مجید خجستهپور در گفتوگو با ایسنا عنوان کرد: در ۶ ماه نخست سال جاری ۶ مورد فوت جوانان در شهرستان فیروزه گزارش شده که از این تعداد چهار مورد و یا به عبارتی ۶۶.۶ درصد علت فوت جوانان شهرستان مربوط به سوانح و حوادث ترافیکی بوده است.
وی اظهار کرد: از چهار مورد فوت بر اثر حوادث ترافیکی، یک مورد آن مربوط به واژگونی، یک مورد موتور سیکلتسوار، یک مورد عابر پیاده و یک مورد نیز سرعت زیاد و بیش از حد مجاز بوده است. همچنین ۲ مورد دیگر فوت نیز مربوط به سایر عوامل از جمله مسمومیت و درگیری و نزاع بوده است.
وی افزود: هر سال موارد زیادی از حوادث ترافیکی در شهرستان فیروزه داریم که نسبت به جمعیت شهرستان، میزان بالایی است و شاید یکی از مهمترین دلایل آن محورهای مواصلاتی و کمعرض بودن و دوطرفه بودن و باریک بودن مسیرهاست.
مدیر شبکه بهداشت و درمان فیروزه رعایت نکردن اصول خودمراقبتی از سوی جوانان را از جمله علل دیگر افزایش مرگ و میر بر اثر سوانح و حوادث ترافیکی در این گروه سنی دانست و خاطرنشان کرد: در گروه سنی جوانان که شامل گروه سنی ۱۸ تا ۳۰ سال است وجود بعضی از عادات نادرست از جمله سرعت بالا و غیرمجاز و عدم استفاده از کلاه ایمنی باعث میشود که سوانح و حوادث ترافیکی در این گروه سنی قربانی بیشتری داشته باشد.
وی تصریح کرد: قبلا علت اصلی مرگ و میر در جامعه، بیماریهای قلبی و عروقی بود اما اخیرا اتفاقی که در حال رخ دادن است، جابهجایی آمارهاست؛ به طوری که در حال حاضر سوانح و حوادث در صدر علل فوت قرار دارد و بیماریهای قلبی و عروقی در رتبه دوم هستند.
خجستهپور بیان کرد: یکی از راههای جلوگیری از این گونه حوادث آگاهسازی جوانان و آموزش است که بخشی از آموزشها مربوط به حوزه بهداشت است که در این زمینه از طریق خانههای بهداشت و مراکز بهداشت و درمان و مراقبان سلامت، آموزشهای لازم داده شده و یا در حال انجام است، همچنین لازم است که نیروی انتظامی و پلیس راهور نیز در زمینه آموزشهای لازم به مردم و جوانان وارد شوند تا شاهد کاهش وقوع این گونه حوادث در شهرستان باشیم.
مدیر شبکه بهداشت و درمان فیروزه گفت: جمعیت جوانان در شهرستان فیروزه حدود ۸ الی ۹ هزار نفر است که حدود ۳۰ درصد جمعیت شهرستان را شامل میشود.
انتهای پیام