کریم جشنی در نشست خبری سیویکمین جشنواره تئاتر خراسان رضوی که شنبه، ۶ آذر، در دفتر امور هنری و سینمایی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی برگزار شد، اظهار کرد: پس از گذشت ۲ سال به بهانه برگزاری جشنواره تئاتر استانی چراغ نمایش در سراسر استان روشن شده و سیل عظیمی از هنرمندان با توجه به برگزاری جشنواره به ارائه آثار منتخب خود در این رویداد میپردازند.
وی با اشاره به مشکلات معیشتی اهالی تئاتر در پی شیوع ویروس کرونا گفت: امیدوارم با بهبود شرایط کرونا و بازگشایی سالنهای تئاتر در سطح استان شاهد ارائه آثار ارزشمند این هنرمندان در عرصه نمایش استان باشیم.
جشنی با اشاره به نحوه تماشای اجراهای این دوره از جشنواره تصریح کرد: علیرغم لغو بلیتفروشی در مشهد تعدادی بلیت چاپ شده که بر اساس اولویت در اختیار گروههای تئاتری، هنرمندان و علاقهمندان قرار میگیرد و متقاضیان میتوانند با مراجعه به دفتر انجمن هنرهای نمایشی استان و دریافت بلیت نمایش مورد نظر خود را مشاهده کنند. همچنین در هر شهرستان رئیس انجمن هنرهای نمایشی آن شهرستان برنامهریزیها را انجام خواهد داد که نمایشها با رعایت پروتکلهای بهداشتی و فاصلهگذاریهای اجتماعی با ظرفیت ۵۰ درصدی سالنها اجرا شود.
وی خاطرنشان کرد: اجرای هر نمایش در ۲ سانس برنامهریزی شده و جدول اکران نمایشها به زودی از سوی دبیرخانه جشنواره منتشر خواهد شد.
احمدرضا افشاری، دبیر سیویکمین جشنواره تئاتر خراسان رضوی هم در این نشست با اشاره به روند برگزاری این جشنواره گفت: سیویکمین دوره جشنواره تئاتر خراسان رضوی از دوشنبه، هشت آذر ماه، در شهرستان قوچان آغاز میشود و به مدت ۶ روز ادامه مییابد. اختتامیه این جشنواره نیز ساعت ۱۷ روز شنبه، ۱۳ آذر، در تربت حیدریه برگزار خواهد شد.
وی ادامه داد: در طول برگزاری جشنواره داوران به شهرستانهای محل اجرای نمایش شامل خوشاب، سبزوار، نیشابور، مشهد و تربت حیدریه سفر کرده و اجراهای هر شهر را به صورت زنده در حضور مخاطبان نمایش آن شهر با رعایت شیوهنامههای بهداشتی تماشا و داوری میکنند.
افشاری با اشاره به برگزاری چهار جلسه شورای سیاستگذاری به منظور تعیین نحوه برگزاری جشنواره تصریح کرد: برگزاری جشنواره به صورت غیرمتمرکز به منظور صرفهجویی در منابع و پیشگیری از آسیبهای همهگیری ویروس کرونا به شورای سیاستگذاری تئاتر استان پیشنهاد شد و مورد تایید قرار گرفت. این نوع برگزاری جشنواره دارای ویژگیهای مثبتی است چون تمام طراحیهای میزانسن، دکور و جوانبی که کارگردان برای نمایش خود بر اساس سالن مورد نظر در نظر گرفته است، به همان شکل اجرا خواهد شد. پیش از این وقتی یک گروه نمایش قرار بود به شهر دیگری برای اجرا سفر کند، ممکن بود در رفتوآمد تغییراتی برای امکانات و سالن اجرا برای گروه به وجود آید و کار آنها را کمی مشکل میکرد.
دبیر سیویکمین جشنواره تئاتر خراسان رضوی در خصوص تعداد آثار شرکتکننده در این جشنواره خاطرنشان کرد: از ۳۵ اثری که به مرحله بازبینی رسیده بود، ۱۵ اثر توسط داوران انتخاب شده که امیدواریم امسال بتوانیم برای نخستین بار سه اثر را از خراسان رضوی به دبیرخانه جشنواره تئاتر فجر معرفی کنیم.
وی با اشاره به تعداد آثار شهرهای شرکتکننده و داوران این دوره از جشنواره اضافه کرد: از شهرستانهای قوچان یک اثر، خوشاب یک اثر، سبزوار سه اثر، نیشابور ۲ اثر، مشهد هفت اثر و تربت حیدریه یک اثر انتخاب شده که آقایان علی عابدی، افشین خورشید باختری و مهدی نصیری این آثار را داوری خواهند کرد. اجراهای هفت گروه تئاتری که از مشهد در جشنواره حضور دارند نیز در سالنهای نوری و اشراق حوزه هنری خراسان رضوی و سالن بهار مجتمع امام رضا(ع) برگزار خواهد شد.
افشاری همچنین از برنامهریزی برای تقدیر از خانوادههای هنرمندان تئاتر درگذشته بر اثر کرونا و تجلیل از پیشکسوتان هنرهای نمایشی استان در حاشیه برگزاری جشنواره تئاتر خراسان رضوی خبر داد.
انتهای پیام