به گزارش ایسنا دکتر مسعود منصور در نخستین نشست کارگروه ملی مقابله با بیابانزایی که به ریاست سید جواد ساداتی نژاد - وزیر جهاد کشاورزی - برگزار شد، افزود: ارزیابیهای جهانی نشان میدهد که بیتوجهی به آمایش و روشهای مدیریت پایدار سرزمین منجر به نابودی طیف وسیعی از خاکها شده است.
وی همچنین تصریح کرد: بر اساس برآورد کنوانسیون مقابله با بیابانزایی در حال حاضر بیش از ۳۳ درصد خاکهای زمین بر اثر فرسایش آبی، بادی، شوریزایی و آلودگی تخریب شده است و ۹۰ درصد اراضی حاصلخیز موجود جهان ممکن است تا سال ۲۰۵۰ میلادی با کاهش حاصلخیزی مواجه شوند.
منصور با بیان اینکه مراسم گرامیداشت روز جهانی خاک امسال با شعار "تاکید بر جلوگیری از شوری و افزایش بهره وری خاک" برگزار میشود، خاطر نشان کرد: در ایران سالانه ۳۰ میلیون هکتار از اراضی تحت تاثیر فرسایش بادی قرار دارد و از این میزان ۱۳.۵ میلیون هکتار به لحاظ ایجاد خسارت به منابع زیست انسانی از جمله اراضی کشاورزی ، جزء کانونهای بحرانی فرسایش بادی شناخته می شوند.
وی مهمترین رویکرد سازمان جنگلها برای جلوگیری از فرسایش خاک را انجام اقدامات آبخیزداری و بیابان زدایی دانست و یاد آور شد: ۷.۵ میلیون هکتار از مناطق تحت تاثیر فرسایش بادی با بذرکاری، ایجاد بادشکن و مدیریت روان آبها تثبیت شده است.
وی همچنین خاطر نشان کرد: در سال جاری اقدامات مشارکتی مدیریت مناطق بیابانی با بهرهگیری از ظرفیت سرمایهگذاری بخش غیر دولتی و نقشآفرینی جوامع محلی در ۵۶ هزار هکتار پیشبینی شده است.
به گزارش مرکز اطلاعرسانی سازمان جنگل ها، منصور در خاتمه گفت: نتایج تحقیقات به عمل آمده نشان میدهد که میزان دبی رسوبات بادی در عرصههای احیا شده مناطق بیابانی تا ۱۰۰ برابر کاهش یافته و از ۳۵۰۰ کیلوگرم بر متر مربع در عرصه های احیا نشده حساس به فرسایش بادی به ۳۵ کیلوگرم بر متر مربع در مناطق احیا شده تقلیل یافته است.
انتهای پیام