حمید ملانوری، امروز شنبه ۶ آذر در دیدار با نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه بیرجند اظهار کرد: علیرغم این که طی سال گذشته به واسطه پایان کار دولت، انتخابات، انتقال دولت، شیوع بیماری کرونا و حوادث مرز، شرایط بسیار سختی داشتیم اما خدا توفیق داد و توانستیم با استفاده از تجارب و دانش سال های خدمت، آن چه مدنظرمان بود را در حد توان، عملیاتی کنیم.
به گزارش ایسنا، وی، حضور در خراسان جنوبی و خدمت به مردم فرهنگی و متدین این دیار را توفیقی بزرگ خواند و به تشریح اقداماتی پرداخت که طی یک سال حضورش در استان انجام شده است.
استاندار مدیریت بیماری کرونا را از مهمترین اقدامات استان طی این مدت عنوان کرد و گفت: بنده در زمان شیوع پیک سوم کرونا وارد استان شدم و همه تلاش ها بر این متمرکز شد که با مدیریت بومی و هماهنگی بین دستگاهی، از آن پیک گذر کنیم.
ملانوری با تأکید بر اینکه برای مدیریت بیماری در کنار اهرم های مدیریتی محدودیت و ممنوعیت و ...که در ستاد ملی تعیین می شد، از اهرم شعور و فرهنگ بالای مردم استفاده کردیم، افزود: این ابزار کمک کرد، محدودیتها را کاهش دهیم و توفیق مان بیشتر شود، تا آن جا که در پیک پنجم، هیچ واحد صنفی و بازاری را تعطیل نکردیم و درعوض از مردم خواهش نمودیم با رعایت پروتکل ها به مدیریت شرایط کمک کنند که این اتفاق هم افتاد.
به گفته وی؛ اکنون هیچ شهر قرمزی نداریم، تنها سه شهر بیرجند، فردوس و طبس نارنجی است و آمارها کاهش پیدا کرده است.
وی تصریح کرد: همه بیمارستانهای استان را به دستگاههای اکسیژن ساز مجهز کردهایم و خوشبختانه تجهیزات و امکانات لازم برای همه بیمارستانها تأمین شده است.
استاندار سپس از معضل خشکسالی گفت که بیشترین تبعات را برای دامداران استان به همراه داشته و گفت: توزیع نهادههای دامی که در سال گذشته حدود ۳-۴ هزار تن بوده در سال جاری ماهانه به ۲۲ هزار تن رساندیم تا دامداران ما فشار کمتری متحمل شوند.
به گفته وی؛ موضوع تکمیل کشتارگاه خوسف هم که با مشکلاتی مواجه بود، با همراهیهای صورت گرفته شتاب گرفت و الان در حال فعالیت آزمایشی است و به زودی رسماً افتتاح میشود.
ملانوری با اشاره به مشکلات زعفرانکاران استان در سالهای گذشته، یادآور شد: با قیمت گذاری دولتی که صورت گرفت، قیمت زعفران امروز به ۳۰ میلیون تومان رسیده و با تخصیص هزار میلیارد تومان اعتبار از محل صندوق توسعه بخش کشاورزی، زعفران کشاورزان را خودمان می خریم تا دست دلال ها و واسطه ها کوتاه شود و کشاورزان حاصل دسترنج خود را دریافت کنند.
وی ادامه داد: برای زرشک هم ۲۰۰ میلیارد تومان از اعتبارات وزارت جهاد کشاورزی گرفتیم، شرایط کمی مدیریت شد اما چنانچه برنامه های در دست اقدام ادامه یابد، سال آینده زرشک جایگاه خوبی خواهد داشت.
به گفته وی؛ تنها کارخانه تولید کنسانتره زرشک استان که با سرمایه گذاری مرکز اسناد انقلاب اسلامی راه اندازی شده در حال تعطیل شدن بود اما با رایزنی ها و پیگیری هایی که صورت گرفت، این مجموعه نه تنها تعطیل نمیشود بلکه مرکز را به توسعه آن متقاعد کردیم و این کارخانه خواهد توانست با راه اندازی واحد بسته بندی بیش از ۵۰ درصد زرشک استان را پوشش دهد.
استاندار سابق خراسان جنوبی از بحران آنفلوانزا در واحدهای مرغداری استان گفت و به تشریح اقداماتی پرداخت که در راستای حمایت از مرغداران انجام شده و اظهار داشت: در حال حاضر بهترین قیمت مرغ و تخم مرغ را در مقایسه با دیگر استان ها داریم و نگذاشتیم یک ریال از قیمت دولتی تعیین شده تجاوز کند؛ ذخایر کالاهای اساسی استان شامل مرغ، شکر، برنج و روغن مطلوب است و هیچ کاستی نداریم.
