به گزارش ایسنا، امینحسین رحیمی در همایش «بزرگداشت روز جهانی مبارزه با فساد» ضمن گرامیداشت روز دانشجو و روز مبارزه با فساد گفت: در سیاستهای کیفری توجه به عدالت ترمیمی بیشتر است و امروزه بین تجربه فساد و ادراک فساد تفاوت قائل شویم. تجربه فساد یعنی کسی که مرتکب جرم شده یا بزهدیده فساد است که من در مورد بزهدیده فساد صحبت میکنم.
وی افزود: بزهدیده فساد کسی است که مجبور است به عنوان مثال برای گرفتن یک خدمت عمومی، رشوه پرداخت کند. در کشور ما وقوع فساد زیاد نیست اما ادراک و احساس فساد زیاد است و رتبه خوبی در این خصوص نداریم و اگر جامعه احساس کند برای گرفتن خدمت عمومی باید رشوه پرداخت کند بسیار بد است.
وزیر دادگستری خاطرنشان کرد: علت احساس فساد وجود فساد است اما علت دیگر، آن است که مردم از حکومت جمهوری اسلامی انتظار وجود فساد ندارند اما گاهی وضعیتی مثل تحریمهای ظالمانه پیش میآید که باعث میشود مردم حساستر شوند.
رحیمی ادامه داد: ما باید تلاش کنیم بزهدیدگانی که احساس فساد میکنند و تعدادشان هم زیاد شوند به حداقل برسند و برنامه ما در دور جدید این است که تجربه فساد را ریشهکن کنیم. تا الان رویه این بوده که وظایف بینالمللیمان را براساس کنوانسیون انجام دهیم اما برنامهمان این است هم وظایف بینالمللیمان را انجام دهیم هم وجود فساد را در کشور کم کنیم.
وی با بیان اینکه برنامههایی برای مبارزه با فساد تدوین شده اما باید تکمیل شود گفت: باید بین سازمانهای مرتبط برای مبارزه با فساد هماهنگی اتفاق بیافتد. همچنین در مرجع ملی مبارزه با فساد باید منافذ فساد را شناسایی کنیم و از تجربههای کشورهای دیگر که تجربه مبارزه با فساد را داشتند هم استفاده کنیم.
وزیر دادگستری در پایان گفت: اصلا پذیرفته نیست در حکومت جمهوری اسلامی رتبه احساس و ادراک فساد بالا باشد و اگر برای مردم احراز شود که اراده مبارزه با فساد وجود دارد مطمئنا در شاخص ادراک فساد رتبهای که در حال حاضر داریم را کسب نمیکنیم.
انتهای پیام