اجرای روش‌های فناورانه به‌نژادی دام از سوی محققان کشور

یکی از شرکت‌های فناور با همکاری دانشگاه‌ها با ارائه روش‌های به‌نژادی اقدام به اصلاح نژاد دام‌های با ظرفیت ژنتیکی بالاتر کرده است.

به گزارش ایسنا، پرویز عزیزی، مدیرعامل این شرکت فناور با اشاره به بومی‌سازی فناوری اصلاح نژاد دام، گفت: این فناوری با انتخاب دام‌ها و طیور برتر از لحاظ ژنتیکی و با کمک روش‌های آمیزشی مناسب، دام و طیور اصلاح شده در گوشت و شیر را ایجاد می‌کند.

وی هدف این طرح را تولید دام دارای ظرفیت ژنتیکی بالاتر و استفاده از آن به ‌عنوان والدین نسل بعد دانست و اظهار کرد: در اصلاح نژادی که در بزها صورت گرفت، یک نمونه بز دوره شیردهی ۱۲۰ روزه داشته و هر روز حدود ۷۰۰ سی‌سی شیر تولید می‌کرد، اما با اصلاح نژاد دوره شیردهی بز به ۲۰۰ روز و میانگین شیردهی آن به ۱۲۰۰ سی سی رسیده است.

به نقل از مرکز اطلاع‌رسانی معاونت علمی‌وفناوری ریاست‌جمهوری، عزیزی با بیان اینکه تصمیم برای این‌که چه نژاد یا نژادهایی را پرورش دهیم، بسیار مهم است، خاطر نشان کرد: بنابراین اولین و مهم‌ترین توجه یک گله‌دار در انتخاب نژاد باید انگیزه و هدف او از پرورش گوسفند و بز باشد. آیا هدف تولید الیاف پشمی یا کرک است یا منظور دامدار تولید شیر و گوشت و فروش آن در بازار است.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۹ آذر ۱۴۰۰ / ۱۱:۰۴
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 1400090906742
  • خبرنگار : 30057

برچسب‌ها