجیحا توزیع قرص باید در محیط مدرسه باشد که اطمینان لازم از مصرف آن توسط دانش آموز فراهم شود. در غیراینصورت مسئولان مدرسه با والدین ارتباط گرفته و تلاش می کنند که قرص های مذکور حتما در منزل توسط دانش آموز مصرف شود.
این کارشناس تغذیه با اشاره به اهمیت ویتامین D در سلامت دانش آموزان گفت: روز به روز ابعاد بیشتری از فواید این ویتامین در سلامت بدن شناخته می شود و نیاز است که حتما این ویتامین به میزان کافی در بدن تامین شود.
وی افزود: منشا اصلی این ویتامین نور خورشید است و اگر افراد روزانه چند دقیقه در برابر نورخورشید قرار گیرند این ویتامین به راحتی در بدن آنها تولید می شود.
حیدری گفت: همچنین این ویتامین در برخی منابع غذایی از جمله ماهی به وفور یافت می شود، اما متاسفانه مصرف ماهی در جامعه ما بسیار پایین است، بنابراین با توجه به کمبود ویتامین D در بدن عمده افراد اجرای طرح های مکمل یاری با این ویتامین در دستورکار قرار گرفته است.
این کارشناس تغذیه به اثرات منفی کمبود ویتامین D در سلامت افراد هم اشاره کرد و افزود: کمبود این ویتامین در کودکان موجب نرمی استخوان و در بزرگسالان موجب پوکی استخوان می شود. همچنین این ویتامین نقش مهمی در رشد قدی و استخوانی کودکان دارد.
حیدری به تاثیرات ویتامین D در افزایش ایمنی بدن هم اشاره کرد و افزود: این ویتامین می تواند در پیشگیری از ابتلا به بیماری هایی مانند دیابت، ام.اس و انواع سرطان نیز موثر باشد.
انتهای پیام