جهانبخش شکری در گفت و گو با ایسنا، با بیان اینکه تابستان امسال صنایع کرمانشاه مانند سراسر کشور با قطع گسترده برق مواجه بودند، افزود: از ابتدای امسال 80 روز برق نداشتیم و عملا امکان تولید وجود نداشت.
وی قطع برق را لطمهای بسیار بزرگ برای صنایع دانست و عنوان کرد: وقتی واحد تولیدی نتواند به دلیل قطع برق کار کند، امکان عمل به تعهدات خود را نخواهد داشت و بازارهای داخلی و خارجی را از دست میدهد.
رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت استان کرمانشاه بالا رفتن هزینه تمام شده تولید، آسیب به دستگاهها و ماشین آلات و ... را نیز از دیگر پیامدهای متعدد قطع برق دانست.
وی افزود: کارخانهای که کار نکند امکان پرداخت حقوق و دستمزد کارگران را هم نخواهد داشت.
شکری با بیان اینکه این قطعی برق فقط محدود به تابستان نیست، تاکید کرد: در فصل زمستان هم به دلیل محدودیت سوخت نیروگاه ها نگرانی از خاموشی وجود دارد.
وی یادآور شد: اکنون صنایع فعالیت خود را با نگرانی از احتمال قطعی برق در روزهای زمستان پیش میبرند و با این روند چند ماه از سال باید فعالیت تولیدی خود را عملا تعطیل کنند.
رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت استان کرمانشاه با بیان اینکه متاسفانه در فصل زمستان در کنار نگرانی قطع برق محدودیت سوخت مورد نیاز صنایع بزرگ را هم داریم، اظهار کرد: با سرد شدن هوا صنایع فولاد، سیمان و ... دیگر امکان استفاده از گاز را ندارند و باید از سوخت جایگزین استفاده کنند.
شکری از هزینه تمام شده زیاد سوخت جایگزین و کمبودی که گاها در تامین این سوخت وجود دارد یاد کرد و افزود: به علاوه مازوت به برخی از تجهیزات و دستگاهها آسیب میرساند که امکان تهیه و جایگزینی آنها با این نرخ بالای ارز دیگر میسر نیست.
وی از مسئولین خواست فکری به حال تامین این زیرساختهای اساسی مورد نیاز صنایع داشته باشند و ادامه داد: تنها راه جذب سرمایهگذاری در نیروگاهها برای تامین برق کافی و همچنین افزایش تامین گاز است، زیرا در کشور ما کمبودی از نظر ذخایر گاز وجود ندارد و فقط باید بهرهبرداری را افزایش دهیم.
اانتهای پیام