مدیرکل تعاون روستایی استان خبر داد

آغاز کشت قراردادی گندم در بیش از ۲۰۰۰ هکتار از اراضی خراسان رضوی

مدیرکل تعاون روستایی خراسان رضوی  از آغاز حدود ۲۲۰۰ هکتار کشت قراردادی گندم در خراسان رضوی  خبر داد و  گفت: احتمال دارد این میزان به بیش از ۱۰ هزار هکتار نیز افزایش پیدا کند.

ایرج ناصری‌مقدم در گفت‌وگو با ایسنا در خصوص انجام کشت‌های قراردادی در استان اظهار کرد: با انجام کشت‌های قراردادی  تولید تا ۲ برابر افزایش پیدا می‌کند. یعنی اگر کشاورزی در حالت عادی چهار تن در هکتار محصول داشته باشد با انجام کشت قراردادی این میزان تبدیل به هشت تن در هکتار می‌شود.

وی افزود: در حال حاضر حدود ۲۲۰۰ هکتار کشت قراردادی گندم در خراسان رضوی آغاز شده و احتمال دارد این میزان به بیش از ۱۰ هزار هکتار نیز افزایش پیدا کند.

وی افزود: کشت‌های قراردادی در سطح ۵۰۰ هکتار در شهرستان نیل آباد، سطح۳۰۰ هکتار تایباد، سطح ۳۰۰ هکتار جوین، تربت‌جام، نیشابور، سبزوار و سایر شهرستان‌ها انجام می‌شود.

مدیر تعاون روستایی خراسان رضوی با تاکید بر حمایت از کشاورزان در این طرح بیان کرد: در کشت‌های قراردادی حمایت و پشتیبانی نهاده‌ها بر عهده سازمان تعاون روستایی است؛ یعنی ما کلیه خدمات کشاورزی قبل، حین و بعد از کاشت را مورد حمایت قرار می‌دهیم. اولویت سازمان تعاون روستایی حمایت از کشاورزان است.

ناصری‌مقدم با بیان اینکه پشتیبانی از کشاورزان در قالب ارائه، کود، سم، بذر و... صورت می‌گیرد، تصریح کرد: این حمایت‌ها از کشاورزان، اولا به تصحیح الگوی کشت کمک می‌کند و ثانیاً امنیت خاطر از جانب فروش محصولات را برای کشاورز به دنبال دارد بنابراین فعلا نرخی برای خرید محصول از کشاورز تعیین نشده.

وی گفت: کشت قراردادی برای کشاورز فضایی را ایجاد کرده تولید بهتر را میسر می‌سازد.

ناصری‌مقدم ادامه داد: وقتی که کشت قراردادی صورت می‌گیرد یعنی نظارت و کارشناسی بیشتر و دقیق‌تر انجام شده و عملیات‌های مکانیزاسیون و خاک‌ورزی صورت می‌گیرد که این در نهایت منجر به تولید بیشتر محصولات در استان می‌شود.

وی با اشاره به اهمیت کشت گندم در استلان گفت: با توجه به اینکه در حال حاضر قرارداد برای کشت گندم نوشته شده خرید این محصول توسط دولت انجام می‌شود، اما محصولات دیگر مانند کلزا پس از خریداری شدن از کشاورز، وارد عرصه فروش از طریق تعاون روستایی می‌شود.

مدیر تعاون روستایی استان بیان کرد: در حال حاضر شبکه تعاون روستایی و روستا بازارها آمادگی دارد تا محصولات کشاورزان را به فروش برساند.

ناصری‌مقدم افزود: روستا بازارهای استان دارای ظرفیت خوبی بوده و کشاورزان می‌توانند خودشان محصولات را در این روستا بازارها عرضه کنند تا به فروش برسد.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۹ آذر ۱۴۰۰ / ۰۷:۵۵
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1400090906515
  • خبرنگار : 50356