نایب رئیس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس:

طی چند سال اخیر ۵۷ میلیارد دلار ارز ۴۲۰۰ تومانی در کشور توزیع شده است

نایب رئیس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس با اشاره به اینکه در چند سال گذشته ۵۷ میلیارد دلار ارز ۴۲۰۰ تومانی در کشور توزیع شده است، گفت: با این حال با مردم با ارز آزاد اقلام مورد نیاز خود را تهیه می‌کنند.

حجت‌الاسلام نصرالله پژمان‌فر روز گذشته، ۱۸ آذر ماه، در مراسم بزرگداشت روز ملی صنعت و معدن و معرفی واحدهای تولیدی نمونه استان در سال ۱۴۰۰ در هتل پارس مشهد برگزار شد، اظهار کرد: باید از زحمات پرستاران و تلاش آن‌ها در ایام کرونا قدردانی کنیم. در جامعه ما افرادی هستند، بوده‌اند و خواهند بود که جانفشانی می‌کنند و در تلاشند که چرخه کرونا را متوقف کنند. 

وی افزود: اگر بخواهیم با وجود تحریم‌ها و شرایط دشوار امروز کاری انجام دهیم، باید فرصت‌های بهتری را برای کشور ایجاد کرد. امروز مردم کشور ما در شرایط سختی زندگی می‌کنند و میزان خرجی که برای زندگی‌شان انجام می‌دهند، منطبق با درآمدشان نیست. امروز خرید مرغ ۳۵ هزار تومانی و دلار ۳۰ هزار تومانی قابل توجیه نیست.

نایب رئیس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس با اشاره به توزیع ارز ۴۲۰۰ تومانی بیان کرد: لازم است ارز ۴۲۰۰ تومانی حذف شود. البته در این میان باید از دهک‌های پایین جامعه نیز حمایت شود. این یک جراحی است که ناچارا باید آن را انجام داد. ضروری است برای این منظور تدبیری اندیشیده شود. هر روز تاخیر در حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی به ضرر و آسیب کشور است که لازم است با برنامه‌ریزی این معضل حل شود.

وی تصریح کرد: باید کار دسته جمعی کردن در کشور را بیاموزیم. امروز اگر بخواهیم پیشرفتی در کشور داشته باشیم، به تنهایی امکان‌پذیر نیست. لازم است جلساتی برگزار شود و نسبت به مسائل و مشکلات در حوزه‌های مختلف برنامه‌ریزی کرد.

حل مشکلات ۳۱۳ واحد تولیدی در خراسان رضوی 

سیدامیر مرتضوی، معاون امور اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری‌ خراسان رضوی، در خصوص اقدامات صورت گرفته برای بخش تولید در استان اظهار کرد: درک شرایط امروز و اقتصاد کشور مهم است. اگر می‌خواهیم از تعطیلی واحدهای تولیدی و بیکاری کارگران جلوگیری کنیم، سه موضوع را باید مد نظر قرار داد.

وی افزود: مساله اول این است که موانع‌ تولید را شناسایی و برای رفع آن علت‌شناسی کنیم. همانطور که مقام‌معظم رهبری فرموده‌اند، باید رفع موانع انجام شود. رفع موانع تولید نیز راهکار دارد. به عنوان نمونه برخی قوانین مشکل دارد و اگر قرار است در حوزه کارآفرینی قانونی تصویب شود، آن قانون باید بتواند مشکل واحدهای تولیدی را حل کند. همچنین لازم است فعالیت واحدهای تولیدی به روز باشد. امروز شرایط عادی نیست بلکه در میانه یک جنگ اقتصادی قرار داریم.

معاون امور اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری‌ خراسان رضوی ادامه داد: مورد دوم مشارکت دستگاه‌ها و نهادها برای حل مشکلات است. در حال حاضر مشارکت به معنای واقعی وجود ندارد؛ در حالی که مشارکت نهادها بسیار موثر و تاثیرگذار است. 

مرتضوی با اشاره به اینکه سومین راه برای حل مشکلات اقتصادی کشور اعتقاد و باور به حل آن است، گفت: مدیران باید قدرت ریسک و روحیه ولایی داشته باشند. نمونه‌ای از این همکاری‌ها در استان ما این بود که با کمک همکاران قضایی طی ۶ ماه اول امسال مشکل ۳۱۳ واحد تولیدی در استان حل شد. در حال حاضر کمیسیون پیشگیری از بحران واحدهای تولیدی در استان ایجاد شده و توانسته جلوی اجراییه‌های بی‌رویه را بگیرد. همچنین در استان ۲ هیات اندیشه‌ورز تشکیل شده که خروجی‌های خوبی داشته است. باید توجه داشت تعطیل شدن هر واحد تولیدی آسیب‌های اجتماعی ایجاد می‌کند.

وی با اشاره به سخنی از حضرت علی(ع) مبنی بر اینکه صاحبان صنایع و کارآفرینان سربازان جبهه اقتصاد هستند، ادامه داد: امروز واحدهای تولیدی با دلگرمی و پشتیبانی و حمایت که صورت می‌گیرد، فعالیت می‌کنند. مدیران باید با تمام وجود در خدمت تولید و اقتصاد باشند. لازم است مشکلات را از پیش پای واحدهای تولیدی برداریم.

انتهای پیام

  • جمعه/ ۱۹ آذر ۱۴۰۰ / ۰۰:۰۳
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1400091914403
  • خبرنگار : 50356