احسان خانهآباد در این مراسم که شنبه، ۲۷ آذر، در کتابخانه مرکزی مشهد برگزار شد، اظهار کرد: یکی از بنیادیترین مقولههای ورود به حوزه نظامسازی و تمدنسازی علم و دانش است. اگر علم اصلاح شود، تمدنی که به واسطه آن به وجود میآید، تمدن اصیلی است که میتوان آن را تمدن اسلامی و دینی خطاب کرد.
وی با اشاره به ۲ مولفه مهم تمدنسازی افزود: مولفه اول انسانسازی است. مولفه دوم قدرتسازی است. البته باید این نکته را در نظر داشت که اگر مولفه اول به خوبی و درستی شکل نگیرد، قدرت به وجود آمده به جای در نظر گرفتن منافع جامعه به صورت تک بعدی و فردی اعمال میشود.
خانهآباد در رابطه با فلسفه نگارش کتاب علم دینی تصریح کرد: در نظام تعلیم و تربیت امروز از خروجی مناسبی برخوردار نیستیم چرا که آنچنان که شایسته و بایسته است به مقوله دین توجه نشده است. در نظام تعلیم و تربیت باید به این مساله توجه داشته باشیم که یکی از خواص مهم علم نظامندی است. حال اگر جوانی بدون تغییر شکل علم به صورت دینی آموزشهای لازم را ببیند نمیتواند آنچه که مدنظر و سرلوحه جهان بینی اسلامی است را دریافت و منتقل کند. بنابراین اگر میخواهیم به یک تمدن اسلامی ناب در جامعه برسیم، ابتدا باید از علم دین استفاده کنیم.
نویسنده کتاب علم دینی خاطرنشان کرد: این کتاب متشکل از جهانبینی دینی و گزارههای اسلامی است. به عبارتی علم دینی به این معناست که گزارهها اجتماعی و برآمده از اجتهادات در صورتی که مغایرتی با دین نداشته باشد، میتواند در این حوزه قرار بگیرد. البته باید توجه داشت که اصل در نبود مغایرت گزارههای با مسائل دینی است و نیازی به تطابق کامل وجود ندارد.
حجتالاسلام علیاکبر سبزیان، مدیر کل کتابخانههای عمومی خراسان رضوی نیز در این مراسم ضمن تسلیت شهادت صدیقه فاطمه حضرت زهرا(س) گفت: یکی از تاکیدات ویژه مقام معظم رهبری در بند اول توصیههای هفتگانه گام دوم انقلاب موضوع علم و پژوهش است که این مساله نشان دهنده اهمیت ویژه این مقوله در پیشرفت و آبادانی ۴۰ ساله پیش روی جامعه دارد.
وی ادامه داد: امروز نظام جمهوری اسلامی ایران باید در جهش علم و حرکت عالمانه پژوهش محور با استفاده از ظرفیتهای نسل جوان خود پیشتاز و پیشگام باشد.
مدیر کل کتابخانههای عمومی خراسان رضوی با بیان اینکه موضوع علم دین اولین بار توسط آیتالله جوادی آملی مطرح شد، عنوان کرد: ایشان معتقد است علم از دین جدا نیست؛ در واقع شکل امروزی علم به گونهای است که صدر و ذیل آن عنوان شده که اگر با مبدا و معاد آن گره بخورد، به صورت علم دین در میآید که برای رسیدن به این مهم باید توجه ویژهای به تأکیدات مقام معظم رهبری در توصیههای هفتگانه داشته باشیم.
وی با اشاره به اینکه علم دین تأثیر بهسزایی در تعلیم و تربیت نسل آینده ساز کشور دارد، گفت: امیدوارم خروجی تحقیقات علم دین در اختیار پژوهشگران و مسئولین تعلیم و تربیت نظام جمهوری اسلامی ایران قرار بگیرد تا به واسطه ترویج آن بتوانیم زمینه ساز ظهور حضرت مهدی(عج) را فراهم سازیم.
به گزارش روابط عمومی اداره کل کتابخانه های عمومی خراسان رضوی، در پایان این مراسم ضمن رونمایی از کتاب علم دینی، مراسم امضای کتاب، امضای پوستر مراسم و تقدیر از احسان خانهآباد، نویسنده کتاب، نیز انجام شد.
کتاب علم دینی واکاوی آرا و اندیشههای فلسفی دکتر مهدی گلشنی و دکتر خسرو باقری اثر احسان خانهآباد توسط انتشارات نسیم رضوان در سال ۱۳۹۹ و در ۹۶ صفحه به چاپ رسیده است.
انتهای پیام