غلامحسین شافعی عصر دیروز، ۱۸ آذر ماه، در مراسم بزرگداشت روز ملی صنعت و معدن و معرفی واحدهای تولیدی نمونه استانی در سال ۱۴۰۰ که در هتل پارس مشهد برگزار شد، اظهار کرد: باید واقعیت اقتصاد را بدانیم و بعد به دنبال راه حل مشکلات آن باشیم. آمارها نشان میدهد طی ۱۰ سال گذشته رشد اقتصادی کشور صفر بوده است. در واقع علیرغم برخورداری کشور از درآمدهای نجومی باز هم رشد اقتصادی صفر بوده است. در حال حاضر به شرایطی رسیدهایم که برای اولین مرتبه در طول این دوره نرخ استهلاک بالاتر از نرخ سرمایهگذاری ثابت بوده است.
وی افزود: امروز دولت سیزدهم با مشکلات زیادی نسبت به دولتهای قبلی روبهرو بوده و کسری بودجه کشور، نرخ تورم بالا و مساله بسیار مهم خشکسالی از این جمله این مشکلات است.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران با اشاره به مشکلات موجود بیان کرد: با اقدامات معمول و مرسوم نمیتوان اقتصاد کشور را نجات داد. با قوانین و مقرارات شرایط عادی نمیشود شرایط بحران را اداره کرد و لازم است طرحی نو اندیشیده شود. ما ظرفیت آن را داریم که بر مشکلات غلبه کنیم.
شافعی افزود: طی این سالها که قطار حرکت اقتصاد کشور متوقف بود توسعه زیادی در دنیا صورت گرفته است. اگر قرار باشد به همین منوال شرایط ادامه یابد، اقتصاد کشور ما رو به زوال خواهد بود.
وی تصریح کرد: دلیل این مساله هم این است که زمانی که سفره خصوصیسازی در کشور پهن شد، سر این سفره کسانی توانستند سیر بلند شوند که آنها هم از بخش خصولتی بودند اما بخش خصوصی واقعی از این سفره گرسنه برخواست. یکی از علتهای که اقتصاد ما رشد نکرده، همین موضوع است.
شافعی تصریح کرد: همیشه حرف از بخش خصوصی بوده اما در عمل هیچ اتفاقی رخ نداده است. بدون حضور بخش خصوصی هیچ دولتی قادر به حل مشکلات کشور نخواهد بود زیرا بخش خصوصی است که میتواند تغییرات را ایجاد کند.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی عنوان کرد: چرخه حرکت دنیا در توسعه اقتصادی تغییر کرده است. اگر به این مسائل توجه نشود، نمیتوان از مشکلات رها شویم. زنجیرههای ارزش جهانی به هم تنیده شده است. با کمال تاسف در پیوستگی به زنجیره ارزش جهانی عقب ماندهایم. باید وارد زنجیره اقتصاد جهانی شویم؛ در غیر این صورت توسعه در کشور حاصل نخواهد شد.
شافعی ادامه داد: اقتصاد دنیا در حال دیجیتالی شدن و تولید صنعتی در جهان با عمق ساخت داخل در حال حرکت است ولی صنعت ما در کشور بیش از اینکه ارزآوری داشته باشد، ارزبری دارد.
وی درباره استفاده از تکنولوژی و کاربرد آن در کشور گفت: در حال حاضر شکاف تکنولوژیکی عمیقی بین ایران و جهان وجود دارد. در حال حاضر کشور ما استراتژی توسعه ندارد. این مسائل به دلیل عدم برنامهریزی درست است. باید به دنبال حل مشکلات باشیم؛ ثبات اقتصادی، مهار تورم، بودجهریزی مناسب و پیوند سازمان یافته بخش خصوصی با دولت راه حل تغییر آینده نسبت به گذشته است.
در ادامه این نشست عبدالوهاب سهل آبادی، رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت ایران، اظهار کرد: امروز معادن میتواند جایگزین نفت باشد؛ بنابراین باید به آن توجه خاصی شود. با این حال در حال حاضر فعالان حوزه معدن به سختی در حال فعالیت بوده و مشکلات فراوانی دارند.
وی افزود: امیدواریم که از گذشتهها و تجربیات گذشته استفاده کنیم. به این نتیجه رسیدهایم که باید به جای بیان مشکلات راهکار ارائه دهیم. باید بگذاریم برنامهها و مسائلی که مصوب شده، مسیر صحیح خود را طی کند.
رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت ایران تصریح کرد: امروز یکی از مشکلات تولیدکنندگان کشور مساله تامین مالی است. وضعیت مالی با شرایط صنایع متغیر است. مشکل دیگر مساله نرخ ارز و نوسانات آن است. در حال حاضر تولیدکنندگان برای انعقاد قرارداد به دلیل نوسانات ارزی دچار مشکل هستند.
سهل آبادی ادامه داد: در حال حاضر امروز بیشترین آسیب به جامعه کارگری وارد میشود و کارگران دچار مشکلات خاصی برای تامین نیازمندیهای خود هستند. امروز جامعه کارگری بسیار متاثر از این قضایاست. حوادث ناشی از کار چندین برابر شده و این مساله به دلیل مشکلات کارگران و تاثیرات حاصل از آن بر فکر و عملکرد کارگران است.
انتهای پیام