ملانوری از ستاد توسعه خاوران به عنوان طرحی ابتکاری یاد کرد که طی یک سال گذشته با شناسایی و معرفی ظرفیت ها و جذب سرمایه گذار توانسته در قالب ۲۵ تفاهم نامه حدود ۶ هزار میلیارد تومان سرمایه را وارد استان کند، به شکلی که پروژههای مرتبط با این تفاهم نامه ها فعال و در حال کار هستند.
وی تصریح کرد: هدف ما از راه اندازی این ستاد، تحقق سیاست های اقتصاد مقاومتی بود که همواره دغدغه مقام معظم رهبری(مدظله العالی) است و بارها تأکید نموده اند که باید برای رفع مشکلات اقتصادی کشور، اجرایی شود.
به گفته وی؛ در این ستاد ضمن اینکه سیاستهای اقتصاد مقاومتی و شعار سال محقق شده، با شکسته شدن بروکراسیهای اداری، دوندگیها و معطل شدنهای سرمایه گذاران از بین رفته، تقاضاهای سرمایه گذاری ظرف یک ماه تعیین تکلیف می شوند و حتی مجوزهای بی نام آماده تحویل به سرمایه گذاران متقاضی است.
استاندار به توفیقات ستاد توسعه خاوران اشاره کرد و گفت: فعال شدن ۱۸ معدن با سرمایه گذاری هلدینگ اقتصادی زرین، اعلام آمادگی هلدینگ گهر زمین برای ورود به استان و بازگشت کارخانه چدن چینی ها به چرخه فعالیت بعد از چندین ماه و برگشت دوباره ۱۶۰ کارگر بیکار شده این مجموعه به کار از جمله کارهایی است که طی این مدت انجام شد.
ملانوری تصریح کرد: مشکلات برق و گاز کارخانه فولاد قاین حل شد، خط تولید فولاد تا چند ماه آینده فعال می شود و همین الان ۹۰۰ نفر نیرو در این مجموعه مشغول به کار هستند.
وی با بیان اینکه فولاد از صنایع آب بر می باشد، اظهار کرد: با رایزنی هایی که صورت گرفت، با مشارکت این مجموعه در تکمیل پروژه فاضلاب قاین که ۵۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد، از این ظرفیت در تأمین آب کارخانه فولاد استفاده میشود.
به گفته وی؛ کارخانه مس قلعه زری هم که به جهت قدمت و مشکلات فنی حادثه ساز شده بود، با ورود شرکت پارت گوال، در حال احیا است.
استاندار از فعال شدن ۴ معدن طلا گفت و افزود: یکی از این واحدها در حال تولید شمش است و دو کارخانه دیگر نیز به زودی فعال می شوند.
ملانوری به طرح بزرگ اکتشافات معدنی استان اشاره کرد و گفت: برای اولین بار ۱۸۰ کارشناس زمین شناسی وارد استان شده و با حضور در چهار شهرستان، به شناسایی ظرفیت های معدنی موجود مشغول می باشند.
وی با بیان این که اعتبار این طرح ۲۰۰ میلیارد تومان است، ادامه داد: این اقدام ضمن ایجاد اشتغال و رونق بازار در توسعه استان نقش بسزایی دارد، ضمن این که همین الان هم هتل سپهر که به واسطه شرایط کرونایی دچار رکود شده بود، با حضور این کارشناسان فعال شده است.
به گفته وی؛ از مجموع ۲۳۰ معدن دارای پروانه غیرفعال استان، طی همین مدت کوتاه حدود ۳۰ مورد به چرخه فعالیت برگشته اند.
استاندار با اشاره به آغاز شدن طرح توسعه زغالسنگ طبس تصریح نمود: با این اقدام تا پایان امسال یا اواسط سال آینده ، ظرفیت تولید پروده تا ۲ برابر افزایش می یابد.
ملانوری ادامه داد: در حال حاضر از مجموع ۸ هزار نیرویی که در معاون طبس مشغول به کارند، ۴ هزار نفر فقط در مجموعه زغال فعالند و با اجرای طرح توسعه این کارخانه، این آمار تا دو برابر افزایش خواهد یافت.
وی از پیشرفت ۵۰ درصدی طرح توسعه گلخانه های استان گفت و متذکر شد: با تکمیل این پروژه ها، ۷۰۰ هکتار به ظرفیت گلخانه های خراسان جنوبی اضافه می شود.
به گفته وی؛ به دلیل ناچیز بودن عایدات کشاورزان استان از ۱۵ هزار هکتار اراضی زیر کشت پسته، از ظرفیت انجمن پسته ایران استفاده شد و با برنامه ریزی هایی که صورت گرفته، پسته استان از یکی دو سال آینده به دو برابر افزایش خواهد یافت.
استاندار از اقدامات صورت گرفته در حوزه حمل و نقل گفت و تصریح نمود: در بحث حمل و نقل هوایی در حال حاضر ۵ شرکت در استان فعال هستند و برخی روزها ۳ الی ۴ تا پرواز داریم اما رایزنی کرده ایم که به سایر استان ها و حتی نجف هم پرواز داشته باشیم.
