دکتر محمد احمدیان در این خصوص اظهار کرد: غربالگری سرطان روده بزرگ در گروه سنی افراد ۵۰ تا ۷۰ سال هر ۲ سال یک مرتبه جهت پیشگیری و تشخیص زودهنگام سرطان روده بزرگ انجام میشود.
وی افزود: این برنامه توسط مراقبان سلامت و بهورزان در پایگاهها، خانههای بهداشت و مراکز خدمات جامع سلامت انجام میشود و طی آن سوابق فردی، خانوادگی سوال و علائم و مشکلات گوارشی در فرد مورد بررسی قرار میگیرد.
مدیر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد تاکید کرد: در صورت وجود علائم یا مشکل ضمن آموزش اصول خودمراقبتی، راههای پیشگیری از سرطان، علائم هشداردهنده سرطان و عوامل خطر، فرد به پزشک ارجاع میشود. در راستای انجام این خدمت افراد زیر ۵۰ سال و بالای ۷۰ سال در صورت داشتن علائم جهت بررسی وتشخیص سرطان روده بزرگ توسط پزشک ویزیت خواهند شد.
احمدیان با اشاره به اینکه تشخیص زودهنگام سرطان پستان در گروه سنی زنان ۳۰ الی ۶۹ سال جهت پیشگیری و تشخیص زودهنگام سرطان پستان توسط ماما در مراکز خدمات جامع سلامت انجام میشود، گفت: در این خدمت با بررسی سوابق فردی وخانوادگی ابتلا به سرطان پستان، معاینه دقیق و کامل پستان انجام میشود و در صورت داشتن علائم، شکایت و سوابق فردی یا خانوادگی مرتبط با سرطان پستان پس از آموزش اصول خودمراقبتی و خودآزمایی پستان، فرد به پزشک ارجاع داده میشود.
وی ادامه داد: در این مراقبت در صورت داشتن شرح حال و معاینه طبیعی در زنان زیر ۴۰ سال هر دوسال یکبار و در زنان بالای ۴۰ سال، سالانه غربالگری سرطان پستان انجام میشود.
مدیر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد بیان کرد: غربالگری و تشخیص زودهنگام سرطان دهانه رحم در گروه سنی زنان ۳۰ الی ۵۹ سال جهت پیشگیری وتشخیص زودهنگام سرطان دهانه رحم توسط ماما در مراکز خدمات جامع سلامت هر سه سال یکبار انجام میشود. در این مراقبت با بررسی سوابق، علائم و معاینه، آزمایش پاپ اسمیر توصیه و انجام میشود. در صورت داشتن علامت و جواب پاپ اسمیر غیرطبیعی فرد به پزشک متخصص ارجاع داده میشود.
به گزارش وبدا دکتر احمدیان گفت: جهت دریافت خدمات غربالگری سرطان روده بزرگ، پستان و دهانه رحم با مراجعه به کلیه پایگاهها و خانههای بهداشت، مراکز خدمات جامع سلامت و تشکیل پرونده بهداشتی میتوان از خدمات فوق بهرهمند شد.
همچنین دکتر ایوب توکلیان، جانشین معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد، با بیان اینکه کلینیکهای تنفسی در بیمارستان ریفرال کرونا تشکیل میشود تا از ورود بیماران سرپایی به داخل فضای بستری و ازدحام فضای بیمارستان جلوگیری شود، اظهار کرد: یکی از سیاستهای کلی ما در مواجهه با پیک ششم این است که بیماران سرپایی وارد اورژانسها و بخشهای بستری بیمارستانها نشوند، در چنین حالتی اورژانسها صرفا محلی برای پاسخدهی به بیماران بستری خواهد بود.
وی افزود: به بیمارستانها ابلاغ شده که کلینیکهای تنفسی را در فضایی خارج از فضای بستری بیمارستان ایجاد کنند از همین رو در تلاش هستیم که در بیمارستان هاشمی نژاد فضایی که در پشت بیمارستان با ظرفیت حدود ۶۰ تخت وجود دارد را به این کار اختصاص دهیم.
جانشین معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه در کلینیک تنفسی فضای مناسبی برای ویزیت بیماران سرپایی در نظر گرفته میشود تا اورژانس بیمارستانها صرفا در اختیار بیماران بدحالی که نیاز به بستری دارند قرار بگیرد، گفت: در خصوص بیمارستان امام رضا(ع) نیز یک کلینیک تنفسی در ورودی بیمارستان دیده شده است که بیماران سرپایی تنفسی در همان محل ویزیت شده و وارد اورژانس بیمارستان نمیشوند.
وی ادامه داد: در رابطه با بیمارستان قائم(عج) نیز با توجه به محدودیت فضایی که وجود دارد، کلینیک تنفسی در ورودی اورژانس بیمارستان جانمایی شده است.
جانشین معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه از بیماران درخواست میکنیم که با مشاهده علایم مشکوک به بیماری کرونا، به طور مستقیم به بیمارستانها و کلینیکهای تنفسی بیمارستانها مراجعه نکنند، اظهار کرد: بیماران در مرحله ابتدایی با مراجعه به پزشک عمومی و متخصص درمانگاههای تخصصی مراحل درمان خود را آغاز کنند و در صورتی که در درمانگاههای تخصصی تشخیص داده شود که بیمار نیاز به مراقبتهای ویژهتری دارد به بیمارستانها مراجعه کنند.
انتهای پیام