ابراهیم جلیلی در گفتوگو با ایسنا با بیان اینکه این روستا با ۱۸۰۰ نفر جمعیت، در بخش مرکزی شهرستان ملایر واقع شده است، اظهار کرد: بیش از ۶۰۰ نفر از ۲ هزار مروارباف فعال در سطح شهرستان، در روستای داویجان مشغول به کار هستند.
جلیلی از وجود ۱۸ کارگاه بزرگ مرواربافی در این روستا خبر داد و گفت: این ۱۸ کارگاه بزرگ، سفارشات مرواربافی را بین ۱۲۰کارگاه خانگی فعال در این روستا پخش میکنند.
وی با اشاره به وجود دو هزار هکتار سطح زیر کشت مروار در شهرستان ملایر، تاکید کرد: روستاهای داویجان، توچغاز، میوا، حرم آباد و گوراب از مهمترین تولیدکنندگان مواد اولیه مرواربافی در کشور هستند که علاوه بر تأمین مروار کارگاههای فعال شهرستان، مروار مورد نیاز کارگاههای سراسر کشور را تأمین میکنند.
معاون صنایع دستی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی نیز از برگزاری نخستین جلسه برنامهریزیهای مربوط به تشکیل و راهاندازی پنجمین شورای راهبردی انتخاب شهرها و روستاهای ملی صنایعدستی در روز دوشنبه یکم آذر ماه ۱۴۰۰ خبر داد.
پویا محمودیان گفت: در این جلسه، روستای داویجان در رشته مرواربافی از استان همدان بهعنوان روستای ملی به ثبت رسید.
محمودیان تصریح کرد: ثبت ملی شهرها و روستاهای صنایعدستی، ضمن ایجاد آمادگی به منظور حضور آنها در رقابت ثبت جهانی شورای جهانی صنایعدستی، برای تولیدکنندگان منطقه مورد نظر امتیازهای بسیاری از جمله افزایش اشتغال به واسطه اعتبار و هویتبخشی، آگاهیبخشی، ترویج و همچنین رشد گردشگری داخلی و حتی خارجی و رونق اقتصادی به دنبال دارد.
وی با تاکید بر اینکه ثبت شهرها و روستاها به یک مطالبه عمومی تبدیل شده است، اضافه کرد: امسال برخلاف سالهای گذشته با توجه به دغدغه و اصرار هنرمندان مبنی بر آگاهی از نتایج ثبتها، نتایج حاصل در مدت کوتاهی پس از برگزاری جلسات در اختیار عموم قرار خواهد گرفت.
معاون صنایعدستی وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خاطرنشان کرد: امیدواریم این فعالیت مهم، هم در کوتاهمدت و هم در بلندمدت، ثمرات مبارکی برای اهالی صنایعدستی کشور به ارمغان آورد.
انتهای پیام