دبیر اجرایی همایش منطقه‌ای آب مایه حیات تأکید کرد؛

همایش منطقه‌ای «آب مایه حیات» و زمینه‌سازی برای ایجاد مزارع آفتابی

دبیر اجرایی اولین همایش منطقه‌ای آب مایه حیات گفت: همایش آب مایه حیات می‌تواند زمینه‌ساز استفاده از انرژی‌های نو از جمله ایجاد مزارع آفتابی، پنل های خورشیدی و راه‌اندازی نیروگاه‌های بادی در این منطقه کویری باشد.

بازدید میدانی از دهستان ریگستان بخش زواره حکایت از فرونشست زمین آن هم به‌صورت گسترده در این منطقه کویری دارد.

 عمق برخی از فرونشست زمین (گسل‌ها) به ۳ متر و حتی بیشتر هم می‌رسد. بحران آب و بحران فرونشست زمین که منطقه زواره و شهرستان اردستان را تهدید می‌کند سبب شد تا اولین همایش منطقه‌ای آب مایه حیات در ۱۴ محور در شهر تاریخی و کویری زواره برگزار ‌شود.

دبیر اجرایی اولین همایش منطقه‌ای آب مایه حیات در جمع خبرنگاران گفت: این همایش برای اولین بار در استان اصفهان در شهر زواره با هدف انعکاس وضعیت بحران ‌آب و فرونشست زمین در روز پنجشنبه ۲۵ آذرماه و هم‌زمان با روز پژوهش برگزار می‌شود.

محمدرضا شواخی زواره افزود: در این همایش یک‌روزه بیش از ۱۰۰ نفر از مسئولان، کارشناسان، نخبگان و اساتید حوزه آب کشور حضور دارند تا با توجه به تهدید بحران کم‌آبی و خشکسالی‌های اخیر و فرونشست زمین، راهکارهای برون‌رفت از این بحران را بررسی کنند.

وی ادامه داد: بخشداری زواره اولین همایش منطقه‌ای آب مایه حیات را با همکاری شرکت آب و فاضلاب استان اصفهان در سالن شریعتی زواره برگزار می‌کند.

دبیر اجرایی اولین همایش منطقه‌ای آب مایه حیات با بیان اینکه تاکنون ۳۳ مقاله از سراسر کشور به دبیرخانه همایش رسیده و ۱۵ مقاله بررسی و تأیید شده است گفت: به درخواست برخی از علاقه‌مندان زمان ارسال مقاله برای چاپ در کتاب همایش تا پایان دی‌ماه تمدید شده است.

شواخی زواره این همایش را فرصت مناسبی برای انعکاس واقعیت‌های خسارت فرونشست زمین در کویر زواره به علت بحران آب دانست و گفت: همایش آب مایه حیات می‌تواند زمینه‌ساز استفاده از انرژی‌های نو از جمله ایجاد مزارع آفتابی، پنل‌های خورشیدی و راه‌اندازی نیروگاه‌های بادی در این منطقه کویری باشد.

به گزارش ایسنا، دبیر اجرایی اولین همایش منطقه‌ای آب مایه حیات در کویر زواره، گفت: مجموع سالانه ساعات آفتابی بیش از ۳ هزار ساعت است که ظرفیت خوبی برای سرمایه‌گذاری مردمی، بخش خصوصی و دولتی است و شهر کویری زواره پس فردا پنجشنبه ۲۵ آذر میزبان مسئولان، کارشناسان و اساتید حوضه آب کشور است.

وی احیای ۴۲۰ رشته قنات این منطقه به‌عنوان میراث ارزشمند گذشتگان برای تأمین آب شرب و کشاورزی که قدمت آن به چند هزار سال قبل می‌رسد را از دیگر ظرفیت‌ها برای تأمین آب دانست.

شهرستان اردستان، دومین شهرستان از لحاظ وسعت در استان اصفهان است. بخش زواره با ۶۵۰۰ کیلومتر مربع بزرگ‌ترین بخش شهرستان اردستان به شمار می‌رود.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۲۳ آذر ۱۴۰۰ / ۱۱:۳۸
  • دسته‌بندی: اصفهان
  • کد خبر: 1400092317832
  • خبرنگار :