پرونده ثبت " روستای ملی مروار بافی داویجان" روی میز وزارتخانه

در نخستین جلسه از سلسله جلسات پنجمین ‏شورای راهبردی ‏انتخاب شهرها و روستاهای ملی ‏صنایع‌دستی که روز گذشته در ساختمان تاریخی کوشک تهران ‏برگزار شد، شرایط اولیه ثبت ملی ‏‏روستای ملی مروار بافی داویجان به صورت رسمی بررسی شد‎.‎

به گزارش ایسنا؛ در این نشست که معاون صنایع‌دستی وزارت میراث‌فرهنگی گردشگری و صنایع‌دستی، ارزیابان این شورا و ‏جمعی از مسئولان ‏استان همدان و شهرستان ملایر حضور داشتند، پرونده روستای داویجان از ملایر به ‌عنوان " روستای ملی ‏مرواربافی" مورد بررسی قرار ‏گرفت.

معاون صنایع‌دستی وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی در این نشست و بعد از پایان بررسی ‏پرونده ‌روستای داویجان، با ‏اشاره به نتایج خوب چهارمین شورای راهبردی انتخاب شهرها و روستاهای ملی صنایع‌دستی، ‏گفت: امیدواریم که پنجمین شورای ‏راهبردی نتایج خوبی را به دنبال داشته باشد.

پویا محمودیان با بیان اینکه تمرکز بر آموزش و ایجاد مرکز دائمی فروش، دو گام مهم بعد از ثبت ملی است، افزود: پرونده‌های مطرح شده در این شورا اهمیت فراوانی دارد و ثبت ملی هر کدام از شهرها و روستاهای صنایع‌دستی ‏می‌تواند به رونق ‏هرچه بیشتر صنایع‌دستی در استان کمک کند.

وی به بررسی پرونده روستای داویجان به‌عنوان روستای ملی اشاره و اظهارکرد: مرواربافی یکی از رشته‌های مهم استان همدان به شمار می‌رود و امروز پرونده این هنر زیبا و ماندگار را بررسی می‌کنیم، این هنر قدمت تاریخی و رونق خوبی ‏دارد و هنرمندان با علاقه خاصی به هنر مرواربافی مشغول هستند.

محمودیان با اشاره به اینکه یکی از ویژگی‌های مروار، تداوم این محصول است که تا سال‌های سال قابل استفاده بوده و خراب نمی‌شود، افزود: برای ثبت ملی یک شهر یا روستا نیازمند ‏همکاری مسئولان ملی و ‏استانی هستیم.

معاون صنایع‌دستی وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی گفت: بدون همکاری و مشارکت مسئولان استانی، نمی‌توان انتظار داشت که اتفاقات خوبی بیافتد، ‏حمایت از هنرمندان صنایع‌دستی یک مطالبه ‏مهم مردمی است، چراکه ثبت‌های ما ثبت‌های اقتصاد محور است، از این رو همه ‏مسئولان باید پای کار باشند.

در ادامه این نشست مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی همدان بیان کرد: این هنر ‏از دیرباز در این ‏منطقه مورد استفاده قرار می‌گرفته است و مواد اولیه مرواربافی در این منطقه به حدی است که سایر مناطق را ‏نیز تامین می‌کند.

علی مالمیر با بیان اینکه در این زمینه ۱۲۰ کارگاه خانگی و ۶۰ کارگاه بزرگ فعال در این روستا وجود دارد و پنج میلیون قطعه مروار در داویجان تولید می‌شود، افزود: ‏مروار تولید شده به کشورهای ‏مختلف صادر می‌شود به گونه‌ای که ۲۶۰هزار دلار درآمد صادرات مروار از این منطقه بوده است.

وی با بیان اینکه ۲۰۰ هکتار مزارع برای تولید مواد اولیه مروار داریم و این روستا اکنون به قطبی برای پوشش سایر مناطق کشور تبدیل شده است، یادآورشد: این فعالیت بسیار ارزان‌ قیمت است و با سرمایه‌گذاری اندک به میزان دو میلیون تومان می‌توان این فعالیت ‏را آغاز کرد.

نماینده مردم ملایر در مجلس شورای اسلامی نیز در این نشست گفت: تصمیمی ‏که وزارت ‏میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی برای ثبت ملی این روستا در رشته مرواربافی گرفته، بسیار اهمیت دارد و ‏امیدوارم با ثبت ملی هر شهر و ‏روستا شاهد رونق هرچه بیشتر صنایع‌دستی در آن منطقه باشیم.

حجت‌الاسلام احد آزادی‌خواه افزود: گاهی اوقات دارایی‌هایی داریم که قدر آن‌ها را نمی‌دانیم، به‌عنوان مثال "مروار" یکی از دارایی‌های مهم مردم است و ‏اکنون تعدادی از ‏مردم منطقه ملایر به این هنر مشغول هستند.

وی با بیان اینکه یکی از مزیت‌های مواد اولیه مروار این است که ترکه ‏مورد استفاده در مرواربافی کمترین ‏میزان آب را استفاده می‌کند و ظرفیت‌های بسیار خوبی در این منطقه وجود دارد، اظهارکرد: که اگر این ثبت ملی انجام ‏شود و حمایت‌ها ادامه داشته باشد، بی تردید ‏تحولات خوبی در ملایر و روستای داویجان رقم می خورد.

انتها پیام

  • سه‌شنبه/ ۲ آذر ۱۴۰۰ / ۱۵:۱۳
  • دسته‌بندی: همدان
  • کد خبر: 1400090201592
  • خبرنگار : 50038