به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رویترز، کانادا و انگلیس هم در تحریمهایی به بهانه نقضهای حقوق بشری در میانمار، به ایالات متحده پیوستند، در حالی که واشنگتن همچنین اولین تحریمهای جدید خودش را علیه کرهشمالی در دولت جو بایدن، رئیسجمهوری آمریکا اعمال کرد و نهادهای ارتش میانمار و سایرین را به مناسبت "روز حقوق بشر" هدف گرفت.
والی آدیمو، معاون وزیر خزانهداری آمریکا در بیانیهای گفت: «اقدامات امروز ما، بهویژه آنهایی که در همکاری با انگلیس و کانادا بود، این پیام را میفرستند که "دموکراسیها" در سراسر جهان علیه کسانی که از قدرت دولت برای تحمیل رنج و سرکوب سوءاستفاده میکنند، اقدام خواهند کرد.»
سفارت چین در واشنگتن با محکوم کردن این حرکت آمریکا، آن را "مداخله جدی در امور داخلی چین" و "نقض فاحش هنجارهای اساسی حاکم بر روابط بینالملل" توصیف کرد. لیو پنگیو، سخنگوی سفارت چین گفت: این اقدام آسیبی جدی به روابط پکن – واشنگتن وارد میکند و از واشنگتن میخواهیم این تصمیم را لغو کند.
در همین حال هیات کرهشمالی در سازمان ملل متحد و سفارتخانههای میانمار و بنگلادش در واشنگتن هنوز به این تحولات واکنشی نشان ندادهاند.
این تحریمها با کنفرانس مجازی دو روزه بایدن با موضوع به اصطلاح "دموکراسی" مصادف شده است. او از طرحهایی به منظور "تقویت دموکراسی" در سراسر جهان و حمایت از "قوانین دموکراسیخواهانه" در ایالات متحده حرف زد.
بایدن روز جمعه گفت که تعهدات برخی از بیش از ۱۰۰ رهبر جهان در این نشست موجب "عقب راندن خودکامگی در حال افزایش در سراسر جهان، مبارزه با فساد و ارتقای حقوق بشر" خواهد بود. او در سخنان اختتامیه این نشست گفت: «این به بذرهای حاصلخیز برای شکوفایی دموکراسی در سراسر جهان کمک خواهد کرد.»
وزارت خزانهداری آمریکا همچنین روز جمعه اعلام کرد، نام شرکت "سنستایم گروپ" که بزرگترین شرکت هوش مصنوعی چین به شمار میرود، به فهرست "شرکتهای پیچیده نظامی – صنعتی چینی" افزوده شد و این شرکت را به ساخت برنامههای تشخیص چهره متهم کرد که میتواند یک قومیت را با تمرکز بر اقلیت اویغور شناسایی کند. در نتیجه سرمایهگذاری روی این شرکت برای آمریکاییها ممنوع میشود.
شرکت سنستایم امروز (شنبه) در بیانیهای گفت که به شدت با درج نام خودش در این فهرست و اتهاماتی که در ارتباط با آن مطرح شده، مخالف است و این اتهامات را "بیاساس" خواند.
همچنین وزارت خزانهداری آمریکا دو نهاد نظامی میانمار و یک سازمانی که به ارتش میانمار خدمات ارائه میدهد، به فهرست تحریمهایش افزود. یکی از نهادها "مدیریت صنایع دفاعی" است که گفته میشود تسلیحاتی برای ارتش و پلیس میانمار ساخته که در سرکوب مخالفان به کودتای اول فوریه استفاده میشود.
این وزارتخانه آمریکایی همچنین چهار وزیر منطقهای شامل "میو سو وین" که ریاست اداره نظامیان در منطقه "باگو" را بر عهده دارد، تحریم کرد. به گفته وزارت خزانهداری آمریکا، در یک روز آوریل دستکم ۸۲ تن در منطقه باگو میانمار کشته شدند. همچنین دولت کانادا چهار نهاد مرتبط با دولت نظامی میانمار را تحریم و انگلیس هم تحریمهای جدیدی را علیه ارتش میانمار اعلام کرد.
وزارت خزانهداری آمریکا همچنین دفتر مرکزی دادستان عمومی کرهشمالی را به همراه "ری یونگ گیل" وزیر سابق امنیت اجتماعی که به تازگی وزیر نیروهای مسلح خلق شده است، در لیست سیاه قرار داد. این وزارتخانه همچنین یک دانشگاه روسی را به اتهام تسهیل صادرات کارگران از کرهشمالی هدف قرار داد.
از سوی دیگر وزارت امور خارجه آمریکا روز جمعه ۱۲ فرد را از سفر به ایالات متحده منع کرد که شامل مقاماتی از چین، بلاروس و سریلانکا میشود.
انتهای پیام