وزیر کشور: تحول واقعی بدون پژوهش امکانپذیر نیست

وزیر کشور تاکید کرد: تحول واقعی در شهرها و روستاها بدون پژوهش واقعی امکانپذیر نخواهد بود.

به گزارش ایسنا، احمد وحیدی در مراسم سیزدهمین جشنواره پژوهش و نوآوری در مدیریت شهری و هشتمین جشنواره پژوهش و آموزش در مدیریت شهری و روستایی، گفت: دو موضوع پژوهش و مدیریت شهری و روستایی با یکدیگر ترکیب شده است. بی تردید روشن است که چه میزان پژوهش از اهمیت برخوردار است و تحول واقعی بدون پژوهش واقعی صورت نخواهد گرفت.

وی افزود: در جمهوری اسلامی ایران که راه نویی را برای خود برگزیده قطعا بدون پژوهش حرکت توفنده امکانپذیر نخواهد بود. در پژوهش آنجا که مربوط به حوزه مردم شناسی، روانشناسی و هر آنچه که مرتبط با انسان هاست چاره ای وجود ندارد جز توجه به پژوهش های بومی، البته از تجربیات دیگران استفاده می کنیم اما قطعا نمی توانیم عینا آنها را پیاده کنیم.

وی ادامه داد: مفهوم شهر امروز مرتبا در حال تکامل است و عناوینی چون شهر خلاق، شهر هوشمند و شهر دوستدار محیط زیست و ... به شهرها داده می شود. ما هم باید تعریفی از شهر داشته باشیم که رویکردی مثبت به شهر و روستا را مورد بازیابی قرار دهد. وقتی درباره الگوی ایرانی اسلامی پیشرفت صحبت می کنیم باید تصویری از شهر و روستایی که با این الگو ساخته می شود نیز داشته باشیم.

وزیر کشور در بخش دیگری از صحبت های خود تاکید کرد: با مراجعه به سند گام دوم انقلاب بی تردید مسیر گام دوم بدون تعریف درست شهری که می خواهیم به سمت آن حرکت کنیم تحقق اهداف را به همراه نخواهد داشت و این کار نیازمند پژوهش های چند بعدی و عمیق است. در مورد بهبود کیفیت زندگی در شهرها مرتب صحبت می کنیم. از سلامت محوری در شهرها صحبت می کنیم و از نشاط محوری در شهرها صحبت می کنیم که همه این موارد باید در راستای انجام پژوهش ها محقق شود.

وی افزود: از شهری صحبت می کنیم که باید به نیازهای مختلف مردم جواب بدهد. وقتی شهری فاقد هویت لازم باشد انسان ها نیز کم کم دچار مشکلات هویتی می شوند. در مورد هویت اسلامی ایرانی شهرها در اسناد بالادستی ما صحبت شده است که در این شهر انسان ها احساس آرامش می کنند و شهری به غیر از این مردم را دچار تضاد روحی و روانی می کند.

وی ادامه داد: وقتی در حوزه اجتماعی برای مسائل ارتباطات اجتماعی الگوی مناسب نداشته باشیم مردم دچار گسستگی می شوند. برای رفع نواقص باید الگوهای مناسب داشته باشیم. در غیر اینصورت درگیر فرهنگ حاکمی خواهیم شد که از ما نیست و در آن نمی توانیم به دنبال آرامش باشیم و قطعا مشکلات اقتصادی و اجتماعی و ... را شاهد خواهیم بود.

وحیدی تاکید کرد: به این ترتیب پژوهش های عمیق و همه جانبه باید پاسخ هایی درست برای نیازها داشته باشد. تصمیم و طراحی امروز ما اگر مبتنی بر پژوهش باشد در آینده شهری مملو از فضائل و نکات مثبت خواهیم داشت.

وزیر کشور با اشاره به اینکه بر اساس آمار سال ۱۳۹۵ حدود ۷۴ درصد مردم ما در شهرها ساکن هستند، افزود: پرداختن به موضوع شهرها و روستاها باید از اهم موضوعات پژوهشی قرار بگیرد. شرکت های دانش بنیان به میزانی که مورد حمایت قرار می گیرند پژوهش هایشان رشد پیدا می کند. لذا این عمل از اقدامات شهرداری ها و دهیاری ها باید باشد تا با حمایت از نخبگان جوان فرصت لازم برای حل مشکلات در قالب پژوهش ها فراهم شود. مسائل بسیاری در حوزه شهرها داریم.

به گفته وزیر کشور، ظرفیت ها و ضعف هایی در این حوزه وجود دارد. همانند آلودگی هوا که ساده ترین راه این است که بگوییم کسی تردد نکند که البته زمانی که مجبور شویم باید این محدودیت را اعمال کنیم اما پژوهش است که می تواند راهکار اصلی را مشخص کند. در حوزه فضای سبز نیز مسئله مهمی در شهرها وجود دارد که هنگامی که دچار کمبود آب هستیم پژوهش است که تصمیم نهایی را مشخص می کند.

وی ادامه داد: یکی از آسیب های برخی پژوهش ها این است که به موقع عملیاتی نمی شود. این موضوع گاهی به خود پژوهش ها بر می گردد و گاهی به همت ما برای عملیاتی شدن مرتبط است.

وی ادامه داد: باید به خود پژوهش توجه کنیم. چرا که مسائل شهری ابعاد مختلفی دارند که باید در پژوهش ها مورد توجه قرار گیرد. در حقیقت عمق بخشی به پژوهش و همتی برای پیاده سازی آنها نیاز است و این همت برای استفاده از پژوهش ها از اهمیت بسیاری برخوردار است که امیدواریم با تحقق این مهم شاهد نتایج مثبت باشیم.

انتهای پیام

  • چهارشنبه/ ۲۴ آذر ۱۴۰۰ / ۱۵:۴۱
  • دسته‌بندی: جامعه، شهری
  • کد خبر: 1400092419196
  • خبرنگار : 71505