به گزارش ایسنا و به نقل از اسپیس، یک ماژول جدید روسی در راه ایستگاه فضایی بینالمللی است.
یک موشک "سایوز" ساخت روسیه که حامل یک فضاپیمای باری اصلاح شده "پروگرس" و ماژول جدید "پریچال" بود، شب گذشته از پایگاه فضایی "بایکونور" در قزاقستان به پرواز درآمد.
"راب ناویاس"، سخنگوی ناسا گفت: بیست و سه سال و چهار روز پس از پرتاب اولین ماژول به ایستگاه فضایی بینالمللی، اکنون یک لنگرگاه جدید به سمت این ایستگاه در حال پرواز است.
وی همچنین اشاره کرد که پرواز این موشک، یک پرواز بی عیب و نقص در راه رسیدن به مدار بود.
اگر همه چیز طبق برنامه پیش برود، "پروگرس" ماژول "پریچال" را در روز جمعه ۲۶ نوامبر ساعت ۱۸:۵۶ به وقت شرقی ایران به ایستگاه فضایی تحویل خواهد داد و "پریچال" به طور مستقل به ماژول چند منظوره "نائوکا"(Nauka) متعلق به روسیه متصل خواهد شد.
بر اساس گزارش پایگاههای خبری روسیه، ماژول کروی "پریچال" که در زبان روسی به معنای "اسکله" است، ۴ تن وزن و حدود ۱۴ متر مکعب حجم داخلی دارد. برای مقایسه باید گفت که کپسولهای باری و خدمه "دراگون" ساخته شرکت "اسپیسایکس" دارای ۹.۳ متر مکعب حجم داخلی هستند.
"پریچال" دارای ۶ درگاه اتصال است که یکی از آنها روز جمعه با ماژول "نائوکا" که رو به زمین است، متصل خواهد شد.
آژانس فضایی فدرال روسیه موسوم به "روسکاسموس"(Roscosmos) میگوید: پنج درگاه دیگر "پریچال" برای میزبانی و اتصال با فضاپیماها در دسترس خواهند بود و به گسترش قابلیتهای فنی و عملیاتی زیرساختهای مداری بخش روسی ایستگاه فضایی بین المللی کمک میکند.
"پریچال" میتواند پرواز فضایی فراتر از ایستگاه فضایی بین المللی را نیز شکل دهد. کاربردهای آن شامل آزمایش معماری برای استقرارهای بالقوه دائمی در فضا است که همچنین میتواند به عنوان یک مرکز برای پایگاه مداری جدید در آینده عمل کند.
"پریچال" دومین ماژول روسی خواهد بود که در کمتر از چهار ماه به ایستگاه فضایی میرسد. ماژول "نائوکا" در تاریخ ۲۹ ژوئیه به ایستگاه فضایی رسید و سر و صدای زیادی را نیز به پا کرد، چرا که موتورهای پیشران آن پس از اتصال به ایستگاه فضایی به شکلی برنامهریزی نشده روشن شدند که در نتیجه باعث شد ایستگاه فضایی بینالمللی حدود ۵۴۰ درجه بچرخد. خوشبختانه در این حادثه هیچ آسیبی به ایستگاه فضایی و خدمه آن وارد نشد، اما مدیران ایستگاه فضایی امیدوارند که ورود "پریچال" بدون حادثه باشد.
انتهای پیام