مهدی مشهدی در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: ضرورت تعیین حریم آثار و محوطههای تاریخی در آن است که هر اثر تاریخی به عنوان یک موجود زنده، دارای حریمی برای ضمانت از موجودیت و بقای خود است و یکی از اقدامات مهم در بناها و اثرهای تاریخی و ارزشمند بعد از ثبت ملی تعیین حریم مصوب است.
وی با بیان اینکه تعیین حریم آثار تاریخی علاوه بر اهمیتی که به لحاظ الزامات قانونی برای بناها و محوطههای تاریخی دارند، برای اطمینان از مدیریت بهتر و صیانت از آنها نیز ضروری به نظر میرسد، افزود: برای مرحله اول طرح تعیین حریم مصوب در سطح شهر اردستان مستندات و تصویربرداریهای حدود ۳۰ اثر ارزشمند برای اولین بار جمع آوری شده است و این بناهای ارزشمند تعیین حریم میشود.
رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان اردستان تصریح کرد: تعیین حریم برای پاسخگویی به موقع به استعلامهای مردم و دستگاهها بسیار موثر است و با پیگیریهای صورت گرفته قرار است پس از تعیین حریم آثار تاریخی شهر اردستان، ابنیههای تاریخی و ثبت ملی شده در شهرهای زواره و مهاباد دارای حریم مصوب شود.
مشهدی خاطرنشان کرد: شهرستان اردستان دارای یک اثر ثبت جهانی است و تاکنون نام ۹۳ میراث فرهنگی شهرستان اردستان در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده که از این تعداد ۷۵ اثر تاریخی، ۷ اثر طبیعی و ۱۱ اثر ناملموس تاریخی است.
مسجد خسرو اردستان مرمت میشود
وی با اشاره به آغاز عملیات مرمت و بازسازی مسجد سه طبقه خسرو اردستان، گفت: عملیات مرمت مسجد خسرو اردستان با اعتبار ۶۰۰ میلیون ریال آغاز شده است و قرار است در این مرحله نمای بیرونی ضلع جنوبی مسجد، نماسازی میشود و همچنین حیاط جنوبی مجموعه کف فرش و باغچه آن ساماندهی می شود.
رئیس اداره میراث فرهنگی،صنایعدستی و گردشگری شهرستان اردستان یادآور شد: برای مرمت کامل این مجموعه ۵ میلیارد ریال اعتبار نیاز است.
انتهای پیام