یوسف بیدخوری در گفتوگو با ایسنا در خصوص دستاورد برگزاری نشست فعالان گردشگری ایران و عراق در مشهد اظهار کرد: در حال حاضر در دوران پساکرونا قرار داریم و بسیاری از واحدهای اقامتی و تاسیسات گردشگری به دنبال ارائه خدمات به زائران و گردشگران هستند. کشور عراق پیش از کرونا بیشترین میزان ورود زائر و گردشگر را به ایران و مشهد به ثبت رسانده بود.
وی ادامه داد: این موضوع نیز سبب خیر شد تا با توجه به دستورالعمل نحوه ورود گردشگران خارجی به کشور و مسئولیتهایی که برای دستگاههای اجرایی مشخص شده بود، زمینه حمایت از بخش خصوصی فراهم شود. مشهد در این همایش میزبان ۵۵ شرکت خدمات مسافرتی عراق بود. در این همایش که میان دستگاههای اجرایی و بخشهای خصوصی هر دو کشور برگزار شد، اقدامات لازم جهت تسهیل ورود زائران به خراسان رضوی و مشهد مورد بررسی قرار گرفت.
معاون گردشگری ادارهکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خراسان رضوی افزود: برنامههای مختلفی از جمله تور حرمشناسی و زیارت حرم رضوی را برای مهمانان عراقی در نظر گرفته بودیم که بازدید از قسمتهای مختلف حرم امام رضا(ع) مورد علاقه بسیاری از شرکتهای خدمات مسافرتی واقع شد. همچنین بازدید از بیمارستان رضوی به عنوان تخصصیترین مرکز گردشگری سلامت که میزبان بیماران عراقی است نیز در دستور کار قرار گرفت.
بیدخوری یادآور شد: برنامه مذاکرات دو جانبه میان بخش خصوصی دو کشور در برنامههای متفاوت طی سه روز برگزار شد که شرکتهای گردشگری در مذاکرات، توانمندیهای خود را مطرح کردند که میتواند به بهبود ارتباطات میان بخش خصوصی هر دو کشور منجر شود. همچنین دستگاههای مختلف هر دو کشور جهت حمایت از آغاز موج جدید رفتوآمد گردشگران، اعلام آمادگی کردند.
برگزاری همایش فعالان گردشگری ایران و عراق مقدمهای برای ارتباط با سایر کشورها است
وی خاطرنشان کرد: برگزاری این برنامه و همایش، مقدمه خوبی برای ارتباطات بیشتر با سایر کشورهای منطقه است که از کشور عراق آغاز شد. ظرفیتها و قابلیتهای خوبی در کشورهای عمان، آذربایجان، پاکستان، هندوستان و حتی عربستان و بحرین وجود دارد که میتوانیم پذیرای زائران آنها باشیم که نیازمند تعاملات دو جانبه میان بخش خصوصی است.
بیدخوری تاکید کرد: دولت نباید در کارهای تصدیگری ورود کند. اگر بخشهای خصوصی در کنار یکدیگر قرار گیرند، دولت میتواند نظارت بهتری داشته باشد که منجر به ارتقاء کیفیت بخشهای مختلف گردشگری خواهد شد.
معاون گردشگری ادارهکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خراسان رضوی در خصوص اجرای طرح کنترل محدودیت هوشمند در استان تصریح کرد: فرایند کنترل مسافرانی که واکسن تزریق نکردهاند و یا کارت واکسن ندارند در حال حاضر به صورت ناقص انجام میشود، اما در فرودگاه هاشمینژاد مشهد از مسافران خارجی تست پیسیآر گرفته میشود. اخیرا نیز ارائه کارت واکسن و ارائه کارت بیمهای که خدمات درمانی کرونا را شامل میشود نیز الزام شده است. همچنین گردشگرانی که قصد ورود به کشور را دارند باید پیش از ورود به مقصد، محل اقامت خود را رزرو کرده باشند. این موضوع باید از طریق جامعه هتلداری، آژانسهای مسافرتی و سامانه جانا نیز مشروط شود.
انتهای پیام