کانادا به دنبال آمریکا برای تحریم دیپلماتیک المپیک پکن

سیاست بین‌المللی حول بازی‌های المپیک پکن، روز دوشنبه زمانی تشدید شد که ایالات متحده اعلام کرد در اعتراض به "نقض حقوق بشر در چین" یک «بایکوت دیپلماتیک» را در مورد این بازی‌ها ترتیب می‌دهد؛ اقدامی که چین آن را به عنوان یک «تحریک سیاسی آشکار» محکوم کرد.

به گزارش ایسنا به نقل از روزنامه استار، کانادا در حال بررسی تحریم مشابهی است، اما پاسکال سنت اونگ، وزیر ورزش کانادا، لحظاتی پس از اعلام ایالات متحده مبنی بر تحریم دیپلماتیک المپیک گفت که دولت لیبرال در اتاوا هنوز تصمیم نگرفته است که آیا از این اقدام آمریکا پیروی می‌کند و از اعزام مقامات دولتی به المپیک زمستانی آتی در چین خودداری می‌کند یا نه.

وزیر ورزش کانادا گفت که دولت همچنان در حال گفتگو با همه متحدان «سنتی» کانادا است.

جو بایدن، رئیس‌جمهور ایالات متحده برای اولین بار در ماه نوامبر، زمانی که نخست‌وزیر جاستین ترودو برای نشستی با رهبران آمریکا و مکزیک در واشنگتن به سر می‌برد، اعلام کرد که کشورش در حال بررسی تحریم بازی‌های المپیک است. روز دوشنبه، جن ساکی، سخنگوی کاخ سفید گفت که حضور رسمی دولت ایالات متحده در بازی‌ها موجب به رسمیت شناختن نقض حقوق بشر در چین می‌شود.

رابرت منندز، رئیس کمیته روابط خارجی سنای آمریکا نیز از شرکای آمریکا خواست تا در این تحریم دیپلماتیک به ایالات متحده بپیوندند.

دولت چین این اقدام را محکوم کرد و ژائو لیجیان، سخنگوی وزیر امور خارجه چین، ایالات متحده را به «تحریک سیاسی آشکار» متهم کرد.  ژائو همچنین در مورد «اقدامات متقابل» چین هشدار داد، اما جزئیاتی در مورد اینکه این اقدامات ممکن است چیست، ارائه نکرد.

در همین حال، در پارلمان کانادا، احزاب اپوزیسیون از دولت لیبرال کانادا می‌خواهند که با تحریم دیپلماتیک خود از ایالات متحده پیروی کند. البته وزیر ورزش کانادا پیش از این گفته بود که به تمایل کمیته المپیک کانادا برای سفر ورزشکاران کانادایی جهت شرکت در بازی‌های زمستانی پکن احترام می‌گذارد.

راب هوسمن، یکی از مقامات سابق کاخ سفید که در دهه ۱۹۹۰ برای رئیس جمهور آمریکا بیل کلینتون روی اصلاحات المپیک کار می‌کرد، گفت: مشخص نیست که چنین تحریمی واقعاً چیزی را محقق کند؛ غیر از ارسال یک اعتراض نمادین به سوابق حقوق بشری چین که احتمالاً پکن را آزار خواهد داد.

هوسمن گفت که بایکوت دیپلماتیک می‌تواند ورزشکاران را در صورت بروز مشکل با مقامات چینی در طول بازی‌ها به خطر بیندازد.

وی با ذکر مثالی از ورزشکاران آمریکایی که به اتهام خرابکاری در پمپ بنزین در جریان بازی‌های المپیک ۲۰۱۶ برزیل دستگیر شدند، گفت که حضور دولتی‌ها در طول این رویداد برای کمک به ورزشکارانی که با مقامات به مشکل می‌خورند، ضروری است.

هوسمن در مورد این احتمال که کانادا از تحریم دیپلماتیک ایالات متحده پیروی کند، گفت: شما در واقع به چین آسیب نمی‌رسانید... تنها کاری که انجام می‌دهید این است که ورزشکاران خود را در معرض خطر قرار می‌دهید.  این یک اشتباه واقعا احمقانه خواهد بود که از تصمیمی که به نظر من اشتباه است پیروی کنیم.
انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۱۶ آذر ۱۴۰۰ / ۰۹:۵۹
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 1400091612090
  • خبرنگار : 71132