به گزارش ایسنا دکتر پیمان صالحی در آئین اختتامیه جشنواره تجلیل از پژوهشگران و فناوران برگزیده کشور با اشاره به تاکیدات مقام معظم رهبری که امروز در کشور رستاخیز علمی ایجاد شده است، افزود: از لحاظ جایگاه در نمایههای معتبر بینالمللی رتبه ۱۵ دنیا را داریم، از لحاظ همکاریهای بینالمللی پژوهشی از رتبه ۳۰ در سال ۲۰۲۰ در چند سال گذشته به رتبه ۲۰ جهانی رسیدهایم.
وی ادامه داد: در شاخص استنادات و ارجاعاتی مقالات علمی نیز رشد چشمگیری داشتیم و رتبههای ۱۵ و ۱۶ را در دنیا کسب کردهایم.
صالحی با تاکید بر اینکه ایران با یک درصد جمعیت جهان، ولی ۲.۱۹ درصد علم دنیا را تولید میکند، اظهار کرد: علیرغم اعمال تحریمها و ممانعت از انتشار مقالات محققان ایرانی، ولی چاپ مقالات مشترک بینالمللی محققان ایرانی سهم ۳۵.۶ درصدی دارد.
به گفته وی، ایران در شاخص زیر ساختها رتبه ۷۰ و در شاخص سرمایه انسانی و پژوهشی رتبه ۴۹ و از لحاظ تعداد دانشآموختگان فنی و مهندسی رتبه سوم دنیا را کسب کرده است.
وی حجم قراردادهای دانشگاه با صنعت در سال ۹۹ را ۳۱۰۶ میلیارد تومان ذکر کرد و ادامه داد: این میزان در سال ۹۸ به میزان ۲۱۳۷ میلیارد تومان و در سال ۹۷ به میزان ۱۹۵۳ میلیارد تومان بوده است.
صالحی با تاکید بر اینکه در سال گذشته ۴۸۷۲ عضو هیات علمی در قرارداد با صنعت مشارکت داشتتد، یادآور شد: این میزان در سال ۹۸ تعداد ۴۶۱۷ نفر و در سال ۹۷ تعداد ۴۵۹۳ نفر بوده است.
معاون پژوهشی وزیر علوم به برنامههای وزارت علوم در خصوص نشریات علمی پژوهشی اشاره کرد و افزود: از میان ۱۴۰۰ نشریه علمی پژوهشی سالانه تعدادی از آنها در نمایههای معتبر بینالمللی نمایهسازی میشوند تا از این طریق رشد علمی کشور حاصل شود.
صالحی، استفاده از ظرفیتهای شورای عالی عتف برای جهتدهی پژوهشها و پایاننامهها و رسالههای کشور و تقویت دیپلماسی علمی به معنای حمایت از حضور دانشمندان و اندیشمندان شاخص در مراکز تصمیمگیری علمی دنیا را از برنامههای معاونت پژوهشی وزارت علوم دانست و ادامه داد: هم اکنون ۴۹ پارک علم و فناوری، ۲۲۳ مرکز رشد در کشور فعال هستند و بیش از ۴۵ هزار دانشآموخته دانشگاه در شرکتهای دانشبنیان شاغل هستند. همچنین ۱۶۰۰ شرکت دانشبنیان و ۷ هزار و ۹۰۰ واحد فناور در کشور فعالیت میکنند.
معاون پژوهشی وزیر علوم رتبه جهانی ایران در تعداد تحصیلات تکمیلی را ۹ عنوان کرد.
صالحی با اشاره به معرفی برترین پژوهشگران و فناوران با بیان اینکه فراخوانی به دانشگاههای کشور، اعلام و طی آن ۳۵۶ پژوهشگر برتر در سطح دانشگاهی به وزارت علوم معرفی شد، افزود: از این تعداد پس از داوریهای مختلف، در نهایت ۲۴ نفر در بخش پژوهشگران به عنوان برگزیده نهایی انتخاب شدند.
وی افزود: علاوه بر پژوهشگران برتر، ۱۰ نشریه علمی پژوهشی به عنوان نشریه برتر معرفی و از ۶ انجمن برتر نیز تجلیل میشود.
انتهای پیام