رئیس شورای پیام گزاران سلامت استان:

۲۵ درصد تأمین مقوله سلامت به تلاش وزارت بهداشت مرتبط است

رئیس شورای پیام گزاران سلامت استان گفت: در کشور ما ۲۵ درصد تأمین مقوله سلامت به تلاش وزارت بهداشت مرتبط است و برای تأمین ۷۵ درصد دیگر و رسیدن به تأمین صد در صدی سلامت فعالیت‌های بین بخشی، دستگاه‌های مختلف و بخش خصوصی و کارخانجات مورد نیاز است و باید سلامت کارکنان، حفظ محیط زیست و اینکه کالا و خدمات تولیده شده تا چه میزان می‌تواند در توسعه سلامت اثر گذار باشد را مورد توجه قرار دهند.

دکتر محمد حیدری رئیس جهاد دانشگاهی قم و رئیس شورای پیام گزاران سلامت در کارگاه توانمندسازی اعضای شورای پیام‌گزاران سلامت استان قم که امروز در سالن شهید مفتح دانشگاه علوم پزشکی برگزار شد، گفت: با تمهیدات در نظر گرفته شده قرار بر این است کارگاه‌هایی با موضوع مسائل روز سلامت و به خصوص مسائل مبتلا به استان به صورت مرتب برای اعضای شورا در جهت افزایش آگاهی این افراد برگزار شود تا بتوانند در ادارات این مسائل را جاری کنند و به ارتقا سلامت ادارات و در نتیجه ارتقا سلامت استان کمک بکنند.

وی با بیان اینکه مقوله سلامت از شاخصه‌های اصلی توسعه در همه دنیا است، افزود: یکی از هدف‌گذاری‌ها و مولفه‌های اصلی برای ارتقای رفاه اجتماعی مقوله سلامت یا همان رفاه کامل جسمی و روحی است و حتی در سازمان بهداشت جهانی برخورداری‌های اجتماعی جز مقوله سلامت عنوان شده است.

حیدری با اشاره به اولین مبحث این کارگاه مولفه‌های اجتماعی موثر بر سلامت، این باور که وزارت بهداشت  متولی سلامت در کشور است را نادرست دانست و بیان‌کرد: متأسفانه این باور وجود دارد که متولی سلامت در کشور وزارت بهداشت است در حالی که مولفه‌های زیادی بر سلامت اثرگذار است و اگر چه وزارت بهداشت از نظر جذب بودجه و تربیت نیروی انسانی و سیاست‌گذاری و پایش‌ها متولی سلامت است ولی عوامل اجتماعی زیادی بر سلامت اثرگذار است.

وی ادامه داد: در کشور ما ۲۵ درصد تأمین مقوله سلامت به تلاش وزارت بهداشت مرتبط است و برای تأمین ۷۵ درصد دیگر و رسیدن به تأمین صد در صدی سلامت فعالیت‌های بین بخشی، دستگاه‌های مختلف و بخش خصوصی و کارخانجات مورد نیاز است و باید سلامت کارکنان، حفظ محیط زیست و اینکه کالا و خدمات تولیده شده تا چه میزان می‌تواند در توسعه سلامت اثرگذار باشد را مورد توجه قرار دهند.

رئیس شورای پیام گزاران سلامت دومین مبحث مورد بررسی در این کارگاه را نحوه پایش و سنجش سلامت کارکنان اداری معرفی کرد و اظهار کرد: سنجش میزان سلامت کارکنان دولت یک قانون است و با توجه به وقفه‌ی ناشی از شیوع بیماری کرونا این پایش سلامت باید برای افزایش روند واکسیناسیون و شناسایی به موقع علائم بیماری و قطع زنجیره انتقال بیماری بین کارکنان ادارای تسریع شود.

حیدری با بیان اینکه در گذشته بیماری‌های واگیردار همچون آبله، طاعون و وبا با کشتارهای زیاد زندگی بشر را تهدید می‌کرد گفت: در حال حاضر با توسعه علم پزشکی و افزایش شناخت نسبت به بیماری‌های واگیردار تقریبا این بیماری‌ها مهار شده است آن چیزی که امروز درسنجش سلامت کارکنان دولت مد نظر است بحث بیماری‌های غیر واگیر و به صورت مشخص دیابت است.

وی سومین مبحث مورد توجه در این کارگاه را بیماری دیابت عنوان کرد و یادآور شد: دیابت یکی از بیماری‌های مزمن است که چرخه زندگی افرد مبتلا را از اتوریته خارج می‌کند و متاسفانه این بیماری در دنیا رشد عجیبی  کرده که ناشی از سبک زندگی نادرست و عدم تحرک و تغذیه نامناسب و تاثیر عوامل ژنتیکی است ولی این بیماری قابل پیشگیری است.

رئیس شورای پیام گزاران سلامت در پایان ضمن تشکر از حاضرین و رئیس دانشگاه علوم پزشکی و معاونت‌های مختلف تصریح کرد: انتظار داریم که همه مدیران دستگاه‌ها در سنجش سلامت کارکنان خود همکاری کنند و به یاد داشته باشند که عدم سلامت هر فرد تاثیر بر روی اجتماع می‌گذارد و فقط مختص یک فرد نیست.

انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۸ آذر ۱۴۰۰ / ۱۵:۴۰
  • دسته‌بندی: قم
  • کد خبر: 1400090806239
  • خبرنگار : 50455