حفظ اسب کاسپین در گرو ارتقا مزیت اقتصادی

رئیس موسسه تحقیقات علوم دامی کشور بر لزوم افزایش مزیت‌های اقتصادی اسب کاسپین برای حفظ این ذخیره ژنتیکی  تاکید کرد.

به گزارش ایسنا، سعید اسماعیل خانیان روز یکشنبه ۲۸ آذرماه در نشستی با انجمن حفاظت از اسب کاسپین که در موسسه تحقیقات علوم دامی کشور در کرج برگزار شد، با اشاره به اینکه ذخایر ژنتیکی جزئی از منابع طبیعی کشور هستند و مانند جنگل‌ها باید حفظ شوند، گفت: برای اینکار باید بهره مندی اقتصادی را ارتقا دهیم تا توسط مردم خود به خود حفظ شوند. بنابراین باید مسیر را در جهت ارتقا مزیت اقتصادی این دام‌ها طی کنیم.

 وی افزود: قوانین هم بر مسئله هویت گذاری و حفاظت از ذخایر ژنتیکی تاکید دارد. بنابراین بهره بردای و ارتقا بهره مندی از منابع ژنتیکی باید مورد حمایت قرار بگیرد تا دام‌های بومی را از خطر انقراض و ژن‌های مهاجم که از خارج وارد می‌شوند، حفظ کنیم.

وی افزود: قانونمند کردن بهره برداری از این اسب‌ها باعث جلوگیری از قاچاق می‌شود و مزیت اقتصادی زیادی برای بهره برداران به همراه دارد.

وی با بیان اینکه اقلیم در حال تغییر است، تصریح کرد: اکنون منابع آبی کاهش پیدا کرده، منابع زیر زمینی در حال از بین رفتن است و منابع طبیعی هم با این شرایط از بین می‌رود. با این روند از بین رفتن تنوع ژنتیکی که عامل حیات است نیز جبران پذیر نیست.

رئیس موسسه تحقیقات علوم دامی با بیان اینکه باید برای حفاظت از این اسب اقدامات دانش محور انجام شود، گفت: اگر دانش و علم برای حفظ و بهره برداری از این اسب در داخل نفوذ نداشته باشد خیلی از این دام‌ها حفظ نمی‌شوند و با دانش است که مزایای اقتصادی به ثمر می‌رسند.

اسماعیل خانیان با اشاره به اینکه باید مزیت‌های اقتصادی اسب کاسپین  شناسایی شود، گفت: به این صورت اگر هم صادرات صورت می‌گیرد باید با هویت ایرانی انجام گیرد و باید این مسائل در تعامل بخش خصوصی و دولتی تدوین شود.

وی ادامه داد: بیشترین مقصودمان از این همکاری این است که پروتکل‌هایی را ثبت کنیم که هویت ایرانی این اسب‌ها حفظ شود و اینکه مزیت اقتصادی آنها را ارتقا دهیم.

به گزارش ایسنا، در این جلسه قرار داد همکاری‌های مشترک بین  موسسه تحقیقات علوم دامی و انجمن حفاظت از اسب کاسپین برای حفاظت از اسب کاسپین منعقد شد.

انتهای پیام

  • یکشنبه/ ۲۸ آذر ۱۴۰۰ / ۱۱:۴۰
  • دسته‌بندی: البرز
  • کد خبر: 1400092821713
  • خبرنگار :