دستگاه اسکن تمام‌بدن برای آشکارسازی رادیودارو به بهره‌برداری رسید/عرضه دستگاه تصویربرداری قلب

محققان یکی از شرکت‌های دانش بنیان بعد از ساخت و به بهره‌برداری رساندن دستگاه اسکن هسته‌ای کل بدن که در حوزه پزشکی هسته‌ای و آشکارسازی رادیودارو در بدن کاربرد دارد، توانستند با رفع نواقص فنی دستگاه تصویربرداری اختصاصی از قلب، نسل دوم این دستگاه را در بیمارستان‌های کشور عرضه کنند.

حامد عبدالله زاده، سرتیم مکانیک این شرکت در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به طراحی و ساخت ۳ دستگاه تصویربرداری از سوی این شرکت، گفت: یکی از این دستگاه‌ها، دستگاه "اسپکت تمام بدن (GeneralSPECT)"،" یا اسکن تمام بدن است که در حوزه پزشکی هسته‌ای کاربرد دارد.

وی با اشاره به اهمیت این دستگاه توضیح داد: دستگاه‌های تصویربرداری دارای چندین نوع CT اسکن و MRI هستند و اسپکت نیز یکی از انواع دستگاه‌های تصویربرداری است که در حوزه پزشکی هسته‌ای کاربرد دارد، به این صورت که بعد از تزریق رادیو دارو به بیمار، از طریق این دستگاه رادیوداروی تزریق شده در بدن بیمار آشکارسازی می‌شود.

وی با بیان اینکه این دستگاه مهندسی معکوس نیست و طراحی کاملا ایرانی است، یادآور شد: دستگاه تصویربرداری اختصاصی از قلب، از دیگر محصولات دانش بنیان این شرکت است که به صورت اختصاصی برای قلب کاربرد دارد.

عبدالله‌زاده درباره دستگاه "پورواسپکت" توضیح داد: دستگاه تصویربرداری از قلب حدود ۶ سال قبل ساخته و از ۴ سال قبل در بیمارستان امام خمینی کاربردی شد و تاکنون ۵ هزار بیمار با این دستگاه پذیرش شده‌اند، ولی دارای نواقص فنی بود؛ از این رو در نمونه دوم این دستگاه هسته‌ای تصویربرداری، این نواقص فنی رفع و توسعه داده شده است.

سرتیم مکانیک این طرح با تاکید بر اینکه در فاز توسعه‌ای این طرح دستگاه پورو اسپکت ۲ را عرضه کردیم، یادآور شد: هدف از استفاده از این سیستم، آشکارسازی و تعیین موقعیت رادیو دارویی است که پیشتر به بدن بیمار تزریق شده و در بافت قلب و دیگر ارگان‌ها نفوذ کرده است.

وی اضافه کرد: این سیستم دارای بخش‌های مجزایی است که شامل هدهای آشکارسازی، گانتری، تخت، ترولی و کنسول پردازش و آنالیز تصاویر می‌شود و طراحی سیستم با در نظر داشتن راحتی بیمار (خصوصا بیماران دارای فوبیا از مکان‌های تنگ و تاریک) به گونه‌ای است که سر بیمار حین فرآیند تصویربرداری بیرون از دالان گانتری قرار می‌گیرد. همچنین تخت این سیستم به صورت افقی طراحی شده است که امکان تصویربرداری در دو مد Supine/Prone را فراهم آورده است.

به گفته وی تاکنون ۶ دستگاه تصویربرداری اختصاصی از قلب در بیمارستان‌های کشور نصب شده که دو دستگاه آن در تهران و در بیمارستان‌های امام خمینی و شریعتی و مابقی آن در بیمارستان شهید صدوقی یزد و بیمارستانی در مشهد بوده است.

به گزارش ایسنا، دستگاه اسپکت جنرال، ۲۳ آذر ماه جاری با حضور سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رییس‌جمهور و محمدعلی زلفی‌گل وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در بیست‌ودومین نمایشگاه دستاوردهای پژوهش، فناوری و فن‌بازار به همراه سایر دستاوردهای محققان کشور در نمایشگاه بین‌المللی تهران رونمایی شد.

انتهای پیام

  • یکشنبه/ ۲۸ آذر ۱۴۰۰ / ۰۹:۲۷
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 1400092821524
  • خبرنگار : 30057