«مهران فاطمی» در شورای اداری استان یزد که با حضور آیت الله «سید ابراهیم رئیسی» رئیس جمهور در سالن شهید منتظرقائم استانداری یزد در حال برگزاریست، به لزوم تغییر ریل گذاری توسعه استان پرداخت و گفت: استان یزد با همه پتانسیل ها و ظرفیت های بی بدیلش، با چالشهای بزرگی نظیر محدودیت شدید منابع آبی پایدار، خشکسالیهای پیدرپی و کاهش نزولات جوی، آلودگی هوا و توسعه نامتوازن و نامتعادل مواجه است که مستلزم تغییر در نگرشها و برنامهریزیها برای تحقق توسعه و پیشرفت عادلانه و ساختارمند با نگاه به آمایش سرزمین و سیاست های دولت مردمی سیزدهم است.
وی در ادامه با اشاره به خشکسالی های پی در پی استان یزد و افزایش همواره نیازهای آبی استان در گذر زمان، تصریح کرد: در سال جاری نیاز استان به آب شرب و بهداشت به بیش از ۱۱۱ میلیون مترمکعب رسیده و با وجود انتقال آب از سرچشمه های کوهرنگ، با کمبود آب شرب و بهداشت به میزان ۱۸۰۰ لیتر بر ثانیه مواجه است، از این رو افت کیفیت آب شرب و سختی بین ۱۴۰۰ تا ۲۵۰۰ آب مصرفی، تهدیدی جدی برای سلامت مردم استان محسوب می شود.
استاندار ضمن قدردانی از اهتمام ویژه رئیس جمهور به پیگیری مستمر مسائل آب استان های ایران مرکزی در قالب رنامه های کوتاه مدت، میان مدت و بلندمدت با محوریت معاون اول رئیس جمهور، اظهار کرد: درخواست ما این است که به عنوان یک ابرپروژه موضوع انتقال آب از دریای عمان و خلیج فارس؛ که کلیه امور کارشناسی و مطالعاتی آن به پایان رسیده است و همچنین سایر مگاپروژه های آبی دیگر که ضرورت آن اجتناب ناپذیر می باشد را به عنوان مهمترین دستاورد سفر به مردم شریف یزد هدیه نمائید.
فاطمی ادامه داد: در صورت صلاحدید می تواند اختصاص معادن و همچنین مکانیسم تهاتر نفتی برای تامین مالی این ابر پروژه ها تمهید و تصویب شود.
وی در بخش دوم سخنانش با بیان اینکه یزد از دیرباز کانون تربیت نیروی انسانی خلاق و خوشنام است که به عنوان بزرگترین سرمایه این استان، همواره منشأ اثر بوده است، خاطرنشان کرد: خوشبختانه این استان در زمینه تربیت نخبگان علمی؛ با ۹ نخبه در هر۱۰ هزار نفر جایگاه نخست کشور را به خود اختصاص داده، از سوی دیگر دانش آموزان این استان طی ۲۷ سال متمادی رتبه اول آزمون سراسری را به خود اختصاص دادهاند.
استاندار ادامه داد: این استان با دارا بودن ۱۵ مرکز رشد علم و فناوری در استان و فعالیت ۱۱۰ شرکت دانش بنیان و رتبه پنجم کشور در نسبت تعداد شرکت های دانش بنیان به جمعیت، فعالیت بیش از ۶۰ مرکز آموزش عالی در استان با حدود ۸۰ هزار دانشجو، رتبه سوم در شاخص توسعه یافتگی زیرساختهای فناوری اطلاعات و ارتباطات، زمینه تبدیل شدن به قطب نوآوری و بهرهوری و همچنین الگوی ممتاز اقتصاد دانش بنیان را دارد.
فاطمی تصریح کرد: با این رویکرد، بسط اقتصاد دانشبنیان و پشتیبانی از سرمایهگذاری با تأکید بر توسعه صنایع پاک و کم آبخواه، از محورهای توسعه و پیشرفت استان برای سالهای پیش رو است که برای تحقق این موضوع، حمایت از گسترش شرکت های دانش بنیان و زیست بوم فناوری و نوآوری یزد مورد توجه خاص خواهد بود.
وی کمک به توسعه مراکز نوآوری و رشد در همه شهرستانهای استان، توسعه نهادهای تأمین مالی و سرمایهگذاری خطرپذیر و تقویت صندوق پژوهش و فناوری را از هدفگذاری های استان در این حوزه عنوان کرد و خواستار حمایت ویژه رئیس جمهور از حوزه علم و فناوری استان از طریق تشکیل صندوق پیشرفت و عدالت استانی و تقویت منابع آن و انتخاب یزد به عنوان پایلوت استان بهرهور و نوآور شد.
استاندار با اشاره به موقعیت ویژه از لحاظ دریافت انرژی های پاک و به ویژه انرژی خورشیدی، بیان کرد: یزد با توجه به شرایط آفتابی که دارد در افق میان مدت می تواند منطقه ویژه انرژی های تجدیدپذیر برای تولید ۲۰۰۰ مگاوات برق خورشیدی باشد.
فاطمی در ادامه تکمیل بیش از هزار و ۱۱۳ واحد نیمه تمام تولیدی با ۶۰ درصد پیشرفت را نیازمند تسهیلات و نگاه ویژه دولت دانست و اظهار کرد: در صورت تکمیل و بهره برداری از این واحدها ظرف مدت سه سال، می تواند زمینه اشتغال ۳۸ هزار و ۵۷۲ نفر را فراهم کند لذا امیدواریم رئیس جمهور محترم، با نظر مساعد، دستورات لازم را صادر نمایند.
وی همچنین با اشاره به توسعه نامتوازن شهرستان های استان پیشنهاد کرد در صورت صلاحدید، جهت تقویت زیرساخت های مربوط به سرمایهگذاری در مناطق محروم استان و هدایت سرمایه گذاران به این مناطق، برای پروژهای اقتصادی با پیشرفت فیزیکی بیش از ۳۰ درصد در مناطق کمتر برخوردار، اعتبار و تسهیلات لازم پیش بینی گردد.
استاندار با اشاره به اهمیت ایجاد اشتغال برای فارغ التحصیلان دانشگاهی، گفت: پیشنهاد ما تعریف آینده سرمایه گذاری برای استان در حوزه خدمات به ویژه گردشگری و فناوری است که تحقق برنامه های این دو رویکرد مستلزم مساعدت ویژه است.
فاطمی ادامه داد: با توجه به گذشته صنعتی و مشکلات زیست محیطی نیازمند تأمین اعتبار و دریافت تسهیلات کافی جهت استاندارد سازی صنایع قدیمی جهت کاهش اثرات منفی زیست محیطی هستیم.
وی در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه یزد به دلیل مهاجرپذیری بالا از مراکز تماس فرهنگی از هر قومیت و فرهنگ و زبان به شمار میرود، خطاب به رئیس جمهور اظهار کرد: این استان، از دیرباز مهد پرورش شخصیت های بزرگ علمی و فرهنگی بوده است، از این رو احیای فرهنگ دارالعباده به عنوان پایلوت مهندسی فرهنگی کشور هدفگذاری شده است که در صورت نظر مساعد شما، آمادگی عملیاتی شدن آن و ارائه الگو به سایر استان های کشور فراهم است.
استاندار همچنین با بیان اینکه باتوجه به ظرفیت ها و پتانسیل های موجود در استان یزد قابلیت تبدیل به کانون برترگردشگری تاریخی- فرهنگی کشور را دارد، تصریح کرد: موید این موضوع این است که این استان باقریب به ۵۰۰۰ هکتار بافت تاریخی، و شهر یزد با ۱۰۰۰ هکتار بافت تاریخی؛ بزرگترین بافت خشتی جهان و نخستین شهر ایرانی ثبت شده در فهرست جهانی یونسکو و از اضلاع مثلث گردشگری با ۱۳۰ هزار گردشگر خارجی و بیش از ۲.۵ میلیون نفر گردشگر داخلی در سال و دارای ۱۱ هزار تخت اقامتی است.
فاطمی ادامه داد: علاوه بر این، وجود امکانات بهداشتی و درمانی مناسب، پزشکان حاذق و متخصصان خوشنام، قطب شدن یزد در زمینه گردشگری سلامت را تسهیل مینماید لذا استان یزد نیازمند حمایت دولت در زمینه صدور مجوز منطقه ویژه سلامت و گردشگری و توسعه فرودگاه است تا با افزایش ظرفیت، پذیرای شرکتهای هواپیمایی بیشتر در تراز یک شهر جهانی باشیم و در میان مدت به سمت ایجاد ایرلانی اختصاصی حرکت کنیم.
وی در ادامه خواستار تشکیل پهنه خلاق در بافت تاریخی یزد توسط معاونت علمی رئیس جمهور و موافقت با درخواست شورای شهر برای تسهیلات ۱۰۰ میلیارد تومانی جهت بازسازی و مرمت خانههای خلاق و استارتاپها، موافقت با تسهیلات مرمت خانه های تاریخی مطابق با تسهیلات بازآفرینی شهری در سطح استان و صدور مجوز راه اندازی شرکت حمل و نقل ریلی خاص استان، شد.
استاندار یزد در بخش پایانی سخنانش به تشریح اقدامات و فعالیت های انجام شده در استان از زمان آغاز فعالیت خود در سمت استاندار یزد پرداخت و اظهار کرد: دولت مردمی در یزد به عنوان خادم مردم استان، در این ۱۰۰ روز، جمعههای کاری خود را به سفرهای شهرستانی و رسیدگی به مناطق و محلات محروم اختصاص داده است و با جدیت، بخش اعظم ظرفیت استان را مصروف حل مشکلات مردم به ویژه مناطق کمتر برخوردار کرده است.
فاطمی ادامه داد: با توجه به رویکرد دولت به جایگاه آمایش سرزمین، در تمامی برنامهریزی و تصمیمگیریهای اخیر به آمایش سرزمین در برنامه های توسعه ای استان نگاه وِیژهای شده است.
وی با اشاره به اهتمام استان به افزایش ضریب واکسناسیون در گروه های واجد شرایط استان، بیان کرد: با همت کادر درمان و همراهی مردم استان یزد پوشش واکسیناسیون با ۸۹ درصد در دوز اول و ۷۵درصد در دوز دوم اتفاق افتاده که ۸۰ درصد آن در این ۱۰۰ روز اخیر انجام شده و کاهش چشمگیر موارد ابتلا و مرگ و میر را به دنبال داشته است.
استاندار خاطرنشان کرد: در این مدت در راستای تقویت روابط دولت و مردم و بهرهمندی از خرد جمعی و مشارکت جویی نخبگانی، بیش از ۱۰۰ نشست نخبگانی با نگاه رنگین کمانی به طیفهای مختلف جامعه برگزار شده است.
فاطمی در ادامه به ارائه گزارشی از وضعیت اجرای طرح اقدام ملی مسکن پرداخت و افزود: تاکنون ۴۶هزار و ۶۴۳ نفر برای خانه دار شدن در ۲۳ شهر استان در نهضت ملی مسکن ثبت نام کرده اند و به فضل الهی زمین برای ساخت ۶۰ هزار واحد مسکونی طی ۴ سال تأمین شده است.
وی همچنین از رسیدگی به مشکلات بیش از ۴۰ واحد تولیدی و پیگیری احیای واحدهای راکد استان خبرداد.
استاندار با اشاره به پیگیری جدی مطالبات مردم استان در حوزه مسائل مربوط به آب، خاطرنشان کرد: خوشبختانه با تصمیمات اتخاذ شده توسط شورای تأمین، از تنش و تجمعات در شرف وقوع، جلوگیری و فرصت سوء استفاده و فتنه انگیزی از ضدانقلاب گرفته و با برگزاری نشست های تعاملی با استانداران حوضه آبریز زاینده رود و ارتباط مستمر با شورای امنیت کشورو اهتمام ویژه دولت تصمیمات خوبی در زمینه امنیت خط انتقال آب اتخاذ شد که جا دارد از نگاه ویژه رئیس جمهور محترم تشکر و قدردانی کنم.
فاطمی در ادامه از تمامی زحمات و مساعدت های معاون اول و معاون اجرایی رئیس جمهور و تمامی مسئولین و کارشناسان نهاد ریاست جمهوری و کلیه وزارتخانه ها و معاونت ها به لحاظ وقت گذاری های بسیار زیاد برای بررسی و تصویب طرح های مختلف سفر قدردانی کرد و گفت: امیدوارم با تلاش همه مسئولان استانی و حمایت های ویژه رئیس جمهور، بتوانیم در دولت سیزدهم مصداق فرمایش امام راحل مبنی بر اینکه « امیدوارم استان یزد چون همیشه با عقل و تدین اداره می شده است؛ نمونه ای باشد برای سایر استانها» باشیم.
انتهای پیام