محمدبیگی: مدل بودجه نویسی نظام سلامت موجب نارضایتی مردم از خدمات دولتی خواهد شد

رییس کمیته جمعیت کمیسیون بهداشت مجلس شورای اسلامی با انتقاد از اینکه بسیاری از نظرات کارشناسی دستگاه ها در لایحه بودجه دیده نشده است، به بودجه حوزه سلامت اشاره کرد و گفت: این مدل بودجه بستن منجر به افزایش فرار پزشکان به بخش خصوصی و نارضایتی مردم از خدمات دولتی خواهد شد .

به گزارش ایسنا، فاطمه محمدبیگی نماینده مردم قزوین و آبیک در مجلس شورای اسلامی در تذکر شفاهی جلسه علنی امروز مجلس گفت: امسال لایحه بودجه دچار تغییرات ساختاری شده است، از سازمان برنامه و بودجه سوال دارم آیا پیشنهاد تبصره ها از سوی دستگاها ارائه شده است یا خودتان این تبصره‌ها را تنظیم کردید؟ به نظر می‌رسد بسیاری از نظرات کارشناسی دستگاه ها در لایحه بودجه دیده نشده است، نمونه آن در تبصره ۱۷ در حوزه سلامت الکترونیک مشاهده می‌شود که اغلب احکام حذف شده و یا به صورت کلی در حوزه نظام ارجاع دیده شده است، ارتباط این حکم با بودجه پیشنهادی عملا ناچیز است و این باعث می‌شود عدالت در سلامت و رعایت نظام ارجاع عملا نامشخص باشد.

وی افزود: احکام فرآیندهای نسخه نویسی و نسخ پیچی، سامانه های اصلالت و غیره همه در لایحه بودجه حذف شده است، این موجب شده است گروهای مختلف ذی نفع عملکردی غیر شفاف داشته باشند، این موضوع به سردرگمی و نابسامانی در پیشرفت سلامت الکترونیک که زیرساخت عدالت در سلامت و دولت الکترونیک است منجر شده و در این زمینه دچار معضل خواهیم شد، یکی از نقص‌های فعلی نظام سلامت بالاتر بودن تعرفه‌ها در بخش خصوصی نسبت به بخش دولتی است، این مدل بودجه بستن منجر به افزایش فرار پزشکان به بخش خصوصی و نارضایتی مردم از خدمات دولتی خواهد شد .

رییس کمیته جمعیت کمیسیون بهداشت مجلس عنوان کرد: از دولت می‌خواهم که این بخش را بازبینی کند و مجلس شورای اسلامی هم به ایفای نقش خود در این خصوص توجه داشته باشد.

نماینده مردم قزوین در پایان اضافه کرد: متأسفانه بازهم بودجه استان قزوین  اندک می باشد و در حوزه بودجه رده‌های آخر قرار داریم، سهم هر فرد قزوینی از بودجه کمتر از ۲۰۰ هزار تومان است، این بودجه با شرایط، زحمات، جمعیت، تولیدات و رتبه‌ درآمدی استان قزوین هیچ همخوانی ندارد.

انتهای پیام

  • چهارشنبه/ ۲۴ آذر ۱۴۰۰ / ۱۲:۵۵
  • دسته‌بندی: مجلس
  • کد خبر: 1400092418942
  • خبرنگار : 71565