به گزارش ایسنا، جلسه علنی مجلس به ریاست محمد باقر قالیباف برگزار شد و بررسی گزارش این کمیسیون درباره نحوه هزینه کرد منابع بودجه سال جاری برای ایجاد اشتغال با حضور وزرای امور اقتصادی و دارایی و تعاون، کار و رفاه اجتماعی در دستور کار نمایندگان قرار گرفت.
در این جلسه محسن زنگنه سخنگوی کمیسیون ویژه جهش و رونق تولید و نظارت بر اجرای اصل ۴۴ قانون اساسی، گزارش این کمیسیون در مورد نحوه اجرای بندی از تبصره(۱۸) قانون بودجه سال ۱۴۰۰ کل کشور را قرائت کرد.
در ادامه سید احسان خاندوزی وزیر اموراقتصادی و دارایی با حضور در صحن علنی مجلس از تزریق اعتبارات ۳۲ هزار میلیارد تومانی پیش بینی شده در بودجه سال جاری به منظور اشتغالزایی پایدار متناسب با نرخ بیکاری استانها ظرف یک ماه آینده خبر داد و افزود: یکی از اتفاقات مبارک که در بودجه سال ۱۴۰۰ رخ داد این بود که برخلاف سالهای قبل بدون اینکه مصارف پیشبینی شده در تبصره ۱۴ بودجه صرفا هزینه شود برای پویایی و به کارگیری آن در رشد اقتصادی و اشتغالزایی آن را به بند «الف» تبصره ۱۸ بودجه انتقال داد که در آنجا منابع پیش بینی شده دولت برای اشتغالزایی با منابع بانکی تلفیق شد و به اهرمی برای رفع بیکاری و اشتغالزایی پایدار تبدیل گردید.
۳۲ هزار میلیارد تومان بودجه اشتغالزایی تحقق پیدا کند
کمال علیپور خنکداری هم از وزیر اقتصاد خواست که ۳۲ هزار میلیارد تومان بودجه اشتغال را به صورت نقد به طرحهای اشتغالزایی اختصاص دهد.
این عضو کمیسیون عمران با اشاره به اینکه با توجه به اینکه یکی از چالشهای مهم کشور در حوزه اشتغال و تولید است، تصریح کرد: برای تحقق شعار سال در بند «الف» تبصره ۱۸، ۳۲ هزار میلیارد تومان از محل تبصره ۱۴ برای اشتغال و تولید در نظر گرفتیم، ما نمیخواهیم این ۳۲ هزار میلیارد تومان به عنوان اهرمی برای به میدان آمدن بانک ها برای کمک به بهبود اعتبارات استفاده شود، بلکه به دنبال آن هستیم که این اعتبار که به صورت نقد از محل هدفمندی یارانه ها در نظر گرفته شده، پرداخت و اجرایی شود. همین میزان را اختصاص دهید.
دولت نسبت به اجرای تبصرههای مربوط به اشتغال در قانون بودجه اقدام کند
درخواست احمد محرمزاده عضو دیگر کمیسیون عمران هم از دولت و وزیر اقتصاد این بود که نسبت به اجرایی شدن تبصرههای مربوط به اشتغالزایی در قانون بودجه اقدام لازم را داشته باشد.
انتظار ما از دولت مردمی ایجاد اشتغال است
همچنین علی حدادی عضو کمیسیون شوراها با بیان اینکه انتظار ما از دولت مردمی حل مشکلات اساسی و ایجاد اشتغال است گفت که به ساختار نظاممند با تفکر جهادی نیاز داریم. همچنین باید با حذف بروکراسی ها به عدم تمکین بانک ها از قوانین نیز رسیدگی شود.
باید سالیانه یک میلیون اشتغال زایی داشته باشیم
در جریان رسیدگی به گزارش کمیسیون ویژه جهش و رونق تولید درباره عملکرد بودجه برای ایجاد اشتغال نایب رئیس کمیسیون انرژی مجلس خواستار توجه ویژه دولت به تحقق اعتبارات بودجه ای برای اشتغال زایی به ویژه در استانهای محروم با نرخ بیکاری بالا شد.
احمد مرادی گفت: استانهای محروم انتظار و توقع بیشتری دارند، در هرمزگان تمامی ظرفیتها برای اشتغال زایی وجود دارد اما نرخ بیکاری بسیار بالاست، متاسفانه دولتها چه در گذشته و چه حال توجه چندانی به این موضوع نداشتند، ما باید سالیانه یک میلیون اشتغال زایی داشته یاشیم تا پاسخگوی نیاز مردم باشیم اما متاسفانه این موضوع محقق شد.
