محمدباقر حاجکاظمی در گفتوگو با ایسنا، در رابطه با راههای پیشگیری از بروز بیماری آنفلوانزای پرندگان، اظهار کرد: اهالی روستاها از رها کردن مرغهای بومی و دیگر ماکیان به صورت چرای آزاد خودداری کرده و آنها را در مکانهای سرپوشیده نگهداری کنند زیرا امکان انتقال بیماری به طیور بومی از طریق تماس با پرندگان آزادپرواز وجود دارد.
وی، مهاجرت پرندگان مهاجر به تالابهای سطح کشور و استان و اسکان موقت این پرندگان در آبگیرها و تالابها را عامل اصلی بروز آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان دانست و افزود: پرندگان مهاجر به ویژه اردک و غاز، بوقلمون، قو، چنگر، خوتکا و سایر پرندگان وحشی، میتوانند این ویروس را به پرندگان خانگی منتقل کرده و سپس به انسان نیز انتقال دهند.
این مسئول با بیان اینکه آنفلوانزای پرندگان بیماری مشترک بین انسان و پرندگان است، تصریح کرد: شهروندان از خرید پرندگان، اردک و مرغ از بازارچههای محلی داخل شهر و روستاها و افراد دورهگرد به جد خودداری کنند.
مدیرکل دامپزشکی استان با اشاره به نحوه نگهداری مرغ و پرندگان خانگی، گفت: این پرندگان باید در مکانی بسته نگهداری شده و با پرندگان مهاجر و بومی در تماس نباشند؛ محیط نگهداری از آلودگی مبرا و ضدعفونی شده و کودکان و افراد حساس از تماس با آنها خودداری کنند.
حاجکاظمی با اشاره به اینکه سویههایی از ویروسهای عامل بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان، یک بیماری کشنده با انتشار سریع در بین پرندگان است، اظهار کرد: بیاشتهایی، اشکال در تنفس با یک صدای خاص تنفسی، اسهال سفید و سبز، افت شدید تولید تخم، تیرگی تاج به همراه خونریزی در ریش و ساق پا، پژمردگی شدید پرندگان، آبریزش از چشم و بینی و افزایش شدید مرگ و میر پرندگان از علائم این بیماری در پرندگان است.
این مسئول با تاکید بر اینکه موضوع آنفلوآنزای پرندگان باید جدی گرفته شود، تصریح کرد: دهیاران در صورت تلفات نامتعارف در طیور روستا، باید موارد را به نزدیکترین اداره دامپزشکی گزارش کنند.
انتهای پیام