ملانوری گفت: پروژه راه آهن شتاب گرفته و برای بزرگترین قطعه این پروژه حدفاصل بیرجند- یونسی که معطل مانده بود، مصوبه دولت را گرفته ایم و با پیگیری هایی که شده کار در حال انجام است.
به گفته وی؛ برای پروژه انتقال آب خلیج فارس به استان هم مصوبه دولت را گرفته ایم و در حال حاضر بیش از ۳۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و امیدواریم کار شتاب بگیرد تا مشکل آب شرب استان مرتفع گردد.
وی به اقداماتی که برای بازگشایی گذرگاه های مرزی استان انجام شده اشاره کرد و گفت: علیرغم مشکلات عدیده ای که در افغانستان شاهد بودیم، ماهیرود حتی برای یک روز تعطیل نشد، خرده فروشی در یزدان شروع شده و در دوکوهانه و گلورده نیز شرایط برای مبادلات مرزی از ناحیه ما فراهم است.
استاندار اظهار کرد: در بحث مسئولیت های اجتماعی معادن هم اتفاقات خوبی رقم خورده به نوعی که بخش خصوصی حدود ۶۰ میلیارد تومان در زمینه های ورزشی، فرهنگی، آموزشی و ... هزینه کرده است.
ملانوری خاطرنشان کرد: با سرمایه گذاری یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومانی بخش خصوصی،۱۵۰ روحانی در ۱۵۰ مدرسه استان مستقر شده اند و به این ترتیب خراسان جنوبی، تنها استانی است که توانسته طرح امین تربیت را در کشور اجرایی کند.
استاندار با تأکید بر این که در حوزه انتصابات هم طی این یک سال، تغییرات آن چنانه ای نداشته ایم، اظهار داشت: طی این مدت فقط سه پست معاون هماهنگی امور عمرانی، مدیرکل حوزه و مدیر کل سیاسی که خالی بود را تعیین تکلیف کردیم و دو فرماندار که یکی بازنشست شده و دیگری خود متقاضی جابه جایی بود جانشین به شکل سرپرست انتخاب کردیم تا دست دولت جدید در انتصابات جدید باز باشد.
ملانوری از مشارکت ۷۴ درصدی مردم استان در انتخابات گفت و تأکید کرد: با همراهی مردم و هم افزایی کلیه دستگاه های اجرایی امن ترین و سالم ترین انتخابات را در استان شاهد بودیم.
وی با تأکید بر نقش تأثیرگذار نماینده ولی فقیه در استان، یادآور شد: رهنمودهای جنابعالی سبب شد، طی یک سال گذشته با آرامش در این استان خدمت کنیم.
مسئولان؛ بزرگترین سرمایههای نظام جمهوری اسلامی
حجتالاسلام و المسلمین سیدعلیرضاعبادی، نماینده ولی فقیه در خراسان جنوبی نیز در این دیدار گفت: مسئولین، بزرگترین سرمایههای نظام جمهوری اسلامی ایران هستند؛ مسئولین به جهت دانش، تجربه و تخصصی که دارند، در کنار دیگر سرمایههای جامعه، اهمیت بسزایی دارند.
وی به محدود بودن دوره خدمت مدیران اشاره کرد و ادامه داد: انسان در هر شرایطی که بتواند به بندگان خدا خدمت کند، نزد خداوند ثبت و ضبط می شود و ماندگار می گردد.
امام جمعه بیرجند، جابه جایی و انتصاب مدیران را حق هر دولت عنوان کرد و تصریح کرد: هر دولت حق دارد بر مبنای شیوه و سیاست های خود مدیران را انتصاب کند.
عبادی به تعدد استانداران در دولت قبل اشاره و اظهار کرد: در دولت قبل ۴ استاندار برای استان تعیین شدند که قابل قبول نیست.
وی ادامه داد: تجربیات منطقهای نشان میدهد اگر ایرادی در کار نباشد، بیشتر شدن زمان حضور مدیران، نتایج بهتر و مؤثرتری به همراه دارد.
نماینده ولی فقیه در خراسان جنوبی خاطرنشان کرد: هر استانداری که میآید به جهت اشراف به امور، آشنایی با شرایط محیط مسئولیت و تسلط بر کار، حداقل ۶ ماه زمان نیاز دارد، لذا آن جا که ضرورتی ندارد، بهتر است که تغییر نکنند.
عبادی یادآور شد: بهترین کار این است که کسی که تغییر میکند، تجربیات خود را در اختیار مسئول جدید بگذارد تا هم کار خیری انجام داده باشد و هم این که در خدمت رسانی به مردم مؤثر باشد.
وی، تواضع و اخلاق مداری را از ویژگیهای ملانوری استاندار برشمرد و از اقدامات تأثیرگذاری که طی یک سال گذشته انجام شده، تشکر کرد.
انتهای پیام