مهمترین دغدغه مردم معیشت و اشتغال است
ابراهیم عزیزی عضو کمیسیون برنامه و بودجه هم تاکید کرد: امروز مهمترین مطالبه مردم معیشت و درآمد پایدار است و ضروری است که دولت به طور ویژه به این موضوع توجه داشته باشد.
دولت سابق تسهیلات اشتغال زایی را اختصاص نداده است
همچنین علی اکبر بسطامی گفت که مجلس پرداختهای انتقال به سمت سرمایهگذاری، تسهیلات تبصره ۱۶ و پیشبینی ۱۹ هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان برای محرومیتزدایی را انجام داد اما دولت سابق آن ها را اجرایی نکرد.
این عضو کمیسیون اجتماعی با بیان اینکه مجلس یازدهم ۳ کار اساسی انجام داد، گفت: مجلس پرداختهای انتقال به سمت سرمایهگذاری، تسهیلات تبصره ۱۶ و پیشبینی ۱۹ هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان برای محرومیتزدایی را انجام داد، اما دولت سابق آن ها را اجرایی نکرد.
در ادامه این جلسه، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی خطاب به نمایندگان گفت: در این سه ماهه که در وزارتخانه فعالیت داشتم ۲۰۰ هزار فرصت شغلی به ۳۵۱ هزار و ۱۵۵ فرصت افزایش پیدا کرده است.
حجتالله عبدالملکی عنوان کرد: برای بررسی وضعیت بیکاری کشور باید پنج گروه مخاطب را در حوزه اشتغال مورد توجه قرار دهیم. بیکاران مطلق، اشتغال ناقص و ناپایدار، ناامید شدگان، شاغلان کمدرآمد و شاغلان غیررسمی که مجموعا به صورت کلی ۱۴ میلیون نفر میباشند، یعنی برای اینکه بخواهیم مبنا را اشتغال شایسته قرار دهیم باید مخاطبمان را ۱۴ میلیون در نظر بگیریم.
تاکنون یک ریال از منابع اشتغالزایی به کارآفرینان داده نشده است
جعفر قادری عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی با انتقاد از وضعیت تخصیص منابع اشتغالزایی به بخشهای ایجاد اشتغال و کارآفرینان گفت: اکنون ۹ ماه از سال گذشته و یک ریال هم به کارآفرینان داده نشده است.
روشن شود منابع مصوب مجلس برای اشتغال زایی کجا هزینه شده است؟
همچنین حجت الاسلام علیرضا سلیمی عضو هیات رئیسه تاکید کرد: باید روشن گردد که منابع مصوب مجلس برای اشتغال زایی در سال های گذشته در کجا هزینه شده است که نتیجه آن بیکاری فزاینده شده است؟
در جریان رسیدگی به گزارش کمیسیون ویژه جهش و رونق تولید درباره عملکرد بودجه برای ایجاد اشتغال، سید شمس الدین حسینی رییس کمیسیون ویژه جهش و رونق تولید و نظارت بر اجرای اصل ۴۴ قانون اساسی با بیان اینکه متأسفانه در حال حاضر با بالاترین نرخ بیکاری مواجه هستیم، گفت: کاهش نرخ بیکاری باید یکی از اهداف اصلی باشد، این کار با دستور و بخشنامه عملیاتی نمیشود بلکه باید رشد اقتصادی را افزایش داده و نقدینگی را به سمت سرمایهگذاری مولدزا هدایت کنیم.
بسیاری از آسیب های اجتماعی ریشه در وضعیت اقتصاد و اشتغال دارد
با اشاره به گزارش قرائت شده در مجلس، یک عضو کمیسیون کشاورزی از عدم تشکیل کارگروه اشتغال در سطح ملی و استانی انتقاد کرد و خواستار توجه ویژه به بحث اشتغال زایی شد.
رحمت الله نوروزی بیان کرد: گزارش مهمی در مجلس قرائت شد، اما متأسفانه وزیر امور اقتصادی و دارایی و تعاون، کار و رفاه اجتماعی از مجلس خارج شدند. لازم بود که آنها نیز به تذکرات نمایندگان گوش داده و به آنها پاسخ میدادند.
بعد از بررسی گزارش کمیسیون ویژه جهش و رونق تولید، محمدباقر قالیباف وزارت اقتصاد و سازمان برنامه و بودجه را مکلف کرد که تا پایان آذر اعتبارات اشتغال زایی را در اختیار استانها قرار دهند.
رئیس مجلس افزود: کمیسیون برنامه و تلفیق بودجه مجلس مصوباتی درباره اشتغال زایی داشت، با توجه به نام گذاری امسال باید تولید، اشتغال و محرومیت زدایی را جدی پیگیری کنیم.
ناطقین مجلس
آریان پور: مدیران ناکارآمد و بی طاقت آفت دولت و ملت هستند
اسماعیلی: از مذاکرات سازنده و تعاملات جهانی استقبال میکنیم
انتقاد نماینده ایرانشهر از آنتندهی اینترنت در سیستان و بلوچستان
دنیامالی: مجلس در مورد معیشت، کنترل تورم و رونق اقتصادی به دولت کمک میکند
محمد صالحی: دولت با تمام تلاش در جهت کنترل تورم و کمک به مردم محروم بکوشد
***
در جلسه علنی امروز، نمایندگان مجلس موافقت کردند که جلسات نظارتی مجلس درباره نحوه اجرای بودجه ۱۴۰۰ در روزهای سه شنبه تشکیل شده و استمرار پیدا کند.
همچنین نمایندگان با ۱۵۵ رای موافق گزارش کمیسیون اقتصادی در مورد بررسی آثار اقتصادی ناشی از عدم تحصیل اهداف قانون برنامه ششم توسعه و اجرای احکام قانون توسط وزارت نیرو را به قوه قضاییه ارسال کردند.
سید نظام الدین موسوی سخنگوی هیات رئیسه هم با اشاره به جلسه مشترک روز یکشنبه مجلس و مسئولان عالی قضایی که با هدف همگرایی بیشتر برای حل مشکلات کشور انجام شد، گفت: به مناسبت روز مجلس، اعضای هیئت دولت به اتفاق رئیس جمهور روز چهارشنبه در صحن علنی مجلس حضور پیدا می کنند. در این نشست مشترک میان مجلس و دولت، مسائل مختلف بررسی خواهد شد و همگرایی دو قوه مجریه و مقننه در دستور قرار خوهد گرفت.
اخطارها و تذکرات نمایندگان مجلس
مرادی: هرچه سریعتر اعتبارات بازسازی مناطق زلزله زده استان هرمزگان تخصیص یابد
صباغیان: مشکل جامعه بیکاری نیست، پارتیبازی است
بابایی: از ظرفیت وزارت کار برای اشتغال زایی استفاده شود
تذکر نماینده هویزه به وزیر نیرو در خصوص تأمین حقابه کشاورزان
رحیمی: آقای محربیان از چالش آب کردستان فرار نکنید
اسماعیلی: در بودجه ۱۴۰۰ ظرفیتی برای رفع موانع اشتغالزایی در نظر گرفتیم
رحیمی مظفری: چرا طرح شفافیت در دستور قرار نمیگیرد؟
مصری در پاسخ به الهیان: کمیسیون بهداشت کارگروه ویژه ای برای رسیدگی به بیماران SMA تشکیل دهد
تذکر احمدی بیغش به برخی کارکنان دستگاه قضا
نماینده بروجرد خواستار تعیین تکلیف راه آهن این منطقه شد
حسین پور: استاندار خراسان شمالی هرچه سریع تر معرفی شود
پاکفطرت: دولت مدیران خود را براساس تخصص انتخاب کند
سرمدی: اگر به داد کشاورز و دامدار نرسیم تبدیل به واردکننده محصولات خواهیم شد
محمودوند: ۸۰۰ هزار هکتار زمینهای مرغوب لرستان به دلیل لابیهای کثیف کشت نمیشود
سنگدوینی: وزیر جهاد کشاورزی مشکل نهاده های دامی استان گلستان را حل کند
درخواست نماینده نوشهر از وزیر بهداشت برای بررسی بودجه اختصاص یافته به افراد معلول
تذکر نماینده اردبیل به وزیران نیرو و خارجه درباره سدسازی کشور ترکیه
***
در پایان روح الله متفکر آزاد عضو هیئت رئیسه مجلس تذکرات کتبی نمایندگان به مسئولان اجرایی کشور را قرائت کرد.
انتهای پیام