زاخارووا: تحریم‌های آمریکا، نشان‌دهنده ضعف واشنگتن است/ میانجی‌گری ترکیه ممکن نیست

سخنگوی وزارت خارجه روسیه، امروز (چهارشنبه) گفت، توسل آمریکا به تحریم، برای اعمال فشار بر مسکو، نشان از ضعف واشنگتن دارد.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری تاس، این سخنان ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت خارجه روسیه، در واکنش به بیانیه جن ساکی، سخنگوی کاخ سفید در روز سه‌شنبه، مطرح شد. آمریکا، پس از مشورت با شرکای اروپایی‌اش در مورد تحریم‌های احتمالی علیه مسکو به دلیل وضعیت موجود در مرز اوکراین و روسیه، دراین بیانیه گفته بود که واشنگتن «همیشه آماده هر اقدامی» هست.

زاخارووا گفت: «ما نیز آماده هستیم. روسیه خوب می‌داند که در پس چنین رویکردی چه نهفته است: ناتوانی در بکارگیری روش‌های قانونی در حفظ «مبارزات رقابتی»؛ البته این آمریکاست که آن را چنین می‌نامد، اما ما آن را «رقابت سالم» می‌دانیم. ما می‌دانیم که این یکی از ابزارهای آن‌ها برای پیاده‌سازی سیاست‌های خارجی‌شان بوده و می‌فهمیم که این کار، نشان‌دهنده ضعف آمریکاست؛ آن‌ها نیز باید این را درک کنند.

زاخارووا: میانجی‌گری ترکیه ممکن نیست

سخنگوری وزارت خارجه روسیه هم‌چنین اوکراین را به اعزام نیمی از نیروهایش به دونباس (شرق اوکراین) متهم کرد. وی همچنین میانجی‌گری ترکیه میان اوکراین و روسیه بر سر دونباس را غیرممکن دانست، چرا که به گفته این سخنگو، مسکو اصلا طرف این دعوا نیست.

زاخارووا اوکراین را به اعزام ۱۲۵ هزار نفر از سربازان ارتش خود به دونباس متهم کرد. دونباس منطقه‌ای در شرق اوکراین و شاهد درگیری دولت این کشور با جدایی‌طلبان تحت حمایت روسیه است.

روسیه نسبت به مقاصد اوکراین، ابراز نگرانی کرده و این در حالی است که تنش‌های مسکو و کی‌یف بر سر نگرانی غرب از «حمله مجدد» روسیه به اوکراین، بالا گرفته است؛ اما روسیه این ابراز نگرانی غرب را اقدامی برای ایجاد رعب و وحشت خوانده است.

همچنین به گزارش خبرگزاری تاس، زاخارووا با اشاره به اعلام آمادگی رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه برای میانجی‌گری بین مسکو و کی‌یف در مناقشه دو کشور در شرق اوکراین، گفت که مداخله ترکیه در این مسئله، ‌امکان‌پذیر نیست.

سخنگوی وزارت خارجه روسیه اظهار داشت که مسکو طرف دعوای مذکور نیست و کی‌یف، دونتسک و لوهانسک را طرفین این دعوا دانست. او گفت: «ما از ترکیه، و خصوصاً شخص اردوغان به خاطر تلاش‌هایش برای حل و فصل مناقشات داخلی اوکراین، سپاسگزاریم، اما بهترین اقدام برای نیل به این هدف، تشویق مقامات اوکراین به این است که از نقشه‌های جنگ‌طلبانه خود در دونباس دست کشیده و نسبت به پیاده‌سازی «توافق مینسک» از طریق گفت‌وگوی مستقیم با نمایندگان دونتسک و لوهانسک، اقدام نمایند.

انتهای پیام

  • چهارشنبه/ ۱۰ آذر ۱۴۰۰ / ۱۵:۰۵
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 1400091008071
  • خبرنگار : 71661