به گزارش ایسنا بنابر اعلام رادیاب، در کل فولاد یکی از مهم ترین و بهترین مصالح برای ساخت و ساز سازه ها به شمار می آید که حتی در سازه های بتنی از آن به عنوان میلگرد نیز استفاده می شود. فلز می تواند بر اثر عواملی مانند رطوبت دچار پوسیدگی شود و در کل عمر مفید ۵۰ سال دارد. به همین دلیل بسیاری از سازه های فلزی به مقاوم سازی ساختمان احتیاج دارند.
مقاوم سازی سازه فلزی:
استفاده از سازه های فلزی سال های طولانی است که رواج دارد به گونه ای که بیشتر ساختمان های بلند مرتبه از نوع سازه های فلزی هستند. در کل فولاد یکی از بهترین متریال برای ساخت سازه هایی مانند پل و ساختمان است به دلیل آن که مزایای بسیاری دارد. از جمله مزایای مهم این نوع از سازه ها می توان به موارد زیر اشاره داشت:
- سرعت و سهولت در اجرا
- اشغال فضای کمتر نسبت به بتن
- مقاومت مناسب در برابر زلزله
- خواص یکنواخت فلز و ...
مزایای ذکر شده در بالا، سبب شده است که فولاد به یکی از پرکاربردترین نوع متریال به کار رفته در سازه ها تبدیل بشود. با توجه به تمام مزایایی که فولاد دارد، پس از چند سال بنا به دلایل مختلف به مقاوم سازی و بهسازی نیاز پیدا می کند که مقاوم سازی فقط برای سازه های فلزی انجام نمی شود و سازه های بتنی نیز به مقاوم سازی نیاز دارند. مقاوم سازی سازه های فلزی به دلیل موارد زیر رخ می دهد:
- مقاومت کم در برابر خوردگی
- تغییر کاربری
- کمانش اعضای فولادی
- عدم مقاومت در برابر آتش سوزی های شدید
- خزش و خستگی به علت عبور از عمر مفید سازه
- نقص در اجرا و ...
یکی از مهم ترین مواردی که در مقاوم سازی سازه های فلزی باید به آن توجه نمود، مقاوم سازی این سازه ها در برابر حریق می باشد. به دلیل آن که یکی از معایب فولاد مقاومت کم آن در برابر حریق است. به همین دلیل باید برای این موضوع مقاوم سازی شود که البته راهکارهای متفاوتی برای آن وجود دارد.
آسیب هایی که به سازه وارد می شود و می تواند رفتار و عملکرد را تحت و الشعاع قرار دارد، نیاز به رفع شدن دارند. در کل آسیب هایی که به المان های سازه ای سازه های فلزی وارد می شود به صورت کلی به موارد زیر دسته بندی خواهند شد:
۱. آسیب به ستون ها
این نوع از آسیب ها می تواند بر اثر موارد زیر رخ دهد
- سطح مقطع کم ستون
- لاغری بیش از حد مجاز
- عدم رعایت اصل تیر ضعیف و ستون قوی
- زنگ زدگی و خوردگی ستون
- آتش سوزی و خستگی
۲. آسیب به تیرها
آسیب به تیر بنا به دلایلی مانند موارد زیر رخ می دهد:
- سطح مقطع کم تیر
- لاغری بیش از حد مجاز
- عدم فشردگی مقطع
- ضعف در جوش ها
- زنگ زدگی و خوردگی تیر
- خستگی
آسیب به اتصالات
شایان به ذکر می باشد که بیشتر ویرانی ها در سازه های فلزی در اثر ضعف عملکرد اتصالات گزارش شده است. آسیب به اتصالات در اثر موارد زیر رخ خواهد داد:
- کیفیت پایین جوش
- خرابی در ورق برشی جان تیر
- ایجاد مفصل پلاستیک در محل اتصال تیر به ستون
مقاوم سازی ساختمان های فلزی:
مقاوم سازی ساختمان یکی از مهم ترین مباحث می باشد که مهندسین سازه به آن توجه بسیاری دارند و در پی آن هستند که ساختمان های بتنی و فولادی را از طرق مختلف مقاوم سازی نمایند. از جمله روش های مقاوم سازی ساختمان فلزی می توان به موارد زیر اشاره داشت:
- مقاوم سازی با مهاربند فلزی
- مقاوم سازی با دیوار برشی
- مقاوم سازی با اضافه نمودن ورق های فولادی
- مقاوم سازی با استفاده از میراگر
- مقاوم سازی با افزودن قاب پیرامونی
- مقاوم سازی به روش ژاکت بتنی
نقش وال پست در مقاوم سازی ساختمان فلزی:
امروزه استفاده از وال پست ها در ساختمان ها بسیار مهم است به دلیل آن که دیوارهای سازه را در برابر زلزله حفظ می کند و اجازه تخریب به دیوارها را نمی دهد. به همین دلیل امروزه مهندسان چه در سازه های فلزی و چه در سازه های بتنی از وال پست ها بهره می برند. وال پست ها به عنوان اجزای نگه دارنده در سازه های فلزی به صورت جوشکاری پیاده سازی می شوند. استفاده از این اجزا می تواند مزایای بسیاری برای سازه فلزی داشته باشد که در زیر به آن اشاره می کنیم:
- بهره گیری از وال پست ها به منظور جلوگیری از آسیب به اعضای اصلی سازه می تواند تضمین کننده عملکرد مناسب تر سازه باشد.
- استفاده از وال پست با سیستم فولادی موجب افزایش ظرفیت استهلاک در سازه می گردد که این کار موجب افزایش پایداری در میان قاب ها خواهد شد.
شما می توانید برای اطلاعات بیشتر با کارشناسان ما در رادیاب با شماره ۰۲۱۸۸۸۸۴۴۷۳ تماس حاصل فرمایید.
انتهای رپرتاژ آگهی