به گزارش ایسنا و به نقل از ناسا، این ویدئوی ۶۰ ثانیهای شامل مجموعهای از تصاویر سطح مریخ است که وضوح آنها بهبود یافته و رنگی شدهاند و دلتای دهانه جزرو در مریخ را نشان میدهند.
این دلتا میلیاردها سال قبل از رسوباتی که یک رودخانه به دریاچهای باستانی در این دهانه میریخته، ساخته شده است.
این فیلم توسط دوربین مستکمزد(Mastcam-Z) در بخش بالایی مریخنورد استقامت ثبت شده است. در ابتدای فیلم میتوان بخش غربی مریخنورد را مشاهده کرد و سپس تصویر به سمت شمال سیاره حرکت میکند.
۱۶ تصویر با یکدیگر ترکیب شدند تا تصویر نهایی برای ساخت این فیلم ایجاد شود. این تصاویر در ۲۸ نوامبر ۲۰۲۱، زمانی که این مریخنورد در بالاترین نقطه در "South Séítah" مستقر شده بود، ثبت شدند. قرار گرفتن در این نقطه به آن امکان ثبت تصاویری از تخته سنگها و سایر ویژگیهای این سیاره از فراز دلتا و همچنین غرب و شمال غرب را میداد.
کوههایی که در پس زمینه دیده میشوند، لبههای دهانهی جزرو هستند. این منظره تپههای قهوهای را در فاصلهی میانی که بخشی از دلتا است نشان میدهد جایی که رودخانه باستانی به دریاچه دهانه جزرو برخورد میکرده است. این مریخنورد چندین ماه اخیر را صرف کاوش مناطق شنی و صخرهای پیش زمینه تصویر کرده است.
نوارهای رنگی تصویر برای بهبود کنتراست بصری و مشخص کردن تفاوتهای رنگی ایجاد شده است و در حقیقت آسمان مریخ به چشم انسانها آبیرنگ نیست.
یکی از اهداف اصلی مریخنورد استقامت جستجوی نشانههایی از حیات باستانی در سیاره سرخ است. این مریخنورد ویژگیهای زمینشناختی و آبوهوای گذشته مریخ را مشخص میکند و راه را برای کاوش سیاره سرخ باز میکند و همچنین اولین ماموریتی خواهد بود که گرد و غبار و سنگهای مریخی را جمعآوری و ذخیره میکند.
ناسا با همکاری آژانس فضایی اروپا طی ماموریتهای آینده کاوشگری به مریخ خواهد فرستاد تا نمونههای جمعآوری شده را با خود به زمین بیاورد.
ماموریت استقامت ناسا بخشی از رویکرد کاوش "ماه تا مریخ" ناسا است که طی آن در ماموریتی موسوم به آرتمیس فضانوردان به ماه سفر میکنند تا برای سفر و کاوش مریخ در آینده آماده شوند.
مریخنورد استقامت در روز ۱۸ فوریه سال ۲۰۲۱ بر روی سطح مریخ فرود آمد تا به جستجوی دهانه جزرو بپردازد. این مریخنورد یک بالگرد مریخی نیز به نام نبوغ با خود به همراه داشت که تاکنون ۱۷ پرواز موفقیتآمیز داشته است.
این مریخنورد ماه گذشته سومین نمونه مریخی را از سطح این سیاره جمعآوری کرد و درون یکی از ۴۳ لوله تیتانیومی خود قرار داد.
ناسا قصد دارد این نمونهها را تا سال ۲۰۳۱ به زمین بازگرداند.
انتهای